FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Rapid Wien 0:0
Menu Mehr x x

přát., Mittwoch 12.7.2006
Liberec Liberec
0:0
(0:0)
Rapid WienRapid Wien
Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů - Frejlach, Hodúr (81. Hamouz), Bílek, Pudil - Dort (60. Ančic, 81. Radzinevičius), Holenda.

Report

Pro Rapid bylo dnešní utkání generálkou před sobotním startem tamní ligy. V základní sestavě domácího týmu nastoupili i bývalí liberečtí fotbalisté Jozef Valachovič a Marek Kincl. V sestavě našeho soupeře je i slovenský reprezentant Hlinka.

Zápas, který se hraje přibližně 30 kilometrů od Vídně, navštívilo zhruba čtyři až pět tisíc diváků. Úvod utkání byl poměrně vyrovnaný. Hrálo se zejména ve středu hřiště. Jedinou akci, která stojí za zmínku, předvedl v 8. minutě Hodúr s Dortem. Náš tvořivý středopolař naservíroval balon přesně na hlavu Dorta, ten ale branku o pár decimetrů minut.

Ve 20. minutě byl pak po jednom souboji ošetřován Pudil, po krátké pauze se vrátil na trávník a je v pořádku. Ve 22. minutě zkoušel své střelecké štěstí jeden z domácích hráčů, po jeho křižné střele z hranice vápna se Čech natahoval marně, balon ale naštěstí těsně minul tyč naší branky.

Ve 27. minutě se rozeběhl Hodúr, těsně před vápnem si balon chytře narazil a rázem stanul tváří v tvář domácímu brankáři. Ten však včas vyběhl a náš záložník už jej nedokázal obstřelit. Ve 35. minutě musel svou pozornost prokazovat Čech, střelu z hranice vápna ale zkrotit dokázal.

Zbytek prvního poločasu se odehrál především poblíž půlící čáry. Ani jeden ze soupeřů nedokázal překonat precizní obranu protivníka. Nebezpečí tak v závěru půle hrozilo jen při standardkách. Těsně před poločasovým hvizdem nedosáhl o půl metru Šinglár na rohový kop Pudila - do kabin se šlo za stavu 0:0.

Do druhé půle vstoupili naši hráči aktivněji. Ve 47. minutě se po pravé straně hřiště protáhl Dort, odcentroval a do balonu se z voleje opřel z druhé vlny naběhnuvší Pudil. Jeho rána minula břevno branky jen o centimetry. V dalších minutách se ale hra opět přesunula do středu hřiště. Jediným vzrušením byl Zápotočného přímý kop, který ale svou typickou bombou pouze "rozboural" část zdi domácích hráčů.

V 70. minutě vymyslel další zajímavou šanci Hodúr, jeho centr prošel celým vápnem a asi metr od branky se po něm marně natahoval osamocený Holenda, ke vstřelení gólu mu chyběl krok. V závěrečných minutách se hra i přitvrdila. K vidění byla vidět řada tvrdých osobních soubojů, hráči obou týmů doslova bojovali o každý metr hřiště. Při jednom z běžeckých soubojů se zranil Ančic. Podklouzla mu noha a s bolavým tříslem musel střídat.

V 84. minutě střílel nadějně Hamouz, brankář domácího týmu se ale překonat nenechal. Zápas se pak opět dohrával ve středu hřiště a skončil bezbrankovou remízou.

Ausbilder

Vítězslav Lavička (Liberec): Byl to velmi dobrý test. Měli jsme představu, že každý hráč odehraje 90 minut, což se až na výjimky potvrdilo. Bohužel se zranil Jura Ančic a po krátkém pobytu na hříšti musel odstoupit. Soupeř tímto zápasem zakončil letní přípravu a zatím to byl nejlepší protivník, se kterým jsme hráli. Jsem spokojený s tím, jak fungovala naše defenziva. Po drobných problémech se vrátili Zápotočný a Šinglár. Ve hře dopředu ale máme rezervy, a kvůli tomu jsme tady. Tu ofenzivní činnost musíme ještě pilovat. Se zápasem jsem ale spokojený.

Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Liberec FotbalPark Liberec
Medienpartner
Beat radio Hattrick