FC Slovan Liberec | Spielbericht: Plzeň - Liberec 2:2
Menu Mehr x x

1. Spieltag, Samstag 30.7.2011, 17:30
Plzeň Plzeň
2:2
(2:1)
LiberecLiberec
Plzeň: M. Daněk - F. Rajtoral, M. Čišovský, D. Bystroň, D. Limberský - M. Petržela, P. Jiráček, P. Horváth, V. Pilař (58. P. Trapp) - M. Bakoš (72. M. Ďuriš), D. Kolář (88. F. Ševinský).
Liberec: D. Bičík - T. Gebre Selassie, J. Nezmar, J. Polák, J. Fleišman - B. Dočkal, L. Vácha, M. Bosančić (83. T. Janů), M. Breznaník - J. Štajner, J. Šural (68. M. Rabušic).
Branky: 16. Rajtoral, 33. Bystroň – 25. Breznaník, 47. Štajner. ŽK: Horváth, Čišovský – Vácha, Nezmar. ČK: 85. Čišovský. Rozhodčí: Zelinka – Chytil, Pelikán.
Publikum: 3740

Report

Na plzeňském staveništi se hrála v úvodních deseti minutách klasická oťukávaná. Hráči se především soustředili na to neudělat chybu. Ve 14. minutě se osmělili k první zajímavější akci domácí. Na centr z pravé strany si naběhl Bakoš a v akrobatické pozici mířil mimo.

Odpověď našeho týmu byla blesková. V 15. minutě kopal rohový kop Dočkal, jeho centr hlavičkoval Nezmar do malého vápna, kde jej brankář Daněk jen obtížně vyrazil. K míři se dostal Dočkal, který ho pohotově nasměroval do branky. Daněk ale vytáhl parádní zákrok a míč vyrazil.

O minutu později už gól padl, radovali se ale domácí. Limberský centroval do našeho vápna, sražený míč našel na vápně Rajtoral a těžko chytatelnou střelou otevřel skóre - 1:0.

Naše odpověď mohla přijít ve 21. minutě. Střelnici ve vápně domácích načal Gebre Selassie. Brankář ale jeho střelu vyrazil. Následovaly střely dalších našich hráčů, obrana je ale všechny srazila. Ve 22. minutě už to vypadalo na vyrovnání. Dočkalův centr přesně našel rozeběhnutého Breznaníka jehož hlavička těsně minula branku. Daněk míč jen sledoval ...

Ve 25. minutě už zasloužené vyrovnání přišlo. Po Štajnerově centru se hlavou prosadil Breznaník - 1:1. Náš tým byl v těchto pasážích lepší a především aktivnější. Z vedoucí branky se ale radovala opět Plzeň. Ve 33. minutě rozehrála Viktorka na krátko standardku, Rajtoral se s míčem dostal až k brankové čáře a slabě přihrál, balon ale překvapivě prošel až do vápna, kde ho Bystroň tečoval do branky - 2:1.

Ve 40. minutě se zdařila našemu týmu rychlá akce. Přečíslení zakončoval Bosančić, ža už překonaného Daňka ale na brankové čáře zachránil Čišovský a míč odkopl do bezpečí. Další gól už diváci v prvním poločase neviděli.

Za to ve druhé půle se na branku nečekalo dlouho. Ve 47. minutě vystřihl na hranici vápna parádní nůžky Breznaník, Daněk míč neudržel a Štajner pohotově srovnal skóre - 2:2.

I v dalších minutách se hrál otevřený fotbal s maximální snahou o ofenzivu. Defenzivy obou týmů ale byly pozorné a výraznější šance nepřicházely. Plzeň se snažila přitlačit nás před vápno, naši hráči se ale při každé příležitosti hnali do útoku. V 64. minutě šel odvážně do vápna Gebre Selassie, Štajner mu míč narazil ale Theo se k zakončení nedostal.

O minutu později přišla standardka Plzně po které jsme byli chvíli pod tlakem, ale ubránili jsme se. V 69. minutě centroval do vápna Fleišman a střídající Rabušic těsně nedoskočil na gólovou hlavičku. Chyběl mu tak decimetr. Slovan i nadále skvěle kombinoval a krásnou kombinační akci zakončoval zblokovanou střelou Breznaník.

V 79. minutě střílel z hranice vápna Dočkal, jeho rána těsně minula tyč před dobíhajícícm Štajnerem. Plzeň šla o minutu později do velmi nebezpečného přečíslení, které zastavil až praporek asistenta rozhodčího.

V 85. minutě fauloval Čišovský žlutě Gebre Selassieho, protože to byl jeho druhý "žlutý" zákrok tak dohrávala Viktorka utkání v deseti. Gólovou příležitost si náš tým už nevytvořil a zápas se nervózně dohrával. Slovan veze bod, celkově byl ale lepším týmem.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
DPMLJ Fehrer
Medienpartner
Radio Blaník Liberec Náš region