FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Ostrava 1:1
Menu Mehr x x

10. Spieltag, Montag 1.10.2012, 13:00, Městský stadion
Liberec Liberec
1:1
(0:0)
OstravaOstrava
Liberec: Kolář - Coufal, Karamatič, Pokorný, Beníšek - Daniel, Soběslav - Ndaiye (76. Černý), Morozenko (46. Dydowicz), Jánošík (46. Drobílek) - Hadaščok (64. Kmoníček).
Ostrava: Andrejko - Kundrátek, Váňa Marek, Baranek, Konečný - Foltýn (89. Stránský), Pyclík (77. Chromečka), Vrťo, Holzer (77. Hrdlička) - Kraut, Juranek.
Branky: 68. Drobílek - 88. Kraut (pen.). Žk: Andrejko, Kraut. Rozhodčí: Nenadál - Hock, Martínek.
Publikum: 80

Report

Na první větší šanci si diváci museli počkat do šestadvacáté minuty. Hadaščok se dostal ke střele z hranice vápna a nemířil vůbec zle. Jenže brankář Andrejko předvedl pohotový zákrok a gólovku libereckého útočníka zneškodnil.

Druhá domácí šance přišla po centru obránce Coufala. Ten našel v šestnáctce přesně hlavu nebezpečného Hadaščoka. Liberecká patnáctka se ale do balonu nepoložila ideálně a branku ostravských fotbalistů vůbec netrefila.

Liberečtí byli sice aktivnější a svého soupeře přehrávali, ale žádnou větší příležitost si vytvořit již nedokázali. V prvním poločase jsme tak na Městském stadionu sledovali nudnou bezbrankovou remízu.

Severočeši vlétli do druhé půle hodně zostra a málem potrestali ostravskou pasivitu. První branku utkání měl na kopačce Erik Daniel, který se tři minuty po změně stran řítil na osamoceného brankáře. Jenže místo zakončení volil kličku, kterou Andrejko přečetl a šanci zneškodnil.

První přesný zásah tak přišel až v šedesáté osmé minutě po nařízené penaltě. Míč si na penaltový puntík postavil Ndiaye, ale neproměnil. Naštěstí pro domácí se odražený balon dostal až k Filipu Drobílkovi, který už dokázal balon za záda ostravského gólmana protlačit – 1:0.

Jenže liberecká družina si nepohlídala závěr utkání a toho také hosté využili. Brankář Kolář fauloval uvnitř šestnáctky jednoho z protihráčů a hlavní rozhodčí nekompromisně nařídil pokutový kop. O její exekuci se postaral zkušený Dominik Kraut a dvě minuty před koncem srovnal na konečných – 1:1.

Ausbilder

Jiří Chytrý (FC Slovan Liberec): "Mrzí mě, že jsme naší převahy v utkání nedokázali využít. Šance jsme si sice vytvořili, ale nebyly to žádné stoprocentní gólovky. Chyběla nám i větší kvalita v rozehrávce a ve finální fázi, kdy jsme špatně řešili útočné situace. Jedinou branku jsme tak dokázali dát z penalty, kterou se nám navíc podařilo proměnit až napodruhé. Závěr utkání jsme si nedokázali pohlídat a soupeř dokázal dvě minuty před koncem utkání vyrovnat, což se v další zápasech stávat nesmí."

Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
ITADECO Profipoint
Medienpartner
Hattrick Rádio Impuls