FC Slovan Liberec | Spielbericht: Plzeň - Liberec 1:2
Menu Mehr x x

29. Spieltag, Sonntag 26.5.2013, 18:00, Doosan Aréna
Plzeň Plzeň
1:2
(0:1)
LiberecLiberec
Plzeň: Kozáčik – Řezník, Procházka (64. Štípek), Čišovský, Limberský – Horváth, Darida – Rajtoral, Kolář (76. Fillo), Kovařík – Tecl (55. Ďuriš).
Liberec: Kovář – Kušnír, Kelič, Kováč (66. Karišik), Frýdek (5. Fleišman) – Šural, Pavelka, Rybalka, Delarge (88. Hušek) – Štajner – Rabušic.
Branky: 17. Rabušic, 90. Hušek - 82. Štípek, ŽK: 1:3 (Štípek, Darida - Rybalka, Šural, Delarge), ČK: 0:0, Rozhodčí: Jech – Kovařík, Blažej.
Publikum: 11315

Report

Hned v první minutě se zranil levý obránce Frýdek, kterého tak na hřišti musel nahradit Jiří Fleišman. První šanci měl po centru Kovaříka Tecl, na míč však nedosáhl. Poté se Tecl dostával do vápna znovu, ale jeho pokus levačkou jen orazítkoval brankovou konstrukci.

V 17. minutě přišla úvodní branka zápasu. Po hrubé chybě obrany hostí se řítil sám na branku Michael Rabušic a nadvakrát Kozáčika překonal - 0:1.

O deset minut později hlavičkoval po standardce Horvátha opět Tecl, pozorný Kovář byl ale na svém místě. Další akci Slovanu zakončoval Delarge, jeho pokus ale postrádal přesnost. Ve 38. minutě zakončoval po závaru ve vápně Slovanu domácí Procházka, Kovář už byl překonaný, ale před dotírajícím Čišovským odklidil míč do bezpečí Pavelka.

Po zmatcích v pokutovém území Slovanu měli Plzeňští hned několik příležitostí. Darida, Procházka ani Řezník, ale liberecký obranný val nepropálili. Ke konci poločasu ještě Delarge vymyslel pozici pro Fleišmana, který střelou trefil Kozáčika. První poločas už další vážnější situaci nepřinesl, a tak naši fotbalisté odcházeli do kabin s jednobrankovým vedením.

Slovan začal druhý poločas aktivněji, první važnější šanci si však dokázali vypracovat Plzeňští, a to když uvnitř pokutového území pálil Rajtoral. Jeho střelu ale dokázal zblokovat kapitán Kováč. Po šedesáti minutách nepřesně odkopl míč Rabušic a poté pálil mimo domácí Limberský.

V 68. minutě se po chybě Řezníka tlačil do zakončení Delarge, nezakončil ale dostatečně razantně. O chvíli později dopadl dlouhý centr Plzeňských až na hlavu Davida Štípka, jehož slabou hlavičku Kovář bez větších potíží kryl. Totéž se dá říci o následném přímém kopu Pavla Horvátha.

V 82. minutě přišla odpověď Viktorie. Přízemní střelu Kovaříka vyrazil brankář Kovář jen k dobíhajícímu Štípkovi, jenž neměl problém poslat míč do prázdné branky - 1:1.

To by ale nebyl jarní Slovan, kdyby ještě nedokázal reagovat. Na úplném konci nastavení se balón dostal ke Štajnerovi, který se uvolnil ve vápně a přihrál volnému Luboši Huškovi, jenž levačkou umístil míč přesně k tyči - 1:2. Hned po rozehrání odpískal sudí Jech konec zápasu, Slovan si tak připsal už devátou výhru v řadě a zajistil si tak konečné třetí místo v tabulce.

Ausbilder

Pavel Vrba (FC Viktoria Plzeň): Nedokáži si vysvětlit proč hráči po nějakých patnácti minutách začali být nepřesní. Hráči si musí uvědomit, že bez agresivity a pohybu to prostě nejde. Liberec ukázal, že na jaře patří k nejlepším mužstvům v soutěži a hlavně v prvním poločase jsme si s jejich hrou nedokázali poradit. Druhý poločas už byl lepší, ale dnes to prostě nestačilo.

Jaroslav Šilhavý (FC Slovan Liberec): Je až neuvěřitelné, co jsme na jaře dokázali a tímto výsledkem jsme to jen podtrhli. Ukázali jsme, že se vezeme na té vítězné vlně, daří se nám a prokázala to i ta vítězná branka, které předcházel velký tlak Plzně. Soupeř nás ve druhém poločase zatlačil, ale my jsme dnes byli šťastnějším týmem.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
La Piazza FotbalPark Liberec
Medienpartner
Rengl Hitrádio Contact