FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Mladá Boleslav 3:0
Menu Mehr x x

16. Spieltag, Samstag 28.11.2009
Liberec Liberec
3:0
(1:0)
Mladá BoleslavMladá Boleslav
Liberec: L. Zich - T. Gebre Selassie, J. Polák, R. Dejmek, T. Janů (46. M. Bosančić) - T. Frejlach (61. D. Purič), P. Papoušek, L. Vácha, L. Vulin - A. Kerić (87. M. Holeňák), J. Nezmar
Mladá Boleslav: M. Miller - V. Kalina, V. Procházka, A. Rolko, O. Kúdela (41. M. Djalovič, 62. L. Opiela) - A. Mendy, L. Sylvestre, J. Rajnoch, T. Poláček - M. Kulič, I. Táborský (46. J. Chramosta)
Branky: 22. J. Nezmar, 64. A. Kerić, 71. M. Bosančić. ŽK: 68. L. Vácha, 88. M. Holeňák - 29. J. Rajnoch, 46. A. Mendy, 71. A. Rolko. ČK: 73. L. Vácha - 90. A. Rolko. Rozhodčí: Adámek - Wilczek, Vysloužil, Hrubeš.
Publikum: 3929

Report

První představení nově pověřeného trenéra Petříka na domácí půdě U Nisy proběhlo ve velice improvizované sestavě a nejeden fanoušek se bál, co s naším týmem provede rozjetá Mladá Boleslav. Na tento zápas totiž byli vykartovaní Dočkal, Liška a Kelič, zraněný byl Hauzr, nemocný Blažek a k tomu všemu nebyl zcela fit ani Holeňák. Stoperská dvojice tak nastoupila ve složení Polák, Dejmek. V brance dostal poprvé příležitost Zich, který Slovan posílil před dvěma měsíci po odchodu Zlámala do Udinese. Ve zcela nové pozici vyzkoušeli trenéři levého obránce Vulina, který se v sestavě posunul o jedno místo směrem vpřed. Od začátku utkání si také zahrál Frejlach. Ofenzivní duo tentokrát tvořili Kerič s Nezmarem.

Slovan vstoupil do utkání aktivně. Hned ve 3. minutě zaspala po odkopu Gebreho hostující obrana a do brejku se hnal Kerič. Svou střelou překonal Millera, ale míč těsně minul pravou tyč boleslavské branky. Po této šanci se hra obou mužstev odehrávála především ve středu hřiště.

Až ve 14. minutě přišla první vážnější příležitost hostů. Po kombinaci s Rajnochem se z levé strany vřítil do vápna Poláček, ale branku naštěstí netrefil.

Další povedená akce Slovanu přišla ve 22. minutě a hned se mohla zařadit do kategorie gólových. Po pohledné kombinaci na pravé straně odcentroval do vápna Frejlach, Kerič míč zpracoval, přiťukl na Nezmara a ten se již v takovýchto příležitostech nemýlí - 1:0.

Slovan byl po vstřeleném gólu aktivnější a před branku Středočechů létaly centry zejména z přímých a rohových kopů. Po jednom takovém se do odraženého míče opřel Vácha a jasné brance zabránilo nastřelení protihráče. Ve 31. minutě spálil obrovskou možnost Vulin, když před něj po vráceném rohovém kopu propadl míč na zadní tyč a náš přeškolený obránce nechal vyniknout Millera.

Naši hráči se snažili při ofenzivní činnosti využívat rychlosti Keriče, který ve 38. minutě vytvořil pozici pro střelu Frejlacha. Hned o minutu později měl dvě příležitosti Nezmar. Nejprve po individuální akci Gebreho nevyužil ideální přihrávku na penaltovou pozici. Poté obtížnou hlavičkou přestřelil hostující svatyni. Další branku se nám tak do konce prvního poločasu vstřelit nepodařilo a do šaten jsme tudíž odcházeli pouze s jednobrankovým vedením.

Trenéři do druhého poločasu stáhli ze hry Janů, kterého nahradil Bosančič. Na pozici levého záložníka se tak zatáhl zpět Vulin. Záložní řada se tedy musela přeskupit do podoby, kdy se na levou stranu posunul Papoušek a pozici tvořivého záložníka nově zaujal nastoupivší Bosančič.

Úvodní minuty druhého poločasu byly hodně nervózní. Boleslavští zvýšili obrátky a hnali se do útoku. Když k tomu přičteme nepřesné výroky hlavního i pomezního sudího, tak se v ochozech i na hřišti vytvořila napjatá bouřící atmosféra. Tu v 64. minutě uklidnil nejlépe jak mohl Kerič. Po Nezmarově vybojovaném míči si obešel dva protihráče a z hranice velkého vápna překonal svůj letošní střelecký stín a chladnokrevně překonal Millera - 2:0.

Představení Slovanu však nebylo u konce. O sedm minut později se Gebre zbavil ve vápně obránce a poslal metr před brankovou čáru nádhernou přihrávku na Bosančiče, který se nemohl netrefit - 3:0.

Jízdu Slovanu přibrzdil rozhodčí Adámek, který udělil druhou žlutou kartu Váchovi a poslal náš tým do oslabení. Absenci Váchy jsme tak museli řešit stáhnutím Keriče na pravý kraj zálohy, čímž se pro Slovan snížila šance na další brejkové situace.

V úplném závěru utkání se počet hráčů na hřišti vyrovnal. Rolko totiž stáhl k zemi unikajícího Bosančiče a stejně jako Vácha se po druhé žluté kartě poroučel do sprch. To však již na výsledku nemohlo nic změnit a Slovan si tak na závěr nepovedené podzimní sezóny spravil chuť, když oplatil Středočechům prohru 1:4 z prvního vzájemného zápasu. Zároveň dokázali naši hráči i přes řadu komplikací prolomit nepříznivou sérii s Mladou Boleslaví, kterou jsme ještě na stadionu U Nisy nedokázali porazit. Tato série je však již minulostí a hosté si s sebou domů odvezli tříbrankový příděl.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Libea SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY
Medienpartner
Rengl Liberecká drbna