FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Příbram 1:1
Menu Mehr x x

30. Spieltag, Samstag 1.6.2013, 17:00, U Nisy
Liberec Liberec
1:1
(0:1)
PříbramPříbram
Liberec: Hauzr (90. Bojčuk) - Frýdek, Kelič, Hušek, Fleišman - Šural (80. Komenda), Rybalka, Pavelka, Janů (59. Štajner), Delarge - Rabušic
Příbram: Rondzik - Jugas, Andrejevič, Mišůn, Divíšek (74. Hanuš) - Mareš (71. Stratil), Tarczal, Alenezi, Pleško - Wágner, Krbeček (84. Barák)
Branky: 57. Šural - 10. Wágner z pen., ŽK: 0:1 (Alenezi), ČK: 0:1 (67. Alenezi), Rozhodčí: Matějek - Gallo, Černý
Publikum: 4444

Report

Při splněném předsezónním cíli a loučícími se legendami Slovanu Zbyňkem Hauzrem a Tomášem Janů se v naší základní sestavě daly očekávat změny. Za největší překvapení se v úvodní jedenáctce přesto dá označit pouze stoperský post, kde se na místo Kováče postavil Hušek.

Samotné utkání začal Slovan aktivním pohybem. Hráčům však dělal problém podmáčený trávník, který často znemožňoval plynulou kombinaci. V první šanci se tak ocitli hosté. Mareš dostal míč za obranu, kde ho v pokutovém území lehce stáhl za dres Fleišman. Sudí Matějek tak odpískal penaltu, kterou ač s potížemi proměnil Wágner - 0:1. I po obdrženém gólu hráli naši hráči nadále s chutí. Při absenci Štajnera však hře Slovanu chyběla finální fáze. Do první šance Liberce se tak probil až ve 34. minutě Šural, který skluzem sebral v pokutovém území míč Divíškovi, ale jeho následná střela z úhlu trefila pouze boční síť hostující svatyně. Podobně na tom byl na druhé straně i Alenezi. O devět minut později přišla další příležitost domácích. Delarge uvolnil ve vápně patičkou Fleišmana, jehož přízemní střela na zadní tyč ale nakonec branku těsně minula. Do šaten tak šli veselejší příbramští fotbalisté.

Do druhého poločasu jsme vlétli opět aktivněji a konečně jsme se začali prosazovat i v koncovce. Hned ve 47. minutě vyslal Šural na zteč Rabušice, Rondzik jeho tvrdou střelu vyrazil před sebe, kde dobíhal Rybalka, i jeho střelu však stačili hosté zblokovat. O další dvě minuty později si ve vápně znovu udělal prostor Rabušic, obtočil se kolem protihráče a znovu tvrdou střelou prověřil příbramského gólmana, který našeho střelce vychytal i na podruhé. V 57. minutě jsme se konečně dočkali vyrovnání. Rybalkův rohový kop se snesl na hlavu Šurala, který umístil balón do sítě - 1:1. O další minutu později mohlo být ještě lépe, Delarge se rychlou kličkou uvolnil ve vápně a jeho přízemní pokus Rondzik s obtížemi vyrazil do bezpečí. V 59. minutě celý stadion aplaudoval poslednímu střídání Tomáše Janů v jeho aktivní kariéře. Libereckého matadora vystřídal Štajner, který tak posílil další ofenzivní choutky Slovanu. V 67. minutě pak náš tlak umocnil i hostující Alenezi, který po druhé žluté kartě zamířil do sprch. Příbramskou obrannou hráz ale ne a ne prorazit. Přibývalo tak zejména nebezpečných standardních situací. Rabušicovu hlavičku však v 78. minutě zachytil na brankové čáře Rondzik. O další čtyři minuty později trefil Rabušic tyč. V trefování brankové konstrukce se k němu v 89. minutě přidal i Štajner, který z přímého kopu trefil spojnici. Fanoušci tak již ve stoje zatleskali pouze čestnému střídání Zbyňka Hauzra. Slovan tudíž v posledním utkání sezóny 2012/2013 remizoval v kombinované sestavě s Příbramí 1:1 a svůj celkový bodový zisk v tabulce Gambinus ligy tak zakončil na 54 bodech.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Kristýna RR group service s.r.o
Medienpartner
eFotbal Hitrádio Contact