FC Slovan Liberec | Spielbericht: Brno - Liberec 1:0
Menu Mehr x x

17. Spieltag, Samstag 27.2.2010
Brno Brno
1:0
(1:0)
LiberecLiberec
Brno: T. Bureš - M. Jílek, J. Dvorník, J. Trousil, M. Husár - R. Dostálek, L. Křeček, T. Polách (68. F. Chlup, 89. J. Hruška) - J. Kalabiška (90. M. Rabušic), T. Došek, A. Hodek
Liberec: Z. Hauzr - T. Gebre Selassie (27. J. Polák), R. Kelić, R. Dejmek, T. Janů (62. T. Frejlach) - B. Dočkal, M. Gecov, P. Papoušek, L. Vulin - O. Smetana, A. Kerić (77. J. Diviš)
Branky: 44. T. Polách. ŽK: 71. R. Dejmek, 82. O. Smetana. Rozhodčí: Kovařík - Kordula, Koval, Adámek.
Publikum: 2481

Report

Slovan nastoupil v netradiční kombinaci. Hráči si oblékli bílé dresy a stulpny, trenky měli ale modré. Kapitánem týmu byl tradičně Tomáš Janů.

V úvodních minutách se oba týmy trochu nesměle oťukávaly, v 5. minutě se ale prakticky z ničeho narodila první gólovka. A před naší brankou. Po Poláchově centru hlavičkoval z pěti metrů Došek, Hauzr ale skvěle zasáhl a uchránil nás od pohromy. Případný gól by ale stejně pro odmávaný ofsajd neplatil. V 8. minutě to byl znovu Polách kdo výrazně zaměstnal Hauzra. Na jeho centr nikdo z domácích nedokázal reagovat, míč se ale točil do branky a jen Hauzrův skvělý reflex jej vyrazil na roh. Ten kopal opět Polách, nebezpečně ale nepřesně hlavičkoval Dvorník.

Ve 14. minutě o sobě dala poprvé vědět i naše ofenziva. Kerić si zabíhal za obranu, domácí Trousil s brankářem Burešem ale dokázali situaci vyřešit ke spokojenosti Brna.

V 19. minutě mělo Brno příležitost rohového kopu. Tentokrát jej rozehrál Husár a na zadní tyči hlavičkoval Křeček. Míč dával do protipohybu našeho brankáře, kterému tentokrát musel pomoci Dejmek, jenž vyhlavičkoval míč z branky.Ve 20. minutě byl po srážce se soupeřem ošetřován Gebre Selassie, který od té doby trochu kulhal.

Brno se i dále tlačilo do našeho vápna. Ve 24. minutě měl velkou šanci Kalabiška, naše obrana v čele S Hauzrem, který opět vytáhl bravurní zákrok, ale odolala. Ve 36. minutě centroval do vápna Polák, Smetanovu střelu ale obrana zblokovala na roh. Ten rozehrál Dočkal, Smetana ale hlavičkoval v těžké pozici a branku neohrozil.

Ve 38. miutě už musel Hauzr povolat na pomoc štěstěnu. Po rychlé akci domácích se sám před Hauzrem zjevil Kalabiška. A od pohromy nás ochránilo břevno!

Ve 43. minutě se náš tým na chvíli vymanil z tlaku domácích. Vulinův nadějný centr ale adresáta nenašel. Chvíli na to hlavičkoval v nadějné pozici Smetana, branku ale minul.

Ve 44. minutě šlo Brno do vedení. Naše obrana zaspala a Dostálek mohl v poklidu centrem vyzvat ke gólové hlavičce úplně volného Polácha - 1:0.

Ve 49. minutě vedl rychlou akci našeho týmu Dočkal. Přihrávkou za obranu hledal Keriće, který byl ale u míče později než brankář Bureš. V 50. minutě vyšlo našemu týmu přečíslení, Kerić ale nedokázal přes bránícího hráče odcentrovat.

V 63. minutě přenesl Papoušek balon na volného Frejlacha, tomu centr nevyšel, míč se ale přesto dostal na nohy Smetany, který ale mířil vedle.

V 72. minutě vyrobili domácí v našem vápně pořádný závar. Naši obránci ale balon do branky obětavě nepustili. V 79. minutě odmítl vyrovnání Smetana. Po chybě domácí obrany propadl míč k našemu volnému útočníkovi, který ze čtyř metrů nedokázal překonat brankáře Bureše.

V závěru utkání naši hráči pochopili, že v Brně prohrát nemusí a začali se víc tlačit dopředu. Dlouho se nám ale nedařilo dostat se ke koncovce. Až v 87. minutě poslal parádní střelu na branku Dočkal. Brankář míč vrazil na roh.

Poté kopal náš tým sérii rohových kopů. Domácí dvakrát vyhlavičkovali míč z brankové čáry. Náš závěrečný tlak přišel pozdě a ke kýženému vyrovnání bohužel nevedl.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Ermeg Avej Vending
Medienpartner
Hitrádio Contact Český rozhlas Liberec