FC Slovan Liberec | Spielbericht: Teplice - Liberec 1:1
Menu Mehr x x

ČF1, Mittwoch 21.3.2012, 18:00
Teplice Teplice
1:1
(0:0)
LiberecLiberec
Teplice: T. Grigar - M. Jindráček (89. M. Smejkal), P. Lukáš, A. Rosa, M. Siva - V. Ježdík, Š. Vachoušek, A. Čajič, P. Dolejš - T. Vondrášek, Z. Volek (76. L. Zoubele).
Liberec: Z. Hauzr - T. Gebre Selassie, J. Nezmar, R. Kelić, M. Breznaník - E. Rilke, M. Bosančić, T. Janů, J. Štajner, J. Šural (86. J. Liška) - V. Hadaščok (61. M. Rabušic).
Branky: 73. Volek - 75. Šural. ŽK: Ježdík - Janů. Rozhodčí: Proske - Tacina, Santarius.
Publikum: 2013

Report

Trenér Jaroslav Šilhavý poslal na trávník netradiční sestavu. Zcela volno dostal Vácha a Fleišman. Rabušic odpočíval na lavičce náhradníků.

Domácí začali utkání aktivněji. První šanci měl ale Slovan. V 8. minutě se dokázal ve vápně prosadit Hadaščok, jeho pohotová rána se ale mezi tyče jen těsně nevešla. Tato chvíle ostartovala mírnou převahu našeho týmu, kterou mohl po Štajnerově skvělé přihrávce korunovat Rilke. V 16. minutě ale brankář Grigar předvedl, že se mu proti Slovanu daří. Včas totiž vyběhl, zmenšil střelecký úhel a Rilkeho střelu parádně vyrazil.

Na dlouhé minuty se pak hra přestěhovala do středu hřiště. Hráči se omezili na střely zdálky a nebezpečné centry ze stran. Nikdo se ale k výtaznému ohrožení soupeřova brankáře nedostal.

Až v závěru první půle přišla veliká šance Teplic. Sklepnutý míč v našem vápně přesně našel Jindráčka. Jeho gólovku ale zmařil pohotovým zákrokem Nezmar. Po následném rohu se domácí dokonce radovali z gólu, nedosáhli ho ale v souladu s pravidly a do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Na začátku druhé půle měli domácí šanci po rohovém kopu. Vondráškovu hlavičku, která šla ale těsně nad branku, Hauzr kontroloval. V dalších minutách se obraz hry příliš nezměnil. Naši hráči se snažili kombinovat, Teplice vycházely ze svého kvalitního obranného bloku.

Domácí brejky vznikaly podle stejného scénáře, dlouhý nákop a sprint rychlých teplických hráčů do volného prostoru.

V 57. minutě předvedl Slovan parádní kombinační akci. Její finálové části se ujal Bosančić. Jeho pěknou tvrdou střelu ale Grigar kryl.

Hra byla v této pasáži plná nepřesností a rozkouskovaná. Hrálo se jen mezi vápny. Do bezprostředního ohrožení branky jakoby se ani jednomu týmu nechtělo. Z ničeho nic pak udeřilo před naší brankou.

V 73. minutě přilétl do Hauzrova vápna nepříjemný centr z pravé strany. Hauzr ho vyboxoval. 25 metrů od branky se ale do míče opřel Volek, jehož parádní ránu na zadní tyč zastavila až síť - 1:0.

Vzápětí Slovanu vyšla akce po levé straně. Štajner si veměnil míč s Breznaníkem, přihrál pod sebe na Rabušice, který přistrčil na Šurala. Jeho střela znamená vyrovnání - 1:1.

V těchto minutách utkání gradovalo. Teplice na chvíli opustily defenzivní taktiku, Vachoušek to zkoušel z dálky, Hauzr byl ale připraven. Na druhé straně se do dobré pozice ve vápně dostával Štajner, střelou ale jeho akce neskončila. Stejně jako Čajičův náznach šance, který skončil kličkou navíc teplického hráče.

Zápas dospěl k zasloužené remíze.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Pavlů innovation Naše pekárna
Medienpartner
Rengl Rádio Impuls