FC Slovan Liberec | Spielbericht: Slovácko - Liberec 0:3
Menu Mehr x x

27. Spieltag, Samstag 11.5.2013, 19:00, Městský stadion M. Valenty
Slovácko Slovácko
0:3
(0:1)
LiberecLiberec
Slovácko: Melichárek – Kubáň, Košút, Trousil, Kuncl – Daníček (82. Kovář), Šumulikoski, Valenta, Volešák – Došek, Haša (46. Hlúpik, 88. Hála).
Liberec: Kovář - Coufal, Kováč, Kelić, Frýdek - Šural, Pavelka, Sackey (5. Delarge), Rybalka (79. Hušek), Štajner - Rabušic.
Branky: 32. Pavelka, 59. Rabušic, 81. Delarge. ŽK: 1:1 (61. Kubáň - 54. Pavelka). Rozhodčí: Královec - Štěrba, Pospíšil.
Publikum: 4103

Report

Oproti minulému ligovému utkání nastoupil náš tým v Uherském Hradišti s pozměněnou základní jedenáctkou. Na pravém kraji obrany zastoupil vykartovaného Ondřeje Kušníra mladý Vladimír Coufal, který tak dostal poprvé šanci v základní sestavě. Na opačné straně hřiště se zase objevil Isaac Sackey místo Dzona Delarge.

Fotbalisté Slovanu začali aktivně a hned od úvodních minut si vypracovali územní převahu. Tu mohl první brankou utkání korunovat stoper Kelič, který ale přetažený centr Štajnera následně poslal v krkolomné pozici pouze nad branku soupeře.

Liberecká převaha pokračovala i v následujících minutách. V 17. minutě jsme tak na svém kontě měli již čtyři rohové kopy. Právě na onen poslední si v pokutovém území nejvýše vyskočil Michael Rabušic, jeho rána ale zamířila pouze do náruče připraveného gólmana Melichárka. Ve 32. minutě už ale hráči v modrém mohli poprvé slavit. Míč se po ose Rybalka - Delarge dostal až k volnému Davidu Pavelkovi, který nechytatelnou ranou k tyči poslal Slovan do vedení - 0:1.

V samém závěru prvního poločasu se do hry dostávalo čím dál častěji Slovácko. Došek mohl vyrovnat minutu před koncem, ale dvakrát si vylámal zuby na dobře chytajícím Přemyslu Kovářovi, který náš tým podržel a ten si tak odnesl do kabin jednogólový náskok.

Do druhé poločas znovu vstoupili aktivněji hráči ze severu. Dlouho se ale hrálo bez větších příležitostí na obou stranách. Ta největší druhého poločasu tak nakonec skončila brankou v síti Slovácka. Domácí obrana předvedla trestuhodné zaváhání, které nezůstalo bez potrestání. Michael Rabušic se zmocnil míče a následným lobem překonal padajícího gólmana, který zůstal bez šance - 0:2.

Náš tým i po druhé vstřelené brance aktivně napadal a nutil domácí hráče k chybám. Ti měli s vysunutým pressingem velké problémy. Na větší šanci tak Uherskohradiští čekali marně. Naopak Slovan mohl přidat i třetí přesný zásah. Hlavička Michaela Rabušice na přední tyči ale zamířila pouze nad branku

Přesně deset minut před koncem utkání se dostali domácí do své největší příležitosti. Valentova tvrdá rána se otřela o Vladimíra Coufala a poté orazítkovala horní konstrukci naší branky. O minutu později jsme ale předvedli ukázkové přečíslení, po kterém už byl zisk tří bodů takřka nemožný. Josef Šural naservíroval ideální přihrávku Dzonu Delargovi, který zakončoval do prázdné branky - 0:3.

Decimovaná obrana soupeře mohla v 85. minutě utržit další ránu. Jiří Štajner využil okénka v defenzivě Slovácka, své samostatné počínání však nedokázal dotáhnou do konce a gólovou tečku si nepřipsal. Na druhé straně se ještě v poslední gólovce utkání zjevil domácí Valenta. Jeho ránu ale parádním zákrokem zlikvidoval "Přéma" Kovář. Náš tým si tak z Moravy odváží důležité tři body za zasloužený výsledek 0:3.

Ausbilder

Svatopluk Habanec (1. FC Slovácko): "Dnes jsme prohráli s týmem, který byl o třídu lepší, měl rychlost, dobrou práci s míčem a luxusní přechodovou fázi. My bychom dnes museli podat výsledek hodně přes 100% abychom byli schopni bodovat. Výsledek není krutý, ale podívali jsme se do zrcadla pravdy a ta kvalita soupeře je někde jinde. Nechci to házet do jednoho pytle, že jsme byli darební, špatní, ale abychom byli minimálně stejně kvalitní, museli bychom koupit 4 hotové hráče do základní sestavy."

Jaroslav Šilhavý (FC Slovan Liberec): "Jsem hrozně rád, že jsme tady na Slovácku zvítězili, byl to těžký zápas a my jsme před soupeřem měli respekt. Chtěli jsme potvrdit formu, kterou v posledních zápasech v lize předvádíme a to se nám podařilo. Vyhráli jsme zaslouženě, byť se domácí snažili předvést sympatický výkon, ale my jsme byli efektivní, přehrávali jsem soupeře v kombinaci a dali jsme góly. Domácí se dostávali na naši polovinu přes dlouhé balony na Doška, ale zvládli jsme to s přehledem."


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Speditrans FotbalPark Liberec
Medienpartner
Český rozhlas Liberec Radio Blaník Liberec