FC Slovan Liberec | Spielbericht: Slavia - Liberec 3:1
Menu Mehr x x

20. Spieltag, Samstag 16.3.2013, 15:40
Slavia Slavia
3:1
(1:0)
LiberecLiberec
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Bortel, Dobrotka, Čonka - Petrák - Mičola, Kisel (70.Skácel), Zmrhal, Juhar (90.Gecov) - Škutka (81.Škoda)
Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Kelić, Fleišman - Sackey - Šural, Štajner (86.Coufal), Rybalka, Frýdek (46.Delarge) - Rabušic (70.Pavelka)
Branky: 39.Dobrotka, 55.Škutka, 63.Kisel - 49.Štajner ŽK: 33.Bortel, 44.Mičola, 59.Čonka, 64.Kisel, 89.Petrák - 20.Rabušic, 58.Sackey, 68.Rybalka, 90.Kušnír ČK: 66. Sackey Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Hrabovský
Publikum: 5999

Report

Slovan začal v pražském Edenu bez bázně a hany. Lépe kombinoval a tlačil se před branku Slavie. Domácí ale dali důrazně najevo, že budou hrát pěkně od podlahy. Hned dva naši hráči se v úvodních šedesáti vteřinách těžce sbírali z trávníku po tvrdých zákrocích sešívaných.

Slovan měl v úvodu kombinačně navrch, Slavie se zase prosazovala přímočarostí. Tou si zajistila první dva rohové kopy a první střelu směrem na branku. Vždy s rukopisem Karola Kisela. Jeho rohové kopy obrana odvrátila, a střelecký pokus Kovář řešit nemusel, protože šel hodně nad branku.

První roh Slovanu kopal Rybalka ve 13. minutě. Jeho přetažený centr vrátil na malé vápno hlavou Šural, žádný z našich hráčů se ale k míči nedostal a obrana po drobných potížích míč odvrátila za vápno. Následný střelecký pokus Rybalky šel mimo branku.

V 19. minutě Slovan kombinoval na půlce domácích. Kušnír dostal na pravé straně trochu prostoru a odcentroval do vápna, kde byl prakticky nehlídaný Rabušic. Na míč ale pořádně nedosáhl a hlavičkoval mimo branku.

První velkou šanci měl Slovan. Ve 27. minutě po odkopu Kováře vyhrál Rabušic hlavičkový souboj, Šural si míč hlavou přistrčil do vápna a snažil se obstřelit Čontofalského, ten ale parádním zákrokem vyškrábl na roh. Ten rozehrál Rybalka, míč se chvíli pohyboval ve vápně až ho někdo srazil před vápno přesně proti noze rozeběhnutého Frýdka. Jeho bomba orazítkovala pravou tyč a podél brankové čáry vylétla zpět do hřiště.

O chvíli později střílel mimo branku Šural. Slovan Slavii přimáčkl, Kušnír byl v dobré pozici, ale obránce mu míč ukopl na roh. Šural střílel nůžkama ale trefil jen bránícího hráče. Ve 36. minutě uvolnil Štajner geniálně Šurala, ten byl za obranou a mohl přihrávat proti nohám nabíhajících hráčů. Správný moment ale prováhal a míč skončil za brankovou čárou.

Ve 39. minutě udeřil blesk z čistého nebe. Slavia kopala rohový kop, poprvé se k míči postavil levák Juhar a přesně našel Dobrotku, který byl úplně sám mezi penaltou a malým vápnem. Na jeho hlavičku neměl brankář šanci reagovat - 1:0.

Ve 45. minutě kopal přímý kop Rybalka, na přední tyči se hlavou prosadil Rabušic, jeho pokus ale zastavilo břevno. Poločas jsme prohráli 1:0.

Ve 48. minutě se zrodila první šance druhé půle. Povedený brejk Slavie zakončoval střelou Kisel. Kovář byl ale připraven. O minutu později, tedy ve 49. minutě bylo srovnáno. A zároveň se Jiří Štajner stal členem Klubu ligových kanonýrů. Fleišman netradičně pravou nohou centroval do vápna, míč přeletěl obranu, Štajner si ho zpracoval a pravou nohou pod padajícím brankářem vyrovnal - 1:1.

Slovan svého soupeře zase přilačil před vápno. Kušnírovu tečovanou střelu Čontofalský neudržel, ale vyrazil jí na roh. Po jeho rozehrání ale následoval rychlý brejk domácího týmu, kdy šlo šest slávistů na dva bránící hráče Slovanu. Kisel našel přesně volného Škutku, který si tváří v tvář našemu brankáři věděl rady - 2:1.

Hra na brejky Slavii svědčila. V 63. minutě se jí povedl další. Kisel neměl se zakončením problém a Kováře jistě obstřelil - 3:1. Naděje našeho týmu, že s výsledkem ještě dokáže něco udělat, snížila 66. minuta, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Isaac Sackey. V 71. minutě musel vytáhnout solidní zákrok Kovář, když jeho pozornost zdařilou střelou testoval Zmrhal. Náš brankář byl připraven i o minutu později, když střílel v zajímevé pozici Mičola.

Situace charakterizující průběh dnešního utkání nastala v 83. minutě. Kelić v našem vápně odhlavičkovával míč, trefil před sebou stojícího Štajnera od něhož se míč odrazil před domácího Skácela, který byl rázem ve 100% gólové šanci. Kovář ale znamenitě vyrazil na roh. Ten jsme ubránili.

Po Kušnírově centru mohl snížit v 89. minutě Delarge. Branku ale v dobré pozici netrefil. Slovan prohrál se Slavií v pražském Edenu vůbec poprvé.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Eurovia Niosport
Medienpartner
Rádio Impuls Beat radio