FC Slovan Liberec | Spielbericht: Sparta - Liberec 2:0
Menu Mehr x x

15. Spieltag, Samstag 21.11.2009
Sparta Sparta
2:0
(1:0)
LiberecLiberec
Sparta: J. Blažek - N. Hoheneder, R. Hubník, L. Hejda, M. Pamić - I. Žofčák, L. Hušek, D. Kovba (46. L. Kalouda), M. Zeman (67. M. Kadlec) - J. Holenda (82. A. Prudnikov), B. Wilfried
Liberec: Z. Hauzr - T. Gebre Selassie, M. Holeňák, R. Kelić, T. Janů, J. Liška - B. Dočkal, L. Vácha, P. Papoušek (60. T. Frejlach) - J. Blažek (79. J. Nezmar), A. Kerić (11. R. Dejmek)
Branky: 23. J. Holenda, 68. M. Kadlec. ŽK: 26. B. Wilfried, 52. M. Zeman - 9. P. Papoušek, 27. J. Blažek, 36. B. Dočkal, 53. L. Vácha, 86. J. Liška. ČK: 8. R. Kelić. Rozhodčí: Kocourek - Filípek, Kubáň, Mikel.
Publikum: 9209

Report

Začátek zápasu nabídl bitvu o střed hřiště. První střelu zápasu musel v 6. minutě likvidovat Hauzra. Skákavá rána mu ale problémy neudělala. O minutu později zkoušel své střelecké štěstí Dočkal, mířil ale těsně nad branku.

Klíčová chvíle utkání přišla už v 8. minutě. Holenda zabíhal za naší obranu a po souboji s Kelićem upadl, rozhodčí bez váhání vytáhl červenou kartu a náš stoper musel do kabiny.

První větší šanci utkání přinesla 19. minuta, kdy po rohu Žofčáka velmi nebezpečně hlavičkoval Wilfried, Hauzr stál ale na správném místě a nebezpečnou hlavičku chytil.

Ve 23. minutě už se ale Letná radovala. Rohový kop tentokrát rozehrával Zeman, na zadní tyč si parádně naběhl Holenda a domácí vedli 1:0.

Ve 36. minutě kopal Papoušek přímý kop ze 25 metrů. Domácí zeď popolezla o dva metry blíž, Dočkal to reklamoval a dostal žlutou kartu. Papoušek ale dokázal zeď prostřelit a jeho rána skončila těsně vedle branky.

Z protiútoku zahrozila Sparta. Wilfried hlavičkoval v těžké pozici nad. V prvním poločase už víc branek nepadlo.

Druhý poločas dlouho nenabídl zajímavou podívanou. Až v 60. minutě se o vzrušení postaral Blažek, který se ocitl sám před brankářem Blažkem. Rozhodčí ale odmával sporný ofsajd. Tato událost Spartu probudila. V 62. minutě střílel Wilfried, Hauzr byl připraven. Krátce na to následovaly dvě šance Holendy, obě skončily mimo tyče.

V 68. minutě utekl po pravé straně střídající Kadlec a křížnou střelou rozvlnil síť za zády kulhajícího Hauzra podruhé - 2:0. V 70. minutě zlikvidoval náš brankář jedovatou střelu Pamiče, a v 76. minutě si Hauzr poradil i s pokusem Žofčáka.

V 87. minutě měla Sparta ještě jednu velkou příležitost, útočník Prudnikov ale z několika metrů vystřelil hodně slabě.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
SMC Pavlů innovation
Medienpartner
Český rozhlas Liberec Liberecká drbna