FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Jihlava 5:3
Menu Mehr x x

8. Spieltag, Montag 17.9.2012, 13:00, Městský stadion
Liberec Liberec
5:3
(4:3)
JihlavaJihlava
Liberec: Zoul - Kmoníček, Butenin, Soběslav, Kaniški - Sackey (83. Bouška), Daniel - Drobílek (78. Lukes), Černý (64. Leibl), Jánošík (72. Beníšek) - Musiol (90. Šulc).
Jihlava: Rožník (46. Matiášek) - Cipruš (46. Vokoun), Vonásek, Kryštůfek, Fadrný - Přibyl (76. Vodáček), Štancl, Koudelka, Sodomka, Urbánek - Kavka (54. Šuta).
Branky: 24. Musiol, 32. a 71. Soběslav, 35. a 41. Jánošík - 13. Štancl, 18. Fadrný, 27. Přibyl. Žk: Isaac - Cipruš. Rozhodčí: Drábek - Kříž, Arnošt.
Publikum: 80

Report

Na první gólovku si diváci museli počkat pouze do třinácté minuty. Jihlavských Martin Štancl napřáhl ke střele, kterou by zřejmě domácí brankář Zoul v poklidu chytil. Jenže balon se pro domácí nešťastně otřel o jednoho z hráčů v modrém dresu a změnil svojí trajektorii letu přímo do liberecké svatyně – 0:1.

Uběhlo pouhopouhých pět minut a hosté z Vysočiny slavili znovu. Zaváhání domácí obrana, která si počínala příliš laxně uvnitř šestnáctky, potrestal Jiří Fadrný, který se dostal k míči a uklidil ho přesně do pravého horního rohu – 0:2.

Severočeši na nic nečekali a ve čtyři a dvacáté minutě přišlo snížení. Vysoký centr z levé strany propadl až na hlavu libereckého útočníka Zbyňka Musiola a ten se z malého vápna nemýlil – 1:2.

Jenže liberecká obrana znovu zaspala ve dvacáté sedmé minutě a toho hosté využili. Na pravé straně si do vápna sběhl Ondřej Přibyl a rozvlnil domácí síť již potřetí – 1:3.

Ale ani jihlavská defenziva nebyla zrovna výstavní. Ve dva a třicáté minutě se po špatném odkopu hostující obrany dostal k míči domácí kapitán Ondřej Soběslav. Ten se šance na snížení nezalekl a s přehledem proměnil k tyči – 2:3.

To ale nebylo z daleka v prvním poločase vše. Hned tři minuty po snižující brance se liberečtí fotbalisté dočkali vyrovnání. O to se postaral Martin Jánošík, který se dokázal přesně prosadit z penaltového prostoru – 3:3.

Poslední tečku za první pětačtyřicetiminutovkou napsala znovu domácí družina trenéra Chytrého. Daniel našel ve vápně dobře nabíhajícího Martina Jánošíka a ten svojí levačkou rozvlnil síť podruhé za necelých šest minut – 4:3.

Druhý poločas už tak bohatý na góly nebyl. Hosté se sice snažili o vyrovnání, ale liberecká obrana tentokrát působila jistějším dojmem než v první půli a již neinkasovala. Konečná podoba výsledku přišla po úniku Daniela, ten si proklestil cestu po levé straně a následně přihrál do vápna. Tam se balon dostal až k Ondřeji Soběslavovi a ten z první překonal brankáře Rožníka – 5:3.

Ausbilder

Jiří Chytrý (FC Slovan Liberec): " Nezačali jsme vůbec dobře a takovému přístupu se budeme muset do dalších zápasů vyvarovat, kdy se dostal soupeř dokonce dvakrát do dvoubrankového vedení. Co poté předvedli kluci, za to jim patří velká pochvala a velký obdiv. Ukázali, že mají skvělou morálku a charakter, když do poločasu dokázali nepříznivý vývoj otočit. Do dalších zápasu se musíme vyvarovat určitých chyb v defenzivní činnosti, které by nás už v dalších zápasech mohli stát nějaké body.“

Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
FITING SERVIS Knorr-Bremse
Medienpartner
Rádio Impuls Liberecká drbna