FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Hradec Králové 3:1
Menu Mehr x x

17. Spieltag, Samstag 18.2.2012, 16:00
Liberec Liberec
3:1
(1:0)
Hradec KrálovéHradec Králové
Liberec: D. Bičík - T. Gebre Selassie, J. Nezmar, M. Karisik, J. Fleišman - J. Šural (67. M. Bosančić), L. Vácha, T. Janů, M. Breznaník - J. Štajner, M. Rabušic (81. V. Hadaščok).
Hradec Králové: T. Koubek - M. Pávek, M. Fukal, R. Hochmeister, J. Poděbradský - A. Edunov, J. Janoušek (65. F. Klapka), T. Holeš (46. V. Štěpán), J. Zelený - T. Mrázek (74. P. Dvořák), P. Černý.
Branky: 32. Breznaník, 51. Štajner, 90. Bosančić – 83. Hochmeister. ŽK: Fleišman, Karisik, Gebre Selassie, Štajner, Vácha – Pávek, Edunov. Rozhodčí: Drábek – Dobrovolný, Vysloužil.
Publikum: 3897

Report

Vzhledem k udržení celého kádru přes zimní přestávku nastoupila v modrých dresech osvědčená základní sestava z podzimu. Slovan tak začal utkání aktivně a hned od úvodních minut se tlačil k soupeřově bráně. První vážnější šance přišla v 9. minutě, kdy jeden z hostujících obránců pod tlakem odkopl míč přímo do obličeje spoluhráče Fukala. Po odrazu se tak dostal k balónu Breznaník, ale jeho nadýchaný centr bohužel Šural mezi tři tyče nenasměroval. Slovan nadále určoval tempo hry, ale v samotném zakončení se naši hráči nemohli prosadit. Ve 28. minutě to demonstroval Janů, který ve slibné příležitosti střílel z velkého vápna slabě placírkou přímo doprostřed branky. Na první branku jsme však naštěstí nemuseli čekat dlouho. O 4. minuty později totiž dostal míč do brejku Breznaník a neomylně se trefil po zemi ke vzdálenější tyči - 1:0. Po úvodním gólu hosté vyrovnali hru, ale v ofenzívě nebezpeční nebyli. Vzhledem k tomu, že i Slovan si již další příležitost nevypracoval, skončil první poločas naším jednobrankovým vedením.

Úvod druhé půle vyšel Slovanu znamenitě, když hned v 51. minutě vystihl Štajner hostující rozehrávku, ve vápně se zasekávačkou zbavil obránce a lehkou přízemní střelou nedal gólmanovi šanci - 2:0. O 6. minut později mohl Štajner přidat další gól, když po sérii přihrávek běžel do velkého vápna osamocený. V souboji tváří v tvář s Koubkem však příliš dlouho vyčkával se zakončením až nakonec branku přestřelil. Další šance posléze promarnili Fleišman a Breznaník. Hosté byli neustále pod tlakem a v ojedinělém útoku pak Edunův nafilmovaný pád v šestnáctce ohodnotil rozhodčí Drábek druhou žlutou kartou a Slovan tak hrál od 72. minuty proti oslabenému soupeři. Další akce Slovanu se tak začaly navyšovat. Breznaník však ve dvou po sobě jdoucích šancích selhal, když vždy zvolil střelu místo přihrávky na lépe postaveného spoluhráče. V 83. minutě tak přišel trest, když první střela Hradce mezi tři tyče z kopačky exlibereckého Hochmeistera skončila v šibenici - 2:1. Hosté tak začali vystrkovat růžky, ale ty jim definitivně přestřihl v 90. minutě Bosančič, který při zakončení zachoval chladnou hlavu a po rychlé kličce obránci poslal míč stejně jako předtím Hochmeister do šibenice - 3:1. Slovan tak i přes drobné zaváhání v závěru zápasu dotáhl úvodní jarní duel Gambrinus ligy do vítězného konce a získal tak povinné tři body.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Dineva Nisa Liberec
Medienpartner
Radio Blaník Liberec Hattrick