FC Slovan Liberec | Spielbericht: Slovácko - Liberec 0:1
Menu Mehr x x

14. Spieltag, Sonntag 31.10.2010, SLOVÁCKO
Slovácko Slovácko
0:1
(0:1)
LiberecLiberec
Slovácko: Heča - Kuncl, Mezlík, Košút, Reinberk - Ondřejka, Kordula (65. V. Valenta), Volešák, J. Valenta (46. Fujerik) - Szmek (46. Švancara), Nestorovski.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Kelić, Holeňák, Fleišman - Vácha (78. Papoušek), Bosančić, Gecov, Breznaník (90. Vulin) - Štajner (88. Nezmar), Kerić.
Branky: 21. Bosančić. ŽK: 36. Kordula, 60. Košút (oba SLO) - 55. Bosančić, 72. Vácha, 86. Gecov (všichni LIB). Rozhodčí: Kocourek - Čecháček, Moudrý - Možíš.
Publikum: 4639

Report

Naše fotbalisty přivítalo v Uherském Hradišti velmi příjemné fotbalové počasí. Trenér Petr Rada dal do úvodních minut důvěru prakticky stejné sestavě, která hrála pod trenérem Petříkem.

Slovácko dostalo v minulém kole sedm gólů od Brna, a to se projevilo v domácí sestavě, ve které došlo k několika změnám, včetně brankářského postu. Na lavičce mimo jiných zůstal i útočník Švancara.

Domácí byli od první minuty odhodlaní odčinit brněnský debakl. Už ve 3. minutě to vypadalo na hodně nebezpečný brejk Szmeka. Holeňák ale hru skvěle přečetl a v poslední chvíli míč odkopl do bezpečí. Slovan dal o sobě vědět v zápětí. V dobré pozici byl ve vápně Vácha, jeho střílený centr ale domácí odvrátili.

Slovan se kolem desáté minuty usadil před vápnem soupeře. Štajnerův roh skončil těsně nad břevnem, Gebre Selassie se dostal do vápna, zpětná přihrávka ale adresáta nenašla. Další dva naše rohy domácí sice s obtížemi, ale ubránili. Náš tlak ukončil přímý kop Breznaníka, který skončil nad břevnem.

Ve 14. minutě házel dlouhý aut Kuncl, Nestorovski hlavičkoval na zadní tyč, kde na balon už naštěstí nikdo nedosáhl. Náš tým byl ale i nadále velmi aktivní. Štajner dostal hezkou přihrávku za obranu, jeho přistrčení na Keriće ale domácí ubránili. Další dobrou kombinaci zakončil střelou nad Gecov. A do třetice tečoval před brankářem Kerić Fleišmanovu střelu. Náš útočník stál ale v ofsajdu.

Ve 21. minutě se převaha našeho týmu dočkala odměny. Kerić utekl po levé straně, podél brankové čáry se prodral až před branku a v podstatě nastřelil dobře naběhnutého Bosančiće - 0:1.

Hned v následujících dvou minutách měli domácí dvě šance po nakopnutých balonech do našeho vápna, obě situace ale naše obrana vyřešila. Ve 25. minutě pak zahrozil znovu Kerić, jeho centr tentokrát našel v rukavicích brankář Heča.

Po půlhodině hry zahrozilo znovu Slovácko. Za naší vystupující obranu mířil centr na Valentu, ten v těžké pozici vyzkoušel volej, střela mu ale naštěstí nesedla a mířil nad branku. Ve 35. minutě kopal rohový kop Štaner, domácí míč vytlačili z vápna, do střely se ale opřel Breznaník a jeho hezký pokus mířil těsně nad.

Ve 36. minutě uvolnil Gecov Keriće, ten šel z levé strany do vápna a tísněn obráncem střílel nad branku. Ve 38. minutě kopal roh Štajner, jeho parádní centr poskakoval na malém vápně, domácí jej ale odkopli. Naše akce pokračovala a zakončil jí střelou Breznaník, brankář ale chytil.

Ve 44. minutě kopali domácí velmi nebezpečnou standardku. Z úhlu zatočil přímý kop na zadní tyč Nestorovski, brankář Bičík ale předvedl parádní zákrok a míč mířící do sítě vyrazil. Poločas jsme vyhráli.

Domácí na začátku druhé půle vystřídali a jejich hru, nebo alespoň aktivitu to oživilo. Nastoupil Švancara a Fujerik, o první vzruch se ale postaral Volešák jehož přímý kop ve 47.minutě mířil těsně vedle. V 50. minutě kopal přímý kop Volešák znovu, tentokrát mířil mezi tyče, Bičík byl ale připraven.

V dalších minutách zaznamenaly oba týmy několik střeleckých pokusů. Ty domácího týmu byly převážně nepřesné, ty naše zase nedůrazné. Velká šance přišla až v 69. minutě. Štajner si zaběhl za obranu, stáhl na sebe obránce a parádně uvolnil Bosančiće. Ten se ve vápně zbavil dalšího obránce a tvrdě vystřelil, už to vypadalo, že balon skončí v síti, v poslední chvíli ale zaplaval a branku těsně minul.

V 74. minutě byl vyloučen domácí Reinberk, který oplácel faul faulovalem a svým zákrokem ze hry vyřadil Váchu. Toho musel nahradit Papoušek.

V 82. minutě střílel nebezpečně Breznaník, jeho tečovanou střelu ale Heča vyrazil na roh. Po jeho rozehrání se ke své obávané střele dostal i Papoušek, rána mu ale nesedla.

V 84. minutě letěl balon do našeho vápna, Gebre Selassie jej chtěl odkopnout ale podle sudího trefil jen Košúta, který chtěl míč zasáhnout hlavou. Rozhodčí nařídil pokutový kop, který Švancara lehkovážně zahodil.

V 89. minutě kopal přímý kop domácí Volešák, v našem vápně byl nejvyšší Košút a jeho hlavička se otřela o břevno. V 90. minutě mohl rozhodnout Breznaník, který šel sám na brankáře. Heča ale jeho dloubnuní na dvakrát chytil. Slovan získal potřebné tři body.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Speditrans KEEN
Medienpartner
Český rozhlas Liberec eFotbal