FC Slovan Liberec | Spielbericht: Slavia - Liberec 3:2
Menu Mehr x x

přát., Freitag 18.2.2005
Slavia Slavia
3:2
(1:0)
LiberecLiberec
Slavia: Kozáčik - Bejbl, Holeňák, Švec, Zbončák - Gedeon, Latka (60. Chleboun), Piták, Sedláček (74. Koloušek) - Fořt (71. Kuka), Vlček.
Liberec: Čech - Šinglár, Lukáš, Hochmeister, Hamouz - Kisel, Dort (72. Abrahám) , Polák, Papoušek (59. Ančic) - Došek (76. Hološko), Slepička (65. Zápotočný).
Branky: 39. Piták, 56. Holeňák (p), 57. Vlček - 60. Došek, 64. Polák.

Report

Utkání na Strahově sleduje podle mého odhadu 100 diváků. Hraje se na dobrém terénu.

První půle vyšla lépe domácímu týmu. Slávisté nás přehráli kombinačním fotbalem. První šanci zápasu měl sice hned v první minutě Kisel, to bylo z naší strany na delší dobu vše.

Slávistické výpady vedl zejména dobře hrající Vlček. Několikrát jeho šanci zhatil brankář Marek Čech. Zejména v 19. minutě měl Vlček velkou šanci, Čech jí ale včasným vyběhnutím překazil.

Po půl hodině hry se nám podařil Slávisty trochu zkrotit a vypadalo to, že začneme přebírat otěže zápasu. Do velké šance se dostával ve 37. minutě Došek. K jistém gólu mu chyběl půlkrok.

Slávisté se ale nakonec dočkali úvodní branky. Ve 39. minutě zakončil hezkou kombinaci svého týmu zcela osamocený Piták. Čech neměl na jeho střelu z deseti metrů nárok - 1:0.

Těsně před koncem poločasu mohl vyrovnat chytrým lobem Slepička. Jeho pokus, který bezmocný Kozáčik jen sledoval, skončil těsně vedle.

I úvod druhé půle patřil našem týmu. Polák ani Dort se ale neprosadili. A udeřilo na druhé straně, v 56. minutě fauloval Hochmeister domácího útočníka a rozhodčí nařídil penaltu. Tu proměnil ranou pod břevno Holeňák - 2:0.

V 57. minutě už to bylo o tři góly. Vlček si všiml, že je Čech hodně z branky a přeloboval ho - 3:0.

V 60. minutě se konečně prosadili i naši střelci. Došek dostal kolmou přihrávku za obranu a nadvakrát překonal Kozáčika - 3:1.

Brankové hody ukončil v 64. minutě Polák - Kisel mu z rohu posadil balon přesně na hlavu - 3:2.

V závěru utkání se jěště několikrát mohlo měnit skóre na obou stranách. Střelci už ale gól nedali. Kladem utkání byl návrat exlibereckého Kolouška na fotbalové trávníky. Záporem pak zranění Libora Doška, který odkulhal ze hřiště.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Bazén Liberec Aura Medical
Medienpartner
Hattrick Český rozhlas Liberec