FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Bohemians 1905 1:1
Menu Mehr x x

27. Spieltag, Samstag 1.5.2010
Liberec Liberec
1:1
(0:0)
Bohemians 1905Bohemians 1905
Liberec: Z. Hauzr - M. Zeman, R. Kelić, R. Dejmek, T. Janů (76. J. Vojta) - B. Dočkal, M. Bosančić (64. P. Papoušek), L. Vácha, L. Vulin - A. Kerić, J. Nezmar
Bohemians 1905: R. Sňozík - J. Jindříšek, M. Cseh, P. Lukáš, J. Rychlík - J. Moravec, J. Kaufman, A. Cissé, F. Róth (90. M. Pávek) - V. Bálek (81. A. Ibragimov), M. Škoda (56. D. Slezák)
Branky: 77. R. Kelić - 58. V. Bálek. ŽK: 66. J. Nezmar, 87. L. Vulin - 41. J. Moravec, 90. R. Sňozík. Rozhodčí: Adam - Moudrý, Štěrba, Ardeleánu.

Report

Oproti utkání v Příbrami se v základní sestavě odehrálo několik změn. Trenéři po karetních trestech opět využili útočnou dvojici Nezmar - Kerič. Po dvou zápasech na lavičce se na trávník podíval také kapitán Slovanu Janů. Vulin se tak opět posunul do záložní řady, ve které se mu dařilo uprostřed jarní části sezóny. Poprvé po svém měsíc trvajícím zranění se pak ve středu zálohy od začátku utkání objevil Bosančič.

Samotný zápas začali překvapivě lépe hosté, když si v úvodních dvou minutách vypracovali před naší brankou dvě zajímavé situace. Nejprve z velkého vápna nepřesně střílel Róth, poté vracel před branku přetažený centr Moravec a jen pohotový odkop Dejmka zabránil nejhoršímu.

Slovan odpověděl Klokanům v 6. minutě hlavičkou Keliče po rohovém kopu. Sňozík však zasahovat nemusel. Poté se hra uklidnila a první stoprocentní šance přišla až o deset minut později. Nezmar se na levé straně uvolnil přes Jindřiška, odcentroval do vápna na zcela osamoceného Bosančiče, ten však hlavou orazítkoval pouze pravou tyč hostující svatyně.

Ve 21. minutě znovu přišel centr z levé strany, Vulin ho tentokrát přetáhl na nabíhajícího Dočkala. Ten z první přihrával míč před branku na Keriče, toho však hosté stačili při zakončení na poslední chvíli pokrýt. Od té doby se hrálo převážně ve středu hřiště a rozruch před oběma brankami nastal až ve 37. minutě. To nejprve Zeman podskočil centr z pravé strany a za ním stojící Bálek tváří v tvář Hauzrovi neuspěl. Na druhé straně pak Vulina ve vyložené šanci zradilo zpracování.

O pět minut později provedl ukázkovou minelu Bosančič, když po odvráceném centru vracel před velkým vápnem míč hlavou k Hauzrovi. Balón však zachytil Bálek, který naštěstí ve své příležitosti selhal. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu. Poločasovou přestávku fanouškům zpestřilo setkání a odměnění bývalých hráčů Slovanu, kteří v modrobílých barvách odehráli více než 50 utkání a zároveň již dosáhli věku minimálně 50 let.

Druhý poločas začal oproti první půli tlakem Slovanu. Hned ve 47. minutě jsme mohli jít do vedení po Vulinově hlavičce. Sňozík byl již překonaný, ale hostující obránci snad i silou vůle stačili odvrátit míč mířící do sítě na tyč. Vulin to zkoušel i o dvě minuty později. Sňozík však jeho přízemní střelu bez potíží lapil.

V 58. minutě přišel trest za naše neproměněné šance. Bálek se prosadil po rohovém kopu a rázem jsme tak o gól prohrávali - 0:1. Po této brance jsme se dlouhou dobu nemohli dostat k naší obvyklé hře. Zejména díky zvýšené aktivitě Dočkala jsme se k brance soupeře začali dostávat až po 70. minutě a výsledkem toho byla vyrovnávací branka Keliče z 77. minuty, kdy náš obránce hlavičkoval zády k brance a nedal Sňozíkovi šanci - 1:1.

Pražané zbylé minuty odbránili v jedenácti lidech a kouskováním hry nepustili Slovan do tlaku. Šance na vítězství přišla až v úplném závěru zápasu, kdy Nezmar ve schrumáži nedokázal míč dotlačit do branky. Slovan si tak na své konto připsal do tabulky Gambrinus ligy pouze jeden bod.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Realmont Železářství Letná
Medienpartner
Rádio Impuls eFotbal