FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Bohemians Praha 2:3
Menu Mehr x x

20. Spieltag, Samstag 20.3.2010
Liberec Liberec
2:3
(1:1)
Bohemians PrahaBohemians Praha
Liberec: Z. Hauzr - L. Vácha, R. Kelić, M. Holeňák, T. Janů - T. Frejlach (59. B. Dočkal), M. Bosančić (76. P. Papoušek), M. Gecov, L. Vulin - J. Nezmar (71. O. Smetana), A. Kerić
Bohemians Praha: J. Belaň - P. Macháček, D. Lencevič, V. Drobný (79. M. Horáček), J. Flachbart - T. Fenyk (71. P. Mach), M. Demeter, J. Dittrich, R. Dobeš, J. Jeslínek - S. Ibe (87. H. Wakui)
Branky: 6. L. Vulin, 58. A. Kerić - 13. T. Fenyk, 53. R. Dobeš, 70. J. Jeslínek. ŽK: 61. R. Kelić, 63. A. Kerić, 77. B. Dočkal - 39. M. Demeter, 58. T. Fenyk. Rozhodčí: Franěk - Čecháček, Peřina, Paták.
Publikum: 3920

Report

Trenéři pro utkání s Pražany ponechali stejnou základní sestavu jaká nastoupila v Českých Budějovicích. Tedy skoro stejnou. Jednu změnu v sestavě fanoušci přeci jen zaregistrovali. Do stoperské dvojice se totiž po zranění vrátil zkušený Holeňák, který měl vnést do naší mladé defenzivní čtyřky větší klid.

Slovan začal proti klokanům aktivně a hned po rozehrávce přihrál do šance Bosančič Frejlachovi. Jeho střela ke vzdálenější tyči však do branky nezamířila. V 6. minutě zahrozili i hosté, když naše obrana podcenila dlouhý nákop Belaně. Jeslínek však stejně jako Frejlach míč směrem na branku neusměrnil. Jak se má zákončovat ukázal oběma hráčům o chvilinku později přeškolený obránce Vulin, kterého poslal do sóla Bosančič a náš chorvatský záložník se nemýlil - 1:0.

Liberečtí svoje útočné tempo po vstřelené brance ještě zvýšili a hned v 9. minutě to mohlo být již o dva góly. Frejlach si na velkém vápně zpracoval míč na prsa a z voleje nechal vyniknout Belaně. Plány Slovanu však z nenadání překazil Fenyk, který využil ideální přihrávku Dittricha na velké vápno a střelou k tyči nedal Hauzrovi šanci - 1:1.

Po hektickém začátku se hra obou mužstev uklidnila. Vstoupil do ní až ve 22. minutě sudí Franěk, který souboj Gecova s Jeslínkem ocenil pokutovým kopem. K němu se postavil Dobeš, ale Hauzr v tíživé situaci Slovan podržel vynikajícím zákrokem.

Ve 29. minutě jsme si vypracovali zajímavou akci. Míč si v rychlém sledu vyměnili Frejlach s Keričem, ale zřejmě gólovou střelu prvně jmenovaného zblokoval v poslení chvíli jeden ze soupeřových obránců. Hned o minutu později jsme šli ve čtyřech na jediného obránce hostů. Bosančič však nejprve nezvládl zpracování a poté ani přihrávku. Z nadějného protiútoku tak sešlo, přesto však paradoxně zahájil náš zhruba čtyřminutový tlak na soupeřovu branku. V něm se však postupně neujaly střely Bosančiče ani Keriče.

Ve 37. minutě jsme málem zažili další šok. Při nákopu soupeře před naši branku musel ve vzniklé situaci zasahovat hlavou brankář Hauzr. Míč však poslal přímo na kopačky Dittricha, který tak lobem mohl našeho gólmana bez potíží překonat. Naštěstí se této situace zalekl a mířil vedle branky. Do konce prvního poločasu ještě zahrozil samostatnou akcí Kerič, ale na nerozhodném skóre se již nic nezměnilo.

Druhý poločas poté začal nejhůre jak mohl. V 53. minutě se zpoza vápna prosadil přízemní střelou Dobeš a rázem bylo zle - 1:2. Naši fotbalisté ale naštěstí zareagovali bleskurychle a o pět minut později vyrovnal po rohovém kopu Kerič - 2:2.

Líbivé fotbalové tempo neustávalo. Další kombinaci Slovanu mohl v 64. minutě zakončit Nezmar. I přes dostatek času však míč z velkého vápna poslal těsně vedle levé tyče hostující branky. Podobnou ránu jako Nezmar vyslal na druhé straně i Jeslínek. Hauzr byl u tyče včas. K naší smůle však další šanci Jeslínek využil, když po hezké akci Dobeše dostal míč do sítě - 2:3.

Slovan se snažil vrátit do hry, ale naše koncovka byla žalostná. Postupně se svými pokusy neuspěl Gecov ani Kerič. Když se k tomu přidalo i zdržování hry ze strany hostů, čas se začal nemilosrdně krátit.

V 83. minutě se po centru Dočkala dostal k hlavičce Papoušek a mířil velice dobře. Belaň však míč mířící do šibenice špičkami prstů vyrazil na roh. Po něm se v pokutovém území vytvořil závar ze kterého mohl zakončovat Smetana, ale svou šanci propásl. Na druhé straně nás chtěla Bohemka dorazit další brankou, ale Hauzr nám po Machově střele zachoval naději na bod. Ten mohl v závěru zachránit Kerič, když si pohrál se dvěma obránci soupeře, ale jeho střelu po zemi Belaň vykryl. Po Plzni jsme tak v domácím prostředí nechali všechny body i střížkovské Bohemce. Soupeři z úplného dna tabulky jsme v součtu této sezóny věnovali všech šest bodů, což je alarmující zpráva.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Ermeg ČSOB
Medienpartner
Rengl Hattrick