FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Bohemians 1905 3:0
Menu Mehr x x

22. Spieltag, Samstag 24.3.2012, 16:00
Liberec Liberec
3:0
(1:0)
Bohemians 1905Bohemians 1905
Liberec: Bičík - Kelič, Nezmar, Gebre Selassie - Rilke (74. Ndemen), Vácha, Bosančič (77. Liška), Breznaník - Rabušic (84. Hadaščok), Šural, Štajner. Trenér: Jaroslav Šilhavý
Bohemians 1905: Sňozík - Žižka (37. Kraják), Lukáš, Jindřišek, Cseh - Bartek, Moravec, Borek (82. Kaufman), Budínský, Abrahám - Vyhnal (26. Hartig). Trenér: Jozef Weber
Branky: 17. Gebre Selassie, 53. Bosančič, 75. Nezmar ŽK: 2:2. ČK: 0:0. Rozhodčí: Adámek - Chytil, Slavík.
Publikum: 5508

Report

Domácí vlétli na Bohemku už do začátku a gólman Sňozík měl co dělat, aby uhájil svou svatyni. Nejprve hostujícího brankáře vystrašil Šural, jenž z velkého úhlu nezamířil přesně. O minutu později všem Klokanům znovu zatrnulo, když z hranice vápna mířil těsně vedle Štajner. Následně po Štajnerově přímém kopu pálil vedle Vácha.

V 17. minutě se už Liberečtí dočkali. Po rohovém kopu se k míči dostal Theo Gebre Selassie, který střelou k bližší tyči rozjásal liberecké publikum – 1:0. Vzápětí mohl Slovan vést už o dvě branky, ale Šural rozvlnil jen horní síť Sňozíkovy branky. Poté přihrál Rabušic Šuralovi, avšak jeho vlaštovka se neujala. Dobrou příležitost si vypracoval Gebre Selassie, po jehož zakončení to na stadionu U Nisy jen tak zahučelo.

Liberecký gólman Bičík si pořádně zachytal až po střele Budinského. O několik vteřin později zranil Štajner ve vzájemném souboji Žižku, který sice zkusil v utkání pokračovat, ale záhy přeci jen střídal. Dvě minuty před koncem poločasu posadil Štajner míč na hlavu Nezmarovi, ten ale mířil vedle.

V úvodu druhého poločasu dvakrát zahrozil Rilke, který ale síť za Sňozíkem nerozvlnil. Zelenobílá hráz však přeci jen polevila. Miloš Bosančič se ujal míče a krásnou střelou překonal Sňozíka podruhé – 2:0. Bohemka poté vystrčila růžky, jenže centr Krajáka nedokázal v gól přetavit Moravec. Na druhé straně hřiště se o slovo přihlásil Breznaník, za jehož pokusem se Sňozík pouze ohlédl.

V 65. minutě předvedli pohlednou kombinaci Štajner s Rabušicem, ale prvně jmenovaný nedokázal propasírovat míč za čáru. Definitivní hřebíček do pomyslné rakve zasadil hostům Jan Nezmar, který po rohovém kopu upravil na 3:0. Do slibné příležitosti se prodral Abraham, jenže na hranici vápna prováhal správný moment ke střele. V samotném závěru zápasu ještě pálil Bartek, ale místo brankáře Bičíka málem ohrozil vlastní fanoušky v hostujícím sektoru.

Ausbilder

Trenér Liberce Jaroslav Šilhavý: Jsem rád, že jsme v tomto domácím utkání zvítězili. Myslím si, že trenér Weber to výstižně zhodnotil. Vstup do utkání se nám podařil, pak jsme vstřelili první branku. V závěru poločasu jsme pustili Bohemku do závaru, v těchto momentech nás podržel brankář Bičík. Ve druhém poločase od branky na 2:0 jsme to měli pod kontrolou. Musím klukům pogratulovat a věřím, ze to takhle půjde dál.

Trenér Bohemians 1905 Jozef Weber: Chci pogratulovat soupeři k vítězství. Chtěli jsme vstoupit do utkání aktivně, což se nám nepovedlo. Dostali jsme se pod tlak Liberce, který je kvalitou jinde než my. Chtěli jsme to eliminovat jinými zbraněmi, což se nám nepovedlo. Utkání definitivně zlomil druhý gól a pak už to byla exhibice Liberce. Někteří naši hráči by se měli podívat na video, jak se hraje fotbal.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Dům kultury Pneu Hnídek
Medienpartner
Beat radio Hattrick