FC Slovan Liberec | Spielbericht: Jablonec - Liberec 3:0
Menu Mehr x x

18. Spieltag, Sonntag 27.2.2011, JABLONEC NAD NISOU
Jablonec Jablonec
3:0
(2:0)
LiberecLiberec
Jablonec: Špit - Eliáš, Pavlík, Beneš, Jablonský - Vošáhlík (87. Michálek), M. Jarolím (83. Hejda), Loučka, Piták - Kovařík, Lafata (86. Vukovič).
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Holeňák, Kelić, Fleišman - Vácha - Dočkal (57. Hadaščok), Štajner, Papoušek (86. Martan), Breznaník (79. Vlasko) - Nezmar.
Branky: 1., 44. a 71. Lafata. ŽK: 51. Lafata (JAB) - 1. Nezmar, 23. Gebre Selassie, 87. Vácha (všichni LIB). Rozhodčí: Královec - Lhoták, Zlámal.
Publikum: 4621

Report

Poslední únorový víkend servíroval teplejší počasí, než předcházející dny, přesto ale "jarně" ještě zdaleka není. Patrně se zima výrazně podepíše na návštěvnosti. Fanoušci Slovanu svůj sektor ale bezezbytku zaplnili.

Derby nemohlo začít pro náš tým hůř. Ve 20. vteřině dostal žlutou kartu Honza Nezmar. Domácí z vlastní půlky rozehráli, na levé straně se před Gebre Selassieho dostal záložník, který přihrával do vápna. Tam se k zakočení dostával jeden z jabloneckých hráčů, náš obránce balon ještě stačil zblokovat, na dorážku Lafaty ale neměla obrana ani brankář Bičík nárok - 1:0.

V 6. minutě zahrozil po kombinaci naší zálohy a přihrávce Papouška Breznaník, z protiútoku se ale mohli radovat domácí. Pitákovu střelu z dálky jeden z našich hráčů tečoval a Bičík jen bezmocně čekal, jak to dopadne. Míč se naštěstí zastavil spojnici břevna a tyče. Chvíli na to vyzval Breznaníka k ofenzivě Štajner. Náš slovenský záložník před vápnem ještě přihrával na Nezmara, ten byl ale příliš rychlý a přihrávku dostal na paty.

Ve 12. minutě byl u rohového praporku faulován Štajner. Standardku rozehrál Dočkal, ve vápně se nejlépe uvolnil Kelić a hlavičkou našel připraveného Špita. V 15. minutě se na levé straně hezky uvolnil Štajner, ještě lépe ale uvolnil Breznaníka, který od brankové čáry dloubákem hledal na zadní tyči volného Nezmara. Špit si ale tenhle centr pohlídal.

V 19. minutě vyzval Vácha dlouhou přihrávkou ke sprintu Gebre Selassieho. Ten balon skvěle stihl a z první poslal přetažený centr. Balon vybojoval Fleišman, jeho střelu ve vápně ale obrana zblokovala. Závar ale pokračoval, Fleišman balon znovu zavezl do vápna, jeho přihrávka na volného Nezmara se ale od našeho útočníka bohužel jen odrazila do náručí Špita. Domácí brankář si pak pohlídal i centr za strany.

Špit byl v hlavní roli i ve 23. minutě, kdy předvedl hereckou vložku a po čistém souboji s Gebre Selassiem se svíjel ve vápně a vykoledoval pro našeho obránce žlutou kartu. Ve 30. minutě poslal Dočkal na pravou stranu Štajnera, jeho parádní centr se snažil rybičkou zakončit Nezmar, spolu s ním na míč letěl i Pavlík, který míč uklidil na roh. Po něm jsme ve vápně vytvořili solidní závar, k brance jsme ale míč neprotlačili.

Jablonec byl v těchto chvílích hodně pod tlakem, bránil se ale úspěšně. Ve 34.minutě vyhrál Štajner hlavičkový souboj, před Breznaníkem ale ukradl balon Špit. Jablonec spoléhal na brejky, nebezpečně vypadal pokus Vošáhlíka, Fleišman se ale obelstít nenechal. Následný rohový kop byl nebezpečný, balon proletěl vápnem a Piták jej naštěstí z voleje trefil nepřesně. Ve 43. minutě měl dobrou chvilku domácí Kovařík. Jeho krásná rána se naštěstí mezi tyče nevešla. Ve 44. minutě centroval z levé strany Kovařík. Na jeho parádní centr si naběhl na přední tyč Lafata a nechytatelně zavěsil - 2:0.

Z protiútoku jsme mohli snížit. Dočkalovu střelu Špit neudržel, našeho hráče, který mířil k dorážce obrana odstavila. Jeden z beků pak srazil k zemi Nezmara, podle sudího Královce bylo ale vše v pořádku. Jablonec olemoval poločas góly a vedl 2:0.

Ve 48. minutě centroval do vápna Gebre Selassie, Breznaník ale nehlavičkoval v jednoduché pozici. V 50. minutě dostal přihrávku do vápna Piták, zakončoval ale vedle.

V 60. minutě šel Piták do našeho vápna, jeho střela na zadní tyč těsně minula branku.

V 67. minutě měl Slovan doposud největší gólovou šanci. Rozeběhnutý Hadaščok dostal přihrávku, obešel obránce a přihrál na volného Nezmara. Ten byl tváří v tvář brankáři, balon mu ale skluzem vypíchl vrátivší se obránce na roh. Ten domácí ubránili.

V 71. minutě přišel další úder. Domácí stoper Beneš se nadechl k velkému sólu po levé straně, před vápnem přesně odcentroval a osamocený Lafata zkompletoval hlavou svůj hattrick - 3:0.

V 77. minutě jsme předvedli krásnou akci, opět jsme ale selhali v zakončení. Hadaščok dostal přihrávku za obránce, přesným pasem přes celé vápno našel Nezmara, ten hlavou sklepl na volného Štajnera. Ten ale ze tří kroků trefil jen brankáře Špita. V 83. minutě kopali domácí standardku, Benešovu hlavičku Bičík chytil.

V 85. minutě kopal přímý kop Vlasko. Jeho střlený centr likvidoval Špit na dvakrát. V 90. minutě střílel Fleišman, Špit byl ale připraven. Že nám není gól souzen potvrdil v poslední minutě Gebre Selassie, po Štajnerově přihrávce měl gól na hlavě, branku ale minul.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Inago FotbalPark Liberec
Medienpartner
Liberecká drbna Hattrick