FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Slovácko 3:2
Menu Mehr x x

17. Spieltag, Montag 19.11.2012, 13:00, Městský stadion
Liberec Liberec
3:2
(1:0)
SlováckoSlovácko
Liberec: Zoul - Coufal, Karamatič, Patka, Isaac - Soběslav, Daniel - Drobílek (90. Leibl), Dydowicz (65. Lukes), Jánošík (46.Beníšek) - Kmoníček (65. Černý).
Slovácko: Chvojka - Mikulica, Borusík, Stráník, Bartoš (89. Matalyha), Haša, Prajza (56. Malý), Zelinka (46. Ondica), Ohnutek, Křivánek, Jeleček.
Branky: 2. Drobílek, 49. Isaac, 51. Daniel (pen.) - 60. a 73. Haša (pen.). ŽK: Beníšek, Patka - Haša, Jeleček. Rozhodčí: Vlasjuk - Zeman, Langer.
Publikum: 60

Report

Severočeši vlétli do utkání hodně zostra a hned ve druhé minutě byli odměněni. Dydowicz získal balon na polovině hřiště a předložil jej za beky, na nabíhajícího Filipa Drobílka. Ten si střeleckou pozici ještě vylepšil a poté přesně zakončil křižnou ranou přesně k levé tyči – 1:0.

Slovácko se z první inkasované branky hodně dlouho oklepávalo a z toho těžili především liberečtí mladící. Hra se první půlhodinu odehrávala hlavně na polovině Moravanů nebo kolem půlící čáry. Přesně ve třicáté minutě se domácí dočkali i druhé branky. Odražený míč se dostal až k útočníkovi Kmoníčkovi, který neváhal a krásnou ranou zavěsil za záda bezmocného Chvojky. Ještě předtím byl však odmáván ofsajd a tak si hráči v modrých dresech na druhou branku museli zatím počkat.

Hosté se k první vážnější šanci propracovali až deset minut před koncem prvního poločasu. Standardní situace v podání Borusíka propadla celým pokutovým území a pomalu směřovala do liberecké svatyně. Až tam se však nedostala, protože včas zakročil gólman Zoul, který balon vytěsnil mimo tři tyče. V první pětačtyřicetiminutovce už se toho na hřišti příliš neudálo a tak se do kabin odcházelo za stavu 1:0 pro domácí.

Začátek druhého poločasu opět patřil fotbalistům z města pod Ještědem. Svůj druhý přesný zásah měl na kopačce záložník Drobílek, ale v jasné tutovce selhal a prázdnou branku přestřelil. To však domácí družinu trápit dlouho nemuselo. Hned ve čtyřicáté deváté minutě předvedli Liberečtí podobnou akci té předchozí a ta už gólem skončila. Jako poslední se balonu dotkl Sackey Isaac a poslal Liberec do dvoubrankového vedení – 2:0.

Hned o dvě minuty později bylo však pro Moravany ještě hůře. Jeden z hostujících beků se v šestnáctce dopustil faulu a hlavní rozhodčí Vlasjuk ukázal nekompromisně na značku pokutového kopu. Balon si na penaltový punťík postavil Erik Daniel a bez problémů skóroval – 3:0.

Slovácka se probudilo až po hodině a půl. Liberecká defenziva se nepohlídala rohový kop a dovolila hostům vykřesat jiskřičku naděje. V šedesáté minutě si ve vápně nejvýše vyskočil Roman Haša a přesnou hlavičkou snížil na dvougólový rozdíl – 3:1.

Liberec si závěr utkání hodně zkomplikoval a pro hrstku fanoušků, která si našla cestu na Městský stadion, pořádně zdramatizoval. Třináct minut před koncem utkání fauloval ve vápně domácí Beníšek, což neuniklo ani rozhodčímu. K exekuci samotné penalty se postavil nejlepší střelec Slovácka Roman Haša a svým dvanáctým gólem v sezóně snížil – 3:2.

Víc už však Moravané stihnout nedokázali a na dlouho cestu do Uherského Hradiště odjeli s prázdnou. Naše juniorka tak úspěšně zvládla poslední podzimní duel, který rozhodl o tom, že přezimuje na dvanáctém místě Juniorské ligy. Další utkání sehrají liberečtí mladící 18.2. doma proti Sezimovu Ustí.

Ausbilder

Jiří Chytrý (FC Slovan Liberec): "Začátek byl z naší strany dobrý. Podařilo se nám vstřelil rychlou branku a další jsme mohli přidat. Celý první poločas jsme byli lepší a aktivnější. Druhý poločas byl z naší strany opět dobrý, kdy jsme dokázali odskočit soupeři na tříbrankový rozdíl. Utkání se nám však podařit dohrát v poklidu nepodařilo. Inkasovali jsme z rohového kopu a poté ještě zbytečně faulovali ve vápně. Zápas jsme si zdramatizovali sami a do posledních minut se báli o výsledek."

Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Dům kultury iQLANDIA
Medienpartner
Český rozhlas Liberec Beat radio