FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Jihlava 1:1
Menu Mehr x x

4. Spieltag, Sonntag 19.8.2012, 15:00, U Nisy
Liberec Liberec
1:1
(0:1)
JihlavaJihlava
Liberec: Bičík – Kušnír (46. Musiol), Kelič, Nezmar, Fleišman – Liulka (79. Souza), Vácha, Morozenko (37. Hadaščok), Janů "K", Breznaník – Šural.
Jihlava: Hanuš – Josl, Šourek, Tlustý (86. Gavrić), Kryštůfek (46. Rada) – Vaculík, Karlík, Koloušek, Masopust (83. Sedláček) – Jungr, Tecl "K".
Branky: 90+4. Šural. - 10. Jungr. Žk: Nezmar, Kelič, Fleišman - Tlustý, Kryštůfek, Josl, Hanuš. Rozhodčí: Zelinka - Pospíšil, Zeman. Střely na branku: 10:6.
Publikum: 2853

Report

Úvodní minuty moc fotbalové krásy nenabídli. Nováček z Vysočiny však využil libereckého zaváhání a rychlým kontrem přečíslil domácí obranu. Míč se dostal až k Marku Jungrovi, který obešel Bičíka a pohodlně zasunul míč do prázdné branky – 0:1.

Snaha Severočechů po inkasované brance byla enormní, ale k žádné větší šanci zatím nevedla. Za zmínku snad stále jen propagační střela rychlonohého Breznaníka. Ten doslova prolétl podél levé postranní čáry a připravil si balón na střelu. Ohrožení branky, kterou hájil Hanuš, nepřišlo. Rána mířila hodně mimo tři tyče.

Největší šanci domácích fotbalistů měl na kopačce těsně před koncem prvního poločasu Hadaščok. Po centru z levé strany zívala na libereckého benjamínka prázdná svatyně. Ten se ale v krkolomné pozici nedokázal srovnat, tak jak by bylo potřeba a tak po první pětačtyřicetiminutovce překvapivě vedl pod Ještědem nováček z Jihlavy.

Druhý poločas začal lépe pro úřadujícího mistra. Velkou příležitost na vyrovnání měl střídající Musiol. Toho vybídl svým načechraným pasem kapitán Janů, který našel přesně hlavu liberecké dva a dvacítky. Jeho pokus skončil jen těsně vedle levé tyče hostující branky.

Liberecký výkon směrem dopředu postrádal přesnost a finální přihrávku. Mnoho akcí tak končilo na obranném valu soupeře. Náznaky střelecké potence chtěl ukončit znovu Hadaščok a posléze i aktivně hrající Musiol. Jejich střely buď nedoputovali ani k brance na tož za brankovou čáru. A když se dostalo na ohrožení změny výsledku, chyběl důraz a lepší zakončení.

Obrovský závar nastal před jihlavskou brankou necelých pět minut před koncem. Beton hostů zkoušeli propálit nejdříve Breznaník po něm Vácha a nakonec se dostal míč až k volnému Zbyňku Musiolovi. Ten na rohu malého vápna netrefil balón ideálně a bylo po šanci na vyrovnání.

Infarktový konec si připravili hráči Liberce. V nastaveném čase a zřejmě poslední akci domácích přišlo vyrovnání. Rychlý brejk, ve kterém se ocitli Musiol se Šuralem nakonec vyústil ve vyrovnávací branku. Prvně jmenovaný vystřelil a k následnému odraženému míči se dostal Josef Šural. Ten už měl jednoduchou úlohu a pohodlně skóroval. Zachránil tak alespoň bod pro domácí fotbalisty – 1:1.

Ausbilder

Jaroslav Šilhavý (FC Slovan Liberec): “ Na soupeře jsme se připravovali a věděli, že nás nečeká jednoduchý zápas. Jihlava předvedla sympatické výsledky a hned od úvodu ligy sbírá body. Náš projev hry nebyl ideální. Tím jsme dovolili soupeři, aby se prezentoval svým obrazem hry. Chybovali jsme a byli potrestání. Po zbytek utkání jsme se snažili kontrolovat herní pojetí a snažili se o vyrovnávací branku. Šance jsme si vytvořili, ale nedokázali je proměňovat. Nakonec se nám to podařilo v posledních minutách. Za to bych chtěl kluky pochválit, že se do poslední minuty rvali o výsledek.“

František Komňacký (FC Vysočina Jihlava): “ Věděli jsme, v jaké situaci se soupeř nachází a toho jsme chtěli využít. Trápí ho zranění a má nabitý program. Kdy jindy získat nějaké body, když ne teď. Často se nám povedlo lépe vstoupit do utkání a tenhle zápas toho nebyl výjimkou. Potom jsme ale dali prostor soupeři, který nás dokázal po zbytek zápasu přehrávat, což byla chyba. Nakonec jsme tlak nevydrželi a hloupě inkasovali v poslední minutě. Kdybychom přidali druhou branku, mohlo být po utkání. To se nám nepodařilo a to nás stálo dva body, o které jsme přišli. S výkonem svých svěřencům jsem byl v celku spokojen.“


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Vogel Aura Medical
Medienpartner
Liberecká drbna rtm plus