FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Mladá Boleslav 3:2
Menu Mehr x x

2. Spieltag, Montag 6.8.2012, 13:00, Městský stadion
Liberec Liberec
3:2
(0:1)
Mladá BoleslavMladá Boleslav
Liberec: Zoul - Ilko (85. Šulc), Soběslav, Pokorný, Beníšek - Daniel, Bouška (45. Patka) - Vasilko (62. Jánošík), Dydowicz (45. Černý), Drobílek (77. Kmoníček) - Ndiaye.
Mladá Boleslav: Hankič - Šimek, Hošťálek, Tvrdý, Synek - Mižič, Láncz (82. Křapka), Opiela (72. Horák), Mehanovič (72. Štastný) - Šimek, Honc.
Branky: 61. Drobílek, 68. Ndiaye, 80. Jánošík - 41. Ilko(vlastní gól), 84. Hora. Rozhodčí: Kalenda - Kovařík, Moudrý. Žk: 3:0. Střely na branku: 7:5.
Publikum: 120

Report

Úvodní minuty moc fotbalové krásy nepřinesly. Oba týmy se střídaly v držení míče a útočné snahy končily daleko od obou branek. Za připomenutí by stála snad jen standardní situace domácích, kdy dobře zahraný volný přímý kop propadl celým vápnem a chybělo jen málo, aby ho někdo v modrém dresu usměrnil do branky.

Na další velkou šanci si museli počkat domácí příznivci až do pětatřicáté minuty. To když se u balónu objevil liberecký Dydowicz, který krásně našel nabíhajícího Ndiayeho. Ten utekl bránícím stoperům a řítil se vstříc boleslavské brance. Hankič však svým výběhem gólovku zhatil.

První změnu skoré jsme registrovali necelých pět minut před koncem prvního poločasu. Nevídanou hrubku předvedl v modrém dresu obránce Ilko. Situaci před brankou řešil “malou domů “ jenže si neporozuměl s brankářem Zoulem a svojí přihrávku nasměroval rovnou za jeho záda - 0:1.

Druhou pětačtyřicetiminutovku začala lépe liberecká juniorka. Hned od prvních minut držela míč na svých kopačkách a trpělivě kombinovala, což málem v padesáté minutě vedlo k úspěchu. Drobílek si obhodil jednoho z hostujících beků a vystřelil z hranice vápna. Brankář Hankič se měl co ohánět, aby střelu vytěsnil alespoň na roh.

Ofenziva Severočechů mohla poprvé slavit v jednašedesáté minutě. Unikající Filip Drobílek, který dostal dlouhý míč do běhu na půli hřiště, pláchl všem boleslavským pronásledovatelům. Svoje zakončení poslal k pravé tyči – 1:1.

Hned za dvě minuty mohla obrana Středočechů inkasovat i podruhé. Rychlonohý Ndiaye doslova proletěl bránícím valem hostů. V souboji s brankářem Hankičem bohužel i tentokrát ostrouhal. Jeho dělovku zastavilo dunící břevno.

Ale nakonec se Moustapha Ndiaye dočkal. Skvěle hrající sedmnáctiletý liberecký útočník se prosadil po rohovém kopu. Na centrovaný balon si ve vápně nejvýše vyskočil právě on a brankáři tentokrát nedal šanci – 2:1.

Domácí juniorka přidala i další gól. Deset minut před koncem šla už do trháku o dvě branky. A byl u toho znovu Senegalec Ndiaye. S jeho rychlostí měli hostující zadáci velké problémy. Znovu se protáhl přes obranou linii a upaloval na svatyni soupeře. Před brankou přihrál ještě Martinu Jánošíkovi, který bez větší potíží uklidil míč do odkryté branky – 3:1.

Boleslavští mladící stihli už jen korigovat. V čtyřiaosmdesáté minutě zahrávali rohový kop, po kterém se nejvýše do vzduchu pověsil Matěj Hora a poslal balon k pravé tyči Zoulovi branky – 3:2.

Liberecké naděje si tak připsaly první letošní výhru v juniorské soutěži a nebýt remízy z prvního vystoupení, ve kterém náš tým inkasoval až v poslední minutě, mohlo být ještě veseleji. V dalším kole se představí svěřenci trenéra Chytrého na hřišti pražské Slavie.

Ausbilder

Jiří Chytrý (FC Slovan Liberec):" První poločas nebyl podle našich představ. Kombinace byla pomalá a nepřesná. Vytvořili jsme si dvě šance, které se nepodařilo proměnit a navíc se nám podařilo dát si vlastní branku. O to víc si cením toho, že kluci dokázali ve druhém poločase otočit vývoj a zvítězit. Náš výkon byl ve druhé půli lepší, jen závěr zápasu byl trošku hektický, kdy se soupeř po našich chybách dostával zbytečně do dalších šancí.“

Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Ermeg Realmont
Medienpartner
Hitrádio Contact Rádio Impuls