FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Nitra 2:0
Menu Mehr x x

přát., Mittwoch 5.7.2006
Liberec Liberec
2:0
(1:0)
NitraNitra
Liberec: Hauzr - Hamouz, Polák, Košťál, Janů - Frejlach, Hodúr, Bílek, Ančic (61. Blažek) - Dort (75. Věchet), Vujoševič (46. Holenda).
Branky: 16. Dort, 63. Frejlach.

Report

Úvod utkání nabídl svižný, běhavý fotbal. Na soupeři bylo znát, že je rozehranější a už má za sebou úvodní zápas Intertoto cup. Slovenští fotbalisté si také vypracovali první šanci zápasu, nedokázali ji ale zužitkovat.

V 16. minutě se poprvé osmělili naši hráči. Po levé straně utekl hbitý Ančic, balon potáhl až kousek od brankové čáry a stříleným centrem našel na malém vápně Dorta. Jeho utěšenou bombu z voleje zastavila až síť za zády slovenského brankáře - 1:0.

O čtyři minuty později vymyslel Hodúr krásnou přihrávku pro Frejlacha. Ten si balon zpracoval a tvrdě vypáliI, soupeřovu branku ale těsně minul. V následujících minutách se hrál rychlý a tvrdý fotbal. Další šance ale nenabídl.

Ve 33. minutě kopal Janů přímý kop, soupeřův golman balon podběhl, Bílkova hlavička šla ale těsně mimo. O tři minuty později se předvedl Hauzr, když likvidoval krásnou střelu mířící pod břevno. Ve 40. minutě vybojoval Janů skluzem balon, přesně odcentroval do vápna kde skvěle hlavičkoval Vujoševič. Hostující brankář ale excelentním zákrokem uchránil svou branku.

V závěrečných minutách první půle měly oba týmy po jedné šanci. Nejdříve po levé straně utekl Ančic a servíroval balon na nabíhající dvojici Dort, Vujoševič. Obránci soupeře ale dokázali balon na poslední chvíli zblokovat. Podobnou akci předvedl i náš soupeř. Hauzr ale dobře zasáhl a balon mířící na nabíhající útočníky včas vyrazil.

V úvodu druhé půle se hra trochu přiostřila. Soupeř začal hrát agresivněji a i naši hráči předváděli, že jim tento styl nevadí. Hrálo se ale převážně ve středu hřiště.

V 63. minutě kopal přímý kop Frejlach. Jeho krásná rána ze 30 metrů přeletěla zeď a odrazila se od tyče přímo za záda bezmocného brankáře - 2:0.

Aktivita přešla po tomto výstavním gólu na naše kopačky. Hrálo se především na půlce slovenského týmu. V 70. minutě byl sražen při hezké individuální akci Hodúr. Frejlach zkusil střelu do druhé šibenice, brankář byl ale tentokrát u balonu včas. O chvíli později unikal Holenda, jeho křižná rána šla ale vedle branky.

V 83. minutě předvedl svou dravost Věchet, zakončení mu ale příliš nevyšlo. O dvě minuty později kopal standardku opět Frejlach. Tentokrát volil centr, na hranici vápna se do balonu opřel Hodúr, klubko těl před sebou ale neprostřelil.

V závěru zápasu se do šance probíjel Holenda, na hranici vápna byl ale faulován. Balon si postavil Janů, míč mířící do šibenice si ale pohlídal brankář soupeře.

Ausbilder

Vítězslav Lavička (Liberec): Druhý zápas byl z našeho pohledu velmi slušný. Záměrně jsme si jako soupeře vybrali Nitru, která hraje moderní, řízný fotbal. Zápas se pro nás vyvíjel zcela jinak než první utkání. Šli jsme brzy do vedení, druhý gól jsme dali z krásně provedené standardní situace. Zápas to byl náročný a jsem rád, že jsme ho takto zvládli.

Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
iQLANDIA ITADECO
Medienpartner
Beat radio Liberecká drbna