FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Kluž 2:2
Menu Mehr x x

přát., Dienstag 5.2.2008
Liberec Liberec
2:2
(2:1)
KlužKluž
Liberec: I. půle: Zlámal - Šinglár, Matula, Rad. Dejmek, Janů - Hudson, Bejbl, Vlasko, Liška - Nezmar, Dohnálek (37. Rob. Dejmek).

II. půle: Hauzr - Matula, Bejbl (60. Dort), Rad. Dejmek, Liška - Hudson, Bílek, Vlasko, Papoušek - Radzinevičius, Rob. Dejmek.
Branky: 17. Liška, 22. Vlasko.

Report

V krásném jarním počasí nastoupili naši hráči v bílých dresech proti týmu CFR Kluž. Hned v úvodu měli naši hráči výhodu přímého kopu. Vlaskův centrovaný míč našel Bejbla, jehož hlavičku ale brankář pohodlně chytil.

V 5. minutě kopal Vlasko další přímý kop, ani tentokrát z něj nic nebylo. V 10. minutě kopal přímý kop soupeř, naše obrana odvrátila na roh. Od té chvíle se tak tři, čtyři minuty hrálo jen před naším vápnem. Soupeř kopal jeden roh za druhým a k balonu nás příliš nepouštěl. Jeho kombinace ale byla bez nápadu. Nic nebezpečného tak brankář Zlámal řešit nemusel.

V 15. minutě se naši hráči konečně dostali přes půlící čáru. Následný rohový kop ale skončil útočným faulem našeho týmu. O minutu později zaútočil soupeř, rychlý brejk přerušil včasným vyběhnutím a následným skluzem Zlámal.

V 17. minutě házel Šinglár aut, Vlasko mu balon vrátil a náš pravý obránce našel přetaženým centrem Lišku. Ten si balon zpracoval a z devíti metrů prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 1:0.

Ve 20. minutě kopal soupeř standardku, nic z ní ale nevymyslel. Ve 22. minutě se po pravé straně prosadila kombinačně dvojice Hudson, Šinglár. Druhý jmenovaný našel zpětnou přihrávkou naběhnuvšího Vlaska, který střelou z hranice šestnáctky skóroval podruhé - 2:0.

Ve 25. minutě fauloval jeden ze soupeřových hráčů těsně před vápnem Hudsona, standardku jsme aly nevyužili. O čtyři minuty později měl tu samou příležitost soupeř. Signál mu ale nevyšel a jeho hráči se dostali do ofsajdu.

Ve 30. minutě zbytečně chyboval na půlce Hudson. Vznikl z toho rychlý brejk, kdy šel soupeřův útočník sám na Zlámala. Střelou podél našeho brankáře snížil - 2:1.

Ve 33. minutě kopal soupeř další standardku. I tentokrát rumunským hráčům signál nevyšel. 39. minutě museli naši hráči bránit další rohový kop. Hlavička jednoho z rumunských hráčů těsně minula naší branku.

Ve 42. minutě utekl po pravé straně střídající Robin Dejmek. Prošel až do vápna ale nastřelil pouze vyběhnuvšího brankáře. O dvě minuty později předvedl sprint rovněž po pravé straně Hudson. Jeho přesnou přihrávku z voleje trefil Nezmar, brankář soupeře ale předvedl parádní zákrok. Poločas tak skončil 2:1.

Do druhé půle naši trenéři řádně promíchali sestavu. Ve 48. minutě hasil nebezpečný brejk odkopem na roh Bejbl. Ten také rohový kop poslal hlavou pryč z našeho vápna. O dvě minuty později kopal rohový kop náš tým. Papouškův centr ale obrana soupeře odvrátila tak šikovně, že založila rychlý kontr. Hauzr ale dobře přečetl hru a včasným vyběhnutím brejk ukončil.

V 51. minutě se do vápna probíjel Robin Dejmek, soupeřův hráč mu ale vystavil nekompromisní stopku. V 56. minutě musel své brankářské dovednosti předvést Hauzr, když likvidoval přízemní střelu. Rumuni začali mocně tlači, jejich snaho o vyrovnání byla víc než patrná. V 60. minutě ale jejich úsilí překazilo břevno, které zastavilo hlavičku jednoho z jejich hráčů. Následně jsme balon ukopli na roh.

V 62. minutě šel do nadějného brejku Liška, rozhodčí jej ale zastavil pro ofsajd. Hrda měla stále vysoké tempo, hráči Kluže ale začali být nervózní a přehnaně tvrdí. Několik našich hráčů tak bylo na hřišti ošetřováno.

V 76. minutě kopal soupeř přímý kop, hlavička z vápna šla ale těsně vedle Hauzrovy branky. Náš brankář také o dvě minuty musel likvidovat střelu asi ze 30 metrů. Moc problémů s ní ale neměl.

V 84. minutě vyslal jeden ze soupeřových hráčů pumelenici pod naše břevno. Hauzrův zákrok byl ale famózní. V 87. minutě rozhodčí nařídil prazvláštní pokutový kop, který jeden z fotbalistů Kluže s přehledem proměnil - 2:2.

V 89. minutě měl poslední šanci zápasu Papoušek, který po Bílkově centru pronikl do vápna. Jeho střela šla ale vedle. Ve vysokém tempu hrané utkání tak skončilo remízou.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Nisa Liberec ITADECO
Medienpartner
Hattrick eFotbal