FC Slovan Liberec | Spielbericht: Slovácko - Liberec 1:2
Menu Mehr x x

14. Spieltag, Samstag 19.11.2011, 17:00
Slovácko Slovácko
1:2
(1:1)
LiberecLiberec
Slovácko: M. Filipko - R. Mezlík, J. Trousil, T. Košút, P. Reinberk - L. Fujerik (46. L. Volešák), M. Kordula, V. Valenta (89. M. Poliaček), V. Daníček, D. Pavelka - V. Ondřejka (85. J. Čtvrtníček).
Liberec: D. Bičík - T. Gebre Selassie, J. Nezmar, M. Karisik (50. R. Kelić), J. Fleišman - J. Šural, L. Vácha, T. Janů, M. Breznaník (70. M. Bosančić) - J. Štajner, M. Rabušic.
Branky: 19. Pavelka – 39. a 90. Rabušic. ŽK: Kordula. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Pelikán.
Publikum: 4526

Report

Slovan nastoupil v Uherském Hradišti v tradiční sestavě a v modrých dresech. Domácí byli v bílých dresech. V chladném počasí se naši hráči hned od ůvodu usadili na půlce soupeře. Tlak ale k ohrožení branky Filipka nevedl.

Domácí se přes půlku dostali poprvé ve 4.minutě. Hned to ale bylo nebezpečné. Fujerik se prosadil po pravé straně a centroval na Pavelku. Před ním ale hlavičkoval Gebre Selassie. O minutu později byl v dobré střelecké pozici opět Pavelka, svou šanci ale prováhal.

V 9. minutě se po kombinaci dostal ke střele v nebezpečném prostoru Janů, domácí obránce ale jeho nadějný pokus srzail. V 10. minutě šli naši hráči do přečíslení, už z vápna poslal před branku střílený centr Šural. Filipko míč vyrazil na roh. O dvě minuty později se Slovanu opět podařila kombinace. Šuralův centr před Rabušicem hlavičkoval jeden z domácích, míč byl ve skrumáži těl ze které ho vyndal brankář.

Ve 14. minutě se v šanci ocitl domácí Fujerik. Jeho střela ale Bičíka nejspíš ani nezahřála. O dvě minuty později vhodil Gebre Selassie rychlý aut na Breznaníka, ten mu míč vrátil a náš obránce našel Štajnera. Jeho hlavička mířila mimo tyče.

V 19. minutě šli domácí do vedení. Přečíslení po levé straně naší obrany zakončil Pavelka. Jeho přízezemní křižnou střelu zastavila až síť - 1:0. O minutu později mohlo být ještě hůř. Domácí Ondřejka utekl po levé straně a přhodil vyběhnuvšího Bičíka. Míč mířící do branky vykopl Karisik!

Ve 27. minutě kopal Slovan standardku. Štajner ji rozehrál na krátko, střelu Vácha i Rabušice ale domácí zblokovali. Ve 33. minutě si Fleišman narazil balon s Rabušicem a levačkou tvrdě vypálil. Filipko si ale s jeho střelou z 18 metrů věděl rady.

Ve 36. minutě poslal Vácha kolmou přihrávku do vápna, na míč si naběhl Gebre Selassie, který si posadil na zadek obránce, ale brankáře nepřekonal. Filipko svůj tým výrazně podržel!

O minutu později skvěle zasáhl při obranné činnosti Nezmar, balon ale vzápětí ztratil což naštěstí nepotrestal Fujerik. Ve 39. minutě bylo vyrovnáno. Na kolmou přihrávku Nezmara si naběhl Gebre Selassie, jeho zpětnou přihrávku do otevřené obrany našel na přední tyči rozeběhnutý Rabušic, který míč protlačil do sítě - 1:1.

V nastaveném čase první půle ještě nebezpečně napřáhl Breznaník. Filipko si ale přední tyč pohlídal a srazil na roh. Ten domácí ubránili. Poločas skončil 1:1.

V úvodu druhé půle kopal přímý kop Janů, domácí nedokázali balon odkopnout a do šance se dostal Šural. Jeho technický pokus obránce zblokoval na roh. Při jednom ze soubojů před vápnem se ale zranil Karisik, kterého musel střídal Kelić.

Mezi 55. a 60. minutou snad domácí nebyli u balónu. Slovácko je hodně zatažené a naši hráči se jejich obranný val snaží rozebrat kombinací. Domácí evidentně spoléhají na rychlé brejky. Jeden z nich jim málem vyšel v 60. minutě, když podklouzl Kelić. Nezmar ho ale včas zajistil.

V dalších minutách to vypadalo, že Slovácko naše hráče dokonale uspalo. Začalo se hrát před naším vápnem, domácí byli aktivnější a častěji zaměstnávali naší obranu. V 75. minutě střílel nebezpečně Valenta, Bičík jeho ránu vyrazil a před dobíhající dvojící hráčů v bílém míč ukopl do bezpečí Nezmar.

V 81. minutě narazil Janů míč pro Váchu. Ten měl dost prostoru a postupoval k brance. Jeho rána před Filipkem zaplavala, domácí brankář jí ale zvládl vyrazit. V 84. minutě se dostal po centru Fleišmana do gólové šance Šural. Jednak ale trefil brankáře, asistent ale navíc avizoval ofsajd.

Závěr zápasu se odehrával před brankou domácích. Slovácko zalezlo před vlastní vápno a když už se oba týmy smířily s remízou tak přišel smrtelný úder našeho týmu! V 91. minutě odcentroval od brankové čáry Šural a Rabušic se na malém vápně prosadil nekompromisní hlavičkou - 1:2.

Slovan domácí potrestal za pasivitu a získal cenné tři body.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
FCC Zámečnictví Prošek
Medienpartner
Český rozhlas Liberec Rengl