FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Příbram 6:4
Menu Mehr x x

33. Spieltag, Montag 3.6.2013, 13:00, UMT stadion U Nisy
Liberec Liberec
6:4
(4:3)
PříbramPříbram
Liberec: Bojčuk - Kmoníček, Komenda, Červinka, Beníšek - Savkovič (71. Leibl), Kastelovič, Bouška, Jánošík (90. Matějka) - Drobílek - Káva (46. Trnka).
Příbram: Kukla – Čížek, Matějů, Šindelář, Šípek, Soldát, Kdolský, Kraus, Hanuš (46. Glasnovič), Brandner, Řezáč.
Branky: 10., 80. (pen.), 81. (pen.) Drobílek, 22., 30. Káva, 36. Červinka – 7., 48. Řezáč, 14. Šípek, 25. Matějů. ŽK: 1:2 (Savkovič – Kdolský, Řezáč). Rozhodčí: Bílek - Kříž, Mrkáček.
Publikum: 40

Report

Utkání začalo ve velkém tempu, obě mužstva na nic nečekala a snažila se co nejdříve skórovat. Po pěti minutách hry střílel po zpětné přihrávce hostující kanonýr Šípek, branku však ještě netrefil. O dvě minuty později se už ale Příbram dočkala, když se povedenou střelou za pomoci břevna prosadil Filip Řezáč – 0:1.

Odpověď Libereckých na sebe nenechala dlouho čekat. Z úctyhodné vzdálenosti se k exekuci přímého kopu postavil záložník Filip Drobílek, jehož technický pokus, navíc tečovaný jedním z obránců, doplachtil až za záda bezmocného Kukly – 1:1. O tři minuty později se na levé straně výborně zbavil svého strážce domácí Jánošík, našel přesným centrem hlavu Savkoviče, jehož pokus ale skončil jen nad brankou.

O minutu později se znovu potvrdilo otřepané pravidlo nedáš, dostaneš. Na hranici šestnáctky se míče ujal příbramský Ondřej Šípek a na jeho tečovanou střelu brankář Bojčuk zareagovat nedokázal – 1:2. V 18. minutě pláchl po pravé straně Mile Savkovič, který hledal stříleným centrem ve vápně stojícího Kávu, ale tentokrát byl ještě hostující gólman rychlejší.

Ve 22. minutě se souboj Kukla – Káva opakoval, ale tentokrát měl jiného vítěze. Agilní Jánošík se uvolnil a poslal střílený míč do vápna, jež Káva doslova donesl hrudí až do branky – 2:2. Příbram ale zareagovala okamžitě. Ve 25. minutě propadl Šípkův rohový kop na nikým nehlídaného Aleše Matějů, jenž neměl problém hlavou skórovat – 2:3.

Krátce na to střílel po zpětné Kávově přihrávce Bouška, jeho přízemní pokus ale Kukla s přehledem kryl. Ve 30. minutě navezl Martin Jánošík míč do středu hřiště a parádní kolmicí vysunul na pravé straně nabíhajícího Savkoviče, jehož střílený centr placírkou uklidil za Kuklova záda svou druhou trefou Matěj Káva – 3:3.

Ve 36. minutě se Slovan dostal poprvé v zápase do vedení. Na Drobílkův rohový kop si nejvýše vyskočil stoper Červinka a hlavou překonal brankáře Příbrami – 4:3. Z následné akce mohl bleskově odpovědět Brandner, ale z dobré pozice pouze přestřelil Bojčukovu svatyni. Do kabin tak odcházeli s jednogólovým náskokem hráči našeho týmu.

Nástup do druhé půle se více vydařil hostům. Ve 48. minutě se po velké chybě liberecké obrany ocitl sám před Bojčukem hostující Řezáč, jenž našeho brankáře bez problému přeloboval – 4:4. Poté se hra snad poprvé v zápase trochu uklidnila a vyjma několika žlutých karet, toho příliš zajímavého k vidění nebylo. Čtvrt hodiny před koncem se ocitl tváří v tvář Bojčukovi střídající Glasnovič, jeho pokus ale jen o centimetry minul levou tyč. O čtyři minuty později střílel po hezké kombinaci Příbrami Ondřej Šípek, trefil však pouze tyčku.

V 80. minutě fauloval hostující brankář Kukla pronikajícího Jánošíka a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Filip Drobílek a opět poslal Liberecké do vedení – 5:4. To ale nebylo vše, jelikož vzápětí jeden z Příbramských zahrál ve vápně rukou, situace se opakovala a stejný exekutor tak zkompletoval svůj hattrick – 6:4. V poslední minutě měl ještě velkou šanci zkorigovat výsledek Filip Řezáč, ale jeho střelu vykopl z brankové čáry liberecký stoper Trnka. Naši mladíci tak již dokráčeli ke druhé výhře v řadě.

Ausbilder

Jiří Chytrý (FC Slovan Liberec): "Jsem samozřejmě moc rád, že jsme vyhráli. Do utkání jsme šli ve značně improvizovaném složení, zejména v obraně, což se také v zápase projevilo. Ale kluků se musím zastat, protože stopera hrál útočník Tomáš Komenda a s ním Honza Červinka, který rok kvůli zranění nehrál. Já jsem rád, že do toho ti kluci vůbec šli, vzali tu odpovědnost na sebe. Že v obraně můžeme mít potíže jsme malinko tušili, ale těší mě, že jsme soupeře přestříleli".

Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Penzion Eva SMC
Medienpartner
Český rozhlas Liberec rtm plus