FC Slovan Liberec | Spielbericht: Česká Lípa - Liberec 0:1
Menu Mehr x x

3. Spieltag, Mittwoch 26.9.2012, 16:30, Městský stadion, Česká Lípa
Česká Lípa Česká Lípa
0:1
(0:0)
LiberecLiberec
Česká Lípa: Bojčuk - Broschinský, Patka, Beran, Řehák (90+2. Finklár) - Bohata, Schön - Gibala, Kučera, Ježdík (59. Bína) - Holeček (65. Kaňkovský)
Liberec: Hauzr - Kušnír, Tóth, Kelič, Fleišman (31. Ljulka) - Butenin (57. Hadaščok), Vácha, Bosančič - Štajner - Rabušic (78. Nezmar), Blažek
Branky: rozhodující penalta Vácha. ŽK: 3:2. ČK 0:0. Rozhodčí: Houdek - Blažej, Mokrusch
Publikum: 1800

Report

Hned v šesté minutě se Hauzrovi nepovedl výkop, ovšem Kučera nadějnou akci nedotáhl do úspěšného konce. Následně se Liberečtí prezentovali lepším dojmem, po rohu vypálil z otočky Rabušic, jehož odražená střela se dostala k Blažkovi, jenž Bojčukovu klec přestřelil. V minutě jedenácté měli domácí dvě dobré příležitosti k otevření skóre, jenomže ani jeden přímý kop Kučery nedokázali přetavit v gól.

Na opačné straně hřiště napřáhl Butenin, českolipský brankář Bojčuk proti jeho pokusu nakonec nemusel zasahovat, protože míč minul jeho klec tak o dva metry. Na rohový kop Kučery si chtěl vyskočit Bohata, který se ale rázem ocitl na zemi, ovšem sudí Houdek nechal svou píšťalku mlčet. Vzápětí se při jednom souboji zranil Fleišman, který sice zkusil v utkání pokračovat, ale záhy musel střídat. Ke střeleckému pokusu se dostal Blažek, jehož točená rána nenašla svůj cíl. Oba týmy tak odešly do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran pálil po Bosančičově rohu Vácha, jehož navštívenka se mezi tři tyče nevešla. O dvě minuty později chtěl vzít zodpovědnost na sebe sám Bosančič, ale ani obávaný střelec z dálky se v tomto případě netrefil. Do další dobré střelecké příležitosti se dostal znovu Vácha, jenže ani tentokrát mu přáno nebylo. Vzápětí sice Hadaščok dopravil míč do sítě, radost našich fotbalistů ale byla předčasná, protože v době zakončení byl Hadaščok v ofsajdu.

V 63. minutě měl gól na hlavě Beran, který ale v koncovce nebyl úspěšný. Zpoza pokutového území pak své střelecké štěstí zkusil Blažek, na jehož pozdrav doprostřed branky si Bojčuk počkal. Další šanci z kategorie vyložených si hostitelé vypracovali v 71. minutě, Broschinský ve skluzu nedokázal zamířit přesně. Blízko k vedoucímu a možná rozhodujícímu gólu byl Nezmar, jemuž překazil radost pohotovým obranným zákrokem Beran. V nastaveném čase dal o sobě vědět Bosančič, ale libereckého záložníka Bojčuk vychytal, a tak došlo na penalty.

Pokutové kopy zahájil přesnou střelou Štajner, na jehož branku nedokázal Kučera odpovědět, a tak se naši hráči dostali do výhody. O tu však vzápětí přišli, když Nezmar nechal vyniknout Bojčuka. Záhy domácí Broschinský srovnal na 1:1. Poté se Bosančič ani Kaňkovský nemýlili a bylo to 2:2. Čtvrtou sérii otevřel úspěšně Blažek, načež Bohata minul a Lukáš Vácha poslal Liberec do dalšího kola Poháru České pošty.

Ausbilder

Libor Macháček (trenér Arsenalu): „Byli jsme Liberci naprosto důstojným soupeřem. Sehráli jsme s ním vyrovnaný zápas, v němž jsme mohli vyhrát, ale i prohrát. Klukům jsem ale v kabině poděkoval za odvedenou práci a ukázali, že se dá hrát opravdu s každým. Penalty jsou loterie, je to o štěstí a maličkostech. Hráče, kteří šli kopat pokutové kopy, jsem měl připravené. Penalty neproměnili i jiní borci.“

Jaroslav Šilhavý (trenér Slovanu): „Kvitujeme, že jsme postoupili, což byla naše povinnost. Bylo to sice s odřenýma ušima, protože jsme soupeře porazili až v penaltách, ale i to se počítá. Ke spokojenosti ale máme daleko. Naši hráči nehráli tak, jak jsme si řekli. Možná tam došlo z naší strany i k podcenění. Moc nám nefunguje tvořivost, finální fáze, prostě nehrajeme jednoduše. Na šance se hodně nadřeme a sami si zaděláváme na problémy. Soupeř byl nebezpečný hlavně ze standardek, jinak ze hry toho tolik neměl. V poslední minutě zápasu měl velkou šanci Bosančič, ale trefil brankáře. Herně to od nás nebylo v pořádku, ale za postup jsme rádi. Penalty jsou loterie, to jsem si uvědomoval a klidný jsem úplně nebyl. Hráčům, které jsme měli na hřišti a šli kopat penalty, jsem věřil. To jsou fotbalisté, kteří tyto situace umí. Až na Honzu to vyšlo a věřil jsem, že Zbynďa nějakou penaltu chytí. Sice nechytil, ale vytlačil to mimo tyče.“


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
A net Pavlů innovation
Medienpartner
Náš region Radio Blaník Liberec