FC Slovan Liberec | Spielbericht: Mladá Boleslav - Liberec 2:3
Menu Mehr x x

25. Spieltag, Sonntag 28.4.2013, 18:05
Mladá Boleslav Mladá Boleslav
2:3
(0:1)
LiberecLiberec
Mladá Boleslav: Miller - Kúdela, Johana, Dosoudil, Bořil - Zahustel (51. Mareš), Ščuk, Jarolím, Štohanzl (75. Sivrič) - Nešpor, Magera (61. Chramosta)
Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Kelić, Fleišman - Pavelka, Štajner, Sackey (46. Šural), Rybalka - Rabušic, Delarge (85. Frýdek)
Branky: 56. Nešpor, 89. Sivrič - 45. a 69. Rabušic, 90. Štajner ŽK: 42. Zahustel, 49. Bořil, 69. Dosoudil, 90. Jarolím - 19. Sackey, 28. Delarge, 32. Kováč, 90. Kušnír Rozhodčí: Nenadál - Kovařík, Hrabovský
Publikum: 3541

Report

Se Slovanem přijelo do Mladé Boleslavi několik stovek fanoušků. A od začátku povzbuzovali svůj tým, který pro tentokrát nastoupil v oranžových dresech.

V úvodních minutách troskotali akce obou týmů před vápnem. Až v 7. minutě se zrodila oprvdu nebezpečná situace, a bylo to před naší brankou. Magerova jedovatá rána dala našemu brankáři pořádně zabrat, za svá záda jí ale nepustil. O minutu později hasila naše obrana až ve vápně nebezpečnou kombinační akci domácích. A do třetice nebezpečná situace před naší brankou, tentokrát v 9. minutě. Po rohovém kopu se do odraženého míče opřel Kúdela. Míč trefil parádně, naštěstí stál v cestě jeho spoluhráč.

Ve 12. minutě se rodila dobrá příležitost našeho týmu. Delarge ale nedokázal posunout míč na naběhnutého Kušníra. I nadále ale pokračoval tlak domácího týmu. Ščuk po nebezpečném centru dorážel na zadní tyči, Kovář ale souboj vyhrál. V 19. minutě šel do šance Delarge, ve vápně si ale nerozuměl s Rabušicem.

Ve 25. minutě předvedl hezkou akci Sackey, narazil si s Delargem a posunul míč před vápno, kde byl naběhnutý Rybalka. Jeho technická střela těsně minula tyč. O minutu později kopal roh Jarolím, Nešporova hlavička mířila kousek na branku.

Ve 28. minutě bylo zle. Štohanzl utekl po levé straně, ve vápně se na něj přilepil Delarge a povalil ho. Rozhodčí nařídil pokutový kop. Postavil si ho Jarolím. Štajner šel k brankáři a něco mu dlouho vysvětloval. Tím mohl Jarolíma, kterého zná z Bundesligy znervóznět. Domácí špílmachr trefil ze značky pokutového kopu jen tyč a jeho gólová dorážka nemohla platit.

Už to vypadalo, že se do šaten půjde bez branek, a že to bude pro Slovan příznivá zpráva. Nakonec šli naši hráči do kabin ještě v lepší náladě. V posledních vteřinách nastavené minuty pronikl do vápna domácích Rybalka, poslal před branku střílený centr a Rabušic nedal brankáři Millerovi nejmenší šanci - 0:1. ROzhodčí odpískal gól i konec poločasu.

Tak jak Slovan skončil první poločas mohl začít ten druhý. Střídající Šural utekl po pravé straně a naservíroval 1000% loženku pro Delarge. Ten mohl dát ze dvou metrů gól prsama, hlavou prostě čímkoli. Ve výskoku ale nohou k překvapení celého stadionu vysoko přestřelil prázdnou branku. O minutu později se do šance dral Rabušic, na hranici vápna o míč ale přišel. Ve 49. minutě se dostal k dalšímu zakončení Delarge, i tentokrát mu ale při střele ze 20 metrů chyběla přesnost.

V 56. minutě jsme domácím vypracovali i zařídili vyrovnání. Centr do naší obrany jeden z našich hráčů odhlavičkoval přesně do Nešpora, ten se tak snadno dostal ke střele z hranice vápna. Jeho nepříliš tvrdou střelu pak do protipohybu brankáře srazil smloně Kelić - 1:1.

V dalších minutách se střídaly šance na obou stranách. Utkání gradovalo a oba týmy chtěly uspět. Několik šancí zůstalo nedotaženo. Podstatná byla 69. minuta. Domácí Mareš si našel prostor na vápně a tvrdě vystřelil. Svůj poku navíc schoval za obránce a Kovář musel předvést nadstandardní zákrok. Ale uspěl a založil akci na jejímž konci Šural utekl po pravé straně a přesným pasem našel před brankou rozeběhnutého Rabušice. Tan pohodlně zakončil nádherný rychlý brejk Slovanu - 1:2.

V 72. minutě kopal Slovan dva rohy za sebou. V obou případech se k zakončení dostal Kováč, ani jednou neuspěl. V 76. minutě se do vápna dral Šural, jeho střelu ale obránce srazil na roh. Ten domácí ubránili.

V 83. minutě domácí zatopili v našem vápně. Dostali se i k zakončení, naštěstí ale nebylo přesné. V 87. minutě poslal Kušnír hezký centr na přední tyč. Před Rabušicem ale domácí obránce ukopl na roh.

V 89. minutě se naše defenziva dopustila fatální chyby. Obránci si dávali přednost a Sivrič mezi ně naběhl a nekompromisně zavěsil pod břevno - 2:2.

Naše rozehrávka skončila faulem asi osm metrů před vápnem. Standardku domácí ubránili, naše akce ale pokračovala a Štajner parádně trefil střelou ze 20 metrů tři body - 2:3.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
La Piazza Ricoh
Medienpartner
Rádio Impuls Liberecká drbna