FC Slovan Liberec | Spielbericht: Dukla Praha - Liberec 3:0
Menu Mehr x x

16. Spieltag, Freitag 23.11.2012, 18:00
Dukla Praha Dukla Praha
3:0
(1:0)
LiberecLiberec
Dukla Praha: Rada - Romera, Štětina, Vorel, Vrzal - Borek, Gedeon, Malý (78. Božič) - Berger (87. Engelmann), Pospěch, Přeučil (64. Pázler)
Liberec: Bičík - Liulka, Nezmar, Kelić, Fleišman - Delarge (84. Daniel), Bosančić, Souza (70. Hadaščok), Janů, Blažek - Rabušic (87. Coufal)
Branky: 34. a 86. Pospěch, 75. Vorel ŽK: 78. Božič, 89. Engelmann - 24. Bosančić, 50. Fleišman ČK: Rozhodčí: Franěk - Jiřík, Paták
Publikum: 1641

Report

Předehrávku ligového jara odehrál Slovan na hřišti pražské Dukly. Trenér Jaroslav Šilhavý se musel obejít hned bez několika zraněných či vykartovaných hráčů. V základní sestavě se tak po delší době objevil například Souza s Liulkou. Nastoupil i loučící se Jan Nezmar.

V úvodních minutách se hrálo především ve středu hřiště. Oba týmy se soustředily především na dobrou defenzivu. První výraznější moment ve vápně tak přinesla 14. minuta, kdy v dobré pozici střílel Borek. Liulka ale jeho pokus zblokoval a Pospěch z dorážky trefil jen spoluhráče.

Ve 22. minutě kombinoval Slovan před vápnem domácích. Několikrát se nabízela našim hráčům střelecká pozice, vždy ji ale naši hráči zkoušeli ještě vylepšit. Nakonec se ke střele odhodlal Souza, Rada byl ale připraven. Ve 26. minutě střílel na Bičíka Malý, jeho střelu ještě tečoval Berger, míč šel ale pod kontrolou našeho brankáře mimo tyče.

V dalších minutách měl Slovan optickou převahu. Víc než Blažkovu nepřesnou střelu jsme ale nevytěžili. To domácím se jejich druhá nebezpečná akce zadařila. Romero využil volného prostoru na pravé straně, přesným centrem našel hlavu přeučila, který míč sklepl na zadní tyč, odkud osamocený Pospěch uklidil míč do naší sítě - 1:0.

Chvíli na to mohlo být ještě hůř. Pospěch vypíchl míč jednomu z našich obránců, posunul na Malého, který byl sám před Bičíkem. Naštěstí ale vysoko přestřelil. Odpovědět mohl o minutu později Rabušic, ten byl ale při zakončení ve vápně tísněn a Radu jeho střela ohrozit nemohla.

Ve 44. minutě měla Dukla další gólovou šanci. Malý tvrdě vystřelil, Bičík jeho pokus jen vyboxoval před sebe. K míči se dostal jeden z domácích, místo dorážky ale míč naštěstí zpracovával. V závěru poločasu se naši hráči natlačili do vápna soupeře, šance z toho ale nebyla. Poločas jsme prohráli 1:0.

Začátek druhé půle přinesl velkou šanci domácích. Na nebezpečnou standardku Malého si naskočil Přeučil, na malém vápně mu chybělo tak dvacet centimetrů, aby hlavou zasáhl míč. Naši hráči pak zvýšili aktivitu, před branku Rady létaly centry, nikdo z hráčů v modrém se ale k zakončení nedostal. Domácí podnikali rychlé výpady. Po jednom z nich se Pospěch marně dožadoval penalty, další zakončil střelou nad branku Berger.

V 58. minutě se do brejku dostal nebezpečný Pospěch. Stáhl na sebe pozornost dvou obránců a přesnou přihrávkou uvolnil Přeučila. Ten byl sám před Bičíkem, technickou střelou ale přehodil i branku. V 65. minutě připravil Pospěch další gólovku pro Bergera. Ten prošel naším vápnem a zastavil ho až vyběhnuvší Bičík.

V 68. minutě zkoušel střelecké štěstí Bosančić. Mířil ale nad branku. O minutu později dokonce vstřelil branku, ale rozhodčí chvíli před tím pískal faul. V 70. minutě utekl po levé straně střídající Hadaščok. Jeho přihrávku z malého vápna napálil Delrage jen do brankáře. Dorážku Rabušice ze šestnácti metrů si brankář pohlídal. To byla doposud naše největší šance. Místo vyrovnání ale přišel druhý gól v naší síti. V 75. minutě kopal Malý rohový kop, nehlídaný Vorel hlavou trefil přesně k tyči - 2:0.

Dukla si závěr zápasu hlídala. Náš tým k ničemu nepouštěla a sama hrozila dalšími nebezpečnými akcemi. V 87. minutě přidal další gól do naší sítě Pospěch, který zakončil do prázdné branky Borkovu akci - 3:0.

Poslední šanci našeho týmnu měl symbolicky Honza Nezmar, který dohrával poslední minuty své bohaté kariéry tam, kde získal největší úspěchy. Tedy na hrotu utkání. Jeho střela se ale bohužel mezi tyče nevešla. Slovan po špatném výkonu prohrál na Dukle 3:0.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Zámečnictví Prošek 11TEAMSPORTS
Medienpartner
Rengl Náš region