FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Rosice 3:0
Menu Mehr x x

4. Spieltag, Mittwoch 31.10.2012, 17:00, U Nisy
Liberec Liberec
3:0
(1:0)
RosiceRosice
Liberec: Kolář - Fleišman, Kelič, Karišik, Liulka - Souza (59. Šural), Bosančič, Janů, Blažek - Štajner (78. Rabušic), Hadaščok (59. Delarge)
Rosice: Lengál - Vítámvás, Živný, Selinger, Havlásek (64. Touška) - Krhut (81. Veškrna), Jukl, Lang, Mičko, Pšikal - Mandula
Branky: 21. Blažek, 77. Štajner, 88. Šural, ŽK: 0:0, ČK: 0:0, Rozhodčí: Nenadál - Arnošt, Hock
Publikum: 777

Report

Vzhledem k výsledku prvního vzájemného zápasu se očekávalo, že trenéři dají příležitost hráčům širšího kádru. Základní sestava však nastoupila v téměř optimálním složení. Největším překvapením byla změna na brankářském postu, kde nastoupil mladý Kolář. Pro něj to byl první soutěžní zápas v A týmu Slovanu. Tři změny pak obnášela záloha, kde na krajích nastoupil Souza s Blažkem. Vykartovaného Váchu pak ve středu zálohy nahradil Bosančič. V útoku vedle Štajnera nastoupil Hadaščok.

Úvod samotného utkání byl dle očekávání v režii domácích. Po dvou zahozených příležitostech Štajnera přinesla první gól až 21. minuta, kdy se Blažek uvolnil ve vápně a technickou střelou nedal hostujícímu gólmanovi šanci - 1:0. O tři minuty později jsme mohli přidat další branku. Aktivní Blažek se uvolnil na levé straně, nacentroval do vápna na Hadaščoka, ten ale svou hlavičku poslal pouze do brankové konstrukce. Slovan poté lehce polevil a do konce prvního poločasu tak na hostující branku přicházely pouze střely z dálky. Většina z nich však mezi tři tyče nemířila, a tak šli naši hráči do kabin za jednobrankového vedení.

Do druhé půle vstoupil Slovan vlažně. Hosté dobře bránili, a tak se hrálo bez šancí převážně ve středu hřiště. V 66. minutě přišel první vzruch před naší brankou. Po brejku se dostal ve vápně k zakončení Jukl, ale jeho tvrdou střelu bravůrním zákrokem vykryl Kolář. Slovan odpověděl vzápětí hlavičkou Keliče. Míč si však z jeho hlavy cestu do sítě nenašel. Fanoušky tak zahřál u srdce až Štajner, který v 77. minutě šikovně přehodil z 30. metrů gólmana Lengála - 2:0. V závěru utkání pak ještě přidal třetí branku Liberce Šural, a tak Slovan hladce postoupil do čtvrtfinále Poháru České Pošty. To je na programu až v jarní části sezóny a utkáme se v něm s lepším týmem z dvojice FK Teplice - Jiskra Domažlice.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
NET-SYSTEM Pepsi
Medienpartner
Radio Blaník Liberec rtm plus