FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Olomouc 0:2
Menu Mehr x x

SP, Freitag 20.7.2012
Liberec Liberec
0:2
(0:2)
OlomoucOlomouc
Liberec: Bičík - Kušnír, Tóth, Kelič, Fleišman - Šural, Vácha, Butenin (46. Bosančič), Breznaník - Štajner (81. Morozenko), Delarge (66. Musiol)
Olomouc: Zlámal – Janotka, Golban, Škerle, Vepřek – Navrátil (69. Hubník), Rossi, Hořava – Schulmeister (86. Šindelář), Ordoš, Doležal (71. Pospíšil)
Branky: 24. Doležal, 27. Ordoš z pen., ŽK: 3:2, ČK: 0:0, Rozhodčí: Trutz - Chládek, Vorel.
Publikum: 2877

Report

Mezi důležitými zápasy 2. předkola Ligy Mistrů rozložili trenéři síly na více hráčů. V Synot Tip Superpoháru tak v základní sestavě dostali příležitost Tóth, Butenin a Delarge. Na levém kraji zálohy se od začátku objevil i Breznaník, který si proti Karagundě odpykával karetní trest.

Úvod samotného utkání přinesl rušné chvíle před oběma brankami. Nejprve zahrozil Slovan, když Šural unikl po pravé straně a centroval na nabíhajícího Delarge. Míč si však ve skluzu málem srazil do vlastní branky bránivší Golban. Z protiútoku pak z podobné situace málem zakončoval osamocený Doležal. Ve skluzu však na míč těsně nedosáhl. Hra se poté sice uklidnila, ale hosté začali mít postupem času územní převahu, která ve 24. minutě vyústila v úvodní branku Sigmy. Po centru z pravé strany se hlavičkou prosadil nehlídaný Doležal - 0:1. Naši hráči se po obdržené brance nestačili ani rozkoukat a už prohrávali o dva góly. Nařízený pokutový kop za faul na Navrátila totiž proměnil Ordoš - 0:2.

Slovan se ze studené sprchy vzpamatoval poměrně rychle. Své šance však postupně zahazoval. Štajner s Keličem v dobrých příležitostech přestřelili branku a stejně si vedl i Šural. Zlámala prověřil až Delarge, který ale mířil z velkého vápna pouze doprostřed branky. V závěru poločasu pak ještě zahrozil Šural, jehož tvrdá střela nechala znovu vyniknout Zlámala. Naši hráči tak šli do kabin s dvoubrankovým mankem.

Druhý poločas již tolik příležitostí nenabídl. Slovan držel míč, ale hosté pozorně bránili a nepouštěli naše hráče do vápna. Prosazovat jsme se tak začali až v závěrečných deseti minutách. Paradoxně to však mohla být Olomouc, která by vstřelila gól. Střelu Schulmeistera z úhlu však z brankové čáry vykopl Tóth. Slovan tak v souboji o Superpohár prohrál v poměru 0:2. Hosté se tak mohli radovat ze zisku další trofeje.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Aura Medical Vinotéka U Kryšota
Medienpartner
Liberecká drbna Rádio Impuls