FC Slovan Liberec | Spielbericht: Č. Budějovice - Liberec 0:0
Menu Mehr x x

1. Spieltag, Sonntag 18.7.2010, STŘELECKÝ OSTROV, ČESKÉ BUDĚJOVICE
Č. Budějovice Č. Budějovice
0:0
(0:0)
LiberecLiberec
Č. Budějovice: Kučera - Horejš, Žižka, Leština (34. Jarabica) - Laštovka, Benát (83. Mezlík), Černák, Otepka, Jasanský (64. Hudson) - Pecka, Ondrášek.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Fleišman - Vácha, Bosančić (85. Martan), Liška (71. Papoušek) - Štajner - Nezmar, Kerić (83. Vojta).
Bez branek. ŽK: 71. Papoušek, 77. Holeňák (oba LIB). Rozhodčí: Matějek - Chytil, Wilczek.
Publikum: 3161

Report

Utkání sice skončilo bez branek, fanoušky ale rozhodně nenudilo. Šancí bylo dost na obou stranách, střelci měli po celodenním dešti nejspíš zvlhlý střelecký prach.

Už v sedmé minutě prvního poločasu mohl otevřít účet duelu Kerić, střelecké štěstí mu v těžké pozici na kopačku nesedlo. Parádní přihrávka Gebre Selassieho skončila na malém vápně, chorvatský kanonýr skluzem branku vysoko přestřelil.

Slovan byl v prvním poločase rozhodně aktivnějším a lepším týmem. Obranu Českých Budějovic po necelé půlhodině hry řádně provětral Liška, brankář Kučera se překvapit nenechal. Štajner prokazoval, že má o hře ohromný přehled, jeho nečekané přihrávky občas překvapily i adresáty. I domácí tým nespoléhal pouze na bránění, svou největší příležitost si fotbalisté Dynama schovali na úplný závěr poločasu.

Ještě předtím rozesmutnil ve 41. minutě fanoušky Liberce brankář Kučera, který skvělým zákrokem vychytal Keriće. Poté už přišla zmiňovaná šance domácích. Otepka našel přesným centrem Pecku, který v nadějné pozici hlavičkoval mimo. V závěru první půle se do největší šance svého týmu vřítil Pecka, hlavičkoval však vedle, a tak poločas skončil bez branek.

Ve druhé půli bylo aktivnějším a nebezpečnějším týmem Dynamo. Ve 46. minutě Benáta neposlechl balon a svou šanci zahodil. V 54. minutě zkoušel náklonost fotbalových bohů již potřetí Kerić, gól mu souzen nebyl.

V závěru utkání mohli fanoušci děkovat novému muži v liberecké brance. David Bičík udržel ve svém premiérovém zápase za Slovan čisté konto, a především v 82. minutě při šanci Ondráška musel předvést bravurní zákrok. Naštěstí pro Slovan jej vytáhl, a spolupodílel se tak na spravedlivé dělbě bodů.

Ausbilder

Jaroslav Šilhavý (SK Dynamo České Budějovice): "První poločas jsme si samozřejmě představovali úplně jinak. Chtěli jsme do zápasu vstoupit aktivně, což se nám moc nepodařilo. Kluci byli nervózní, liberečtí hráči bylo u všeho o krok dříve, vytvořili si šance a musel nás podržet brankář Pavel Kučera. Ve druhém poločase z nás nervozita spadla a odehráli jsme druhou půli s řadou šancí. Každý, kdo zápas neviděl a podívá se na výsledek, tak opět řekne, že České Budějovice opět hrály 0:0 a že je tedy vše při starém. Přitom utkání mohlo skončit klidně 3:3 nebo 4:4. Takovéto skóre by zápasu slušelo daleko více."

Josef Petřík (FC Slovan Liberec): "Věděli jsme o útočné kvalitě soupeře, ale přesto jsme se chtěli prosadit naší hrou. Do utkání jsme vstoupili aktivněji, vytvořili jsme si šance a měli jsme i optickou převahu. Ve druhém poločase si soupeř také vytvořil několik šancí a v určité fázi hry nás zamknul. Po sérii autů a rohů byli domácí blízko ke vstřelení gólu. Bylo k vidění velmi kvalitní utkání, je kupodivu, že skončilo bez branek."


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Star taxi AGRO CS a.s.
Medienpartner
Rádio Impuls eFotbal