FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Jablonec 1:0
Menu Mehr x x

17. Spieltag, Samstag 23.2.2013, 19:10, U Nisy
Liberec Liberec
1:0
(0:0)
JablonecJablonec
Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Kelič, Fleišman - Pavelka (85. Delarge), Rybalka (87. Sackey), Hušek, Frýdek (90. Coufal) - Štajner, Rabušic
Jablonec: Valeš - Kysela, Beneš, Novák (87. Jablonský), Rossi - Kopic, Loučka, Čížek, Vaněk (65. Piták), Zoubele - Pázler (59. Třešňák)
Branky: 65. Štajner, ŽK: 3:0 (Pavelka, Rabušic, Štajner), ČK: 0:0, Rozhodčí: Jech - Košec, Pospíšil
Publikum: 3666

Report

Oproti poslednímu podzimnímu duelu Slovanu na pražské Julisce proti Dukle udělali trenéři hned osm změn v základní sestavě. Šest jich bylo vynucených změnami kádru přes zimní přestávku. Zbylé dvě pak byly zapříčiněny výkonnostními důvody.

Slovan si v úvodu zápasu s velkou selekcí hráčů dokázal poradit a Jablonec přitlačil na jeho polovině hřiště. První šanci utkání si však vypracovali hosté, když se ve 12. minutě dostal na vápně k odraženému míči Vaněk. Ten naštěstí trefil v dobré příležitosti pouze břevno naší svatyně. Slovan kontroval střelami Huška a Rybalky, ani jedna si však cestu mezi tři tyče nenašla. Ve 22. minutě přišla druhá tutovka Jablonce. Nejprve Kovář vychytal Zoubeleho, odražený míč se však dostal k Čížkovi, před kterým zívala zcela opuštěná branka. Hostující záložník však branku nepochopitelně minul. Slovan tak přežil bez úhony další krušnou chvilku a opět se začal soustředit na ofenzívu. Nadvakrát se z pravé strany snažil prostřelit Valeše Rabušic. V prvním případě těsně minul branku, ve druhém pak Valeš míč špičkami prstů vyrazil před sebe, kde se k dorážce málem dostal Frýdek. Beneš však včasným odkopem hosty zachránil. Do šaten tak šly obě mužstva za bezbrankového stavu.

Hned v úvodu druhé půle si oba celky vypracovaly další vyloženou šanci. Nejprve se Kušnírův centr snesl na malém vápně na hlavu osamoceného Rabušice, ten však zakončoval pouze do připraveného Valeše. Na druhé straně pak po rychlém brejku poslal do vápna přízemní centr Kopic, sbíhající Vaněk však poslal míč pouze nad branku. V 61. minutě zahrozil znovu Slovan. Po závaru v pokutovém území prostřelil Valeše Rybalka, jeho ránu však na brankové čáře vyhlavičkoval Beneš. O čtyři minuty později jsme se ale konečně dočkali. Po rohovém kopu Rybalka nás hlavou poslal do vedení Štajner - 1:0. Po této brance Slovan hru uklidnil a další příležitost tak přišla až v 79. minutě, kdy Štajner vyslal uličkou do brejku Frýdka. Naše nová posila míč těsně před Valešem lobovala do brány, ale na brankové čáře míč stačil odvrátit na roh vracející se Novák. Z následného rohu pak hlavou ohrozil Valeše i Kelič, hostující gólman však dalšímu gólu v jablonecké síti zabránil. Hosté zahrozili v 80. minutě, to si na centr z pravé strany naběhl Novák, v pádu však hlavičkoval mimo tři tyče. Hosté si v závěru zápasu vytvořili tlak, ale vyrovnat se jim již nepodařilo, a tak Slovan po dobrém výkonu porazil v prvním jarním utkání rivala z Jablonce 1:0, čímž mu oplatil porážku ze 3. kola této sezóny.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Ferona Liberecký kraj
Medienpartner
Rádio Impuls Rengl