FC Slovan Liberec | Spielbericht: Kladno - Liberec 1:2
Menu Mehr x x

30. Spieltag, Samstag 15.5.2010
Kladno Kladno
1:2
(0:0)
LiberecLiberec
Kladno: R. Pavlík - P. Bartoš, V. Beneš, P. Mráz, J. Procházka - T. Cigánek (L. Hajník), M. Lička (57. O. Szabo), P. Gross, A. Holub - P. Svoboda, M. Zachariáš (78. F. Mašanský)
Liberec: Z. Hauzr - M. Zeman, M. Holeňák (46. J. Polák), R. Dejmek, T. Janů - B. Dočkal, L. Vácha, P. Papoušek, L. Vulin - A. Kerić (87. O. Smetana), J. Vojta (76. L. Suk)
Branky: 55. P. Gross - 57. B. Dočkal (p), 81. A. Kerić. ŽK: 84. M. Zeman. Rozhodčí: Jílek - Ubias, Urban, Královec.

Report

Na utkání do Kladna dorazilo více než sto libereckých fanoušků, kteří našemu týmu už od úvodních minut vytvořili téměř domácí prostředí. Domácích fanoušků totiž opravdu mnoho nedorazilo.

V základní sestavě nastoupil talentovaný útočník Vojta. A právě on dělal domácím zadákům pořádné starosti. Hned v první minutě vybojoval roh, chvíli poté jeho pokus zblokoval obránce a v 7. minutě zakončil individuální akci střelou do břevna!

I v dalších minutách byl Slovan aktivnějším týmem, k většímu ohrožení domácí branky to ale nevedlo. Naši hráči měli převahu, ve vápně se ale prosadit nedokázali.

To se povedlo až ve 35. minutě, kdy se krátce z branky radoval Dočkal. Radost mu ale překazil rozhodčí, který odpískal útočný faul našeho celku.

Ve 36. minutě se do první velké šance dostali i domácí. Lička využil zaváhání naší obrany a dostal se až na malé vápno. Odsud ale střílel nepřesně.

Ve 38. minutě mohl poslat náš tým do vedení Vulin. Zeman z pravé strany hezky odcentroval, Vulin si naběh na zadní tyč ale k hlavičce se dostal už v hodně ostrém úhlu. V prvním poločase se diváci branky nedočkali.

I do druhé půle vstoupil náš tým aktivněji. Tentokrát se o vzruch před domácí brankou staral zejména Kerić. I přes naše šance a převahu šel do vedení domácí tým. V 55. minutě kopalo Kladno rohový kop, do vzduchu se pověsil Gross a hlavičkou s pomocí tyče otevřel skóre - 1:0.

Vyrovnání se náš tým dočkal velmi rychle. Ve vápně byl za dres stažen Kerić a sudí ukázal na značku pokutového kopu. Balon si vzal Dočkal a s přehledem vyrovnal - 1:1.

V 60. minutě naší obranu hodně pozlobil teprve šestnáctiletý Svoboda. Nakonec jej ale naši zadáci dokázali umravnit. O minutu později se domácí mladíček chvíli radoval z gólu, přeslechl ale, že rozhodčí už přerušil hru, když se balon dostal do zámezí.

V 65. minutě ve vápně soupeře opět kličkoval Kerić, tentokrát se dostal i ke střele, brankář Pavlík byl ale připraven. V 73. minutě se dostal na hranici vápna ke střele Zeman, jeho parádní ránu brankář jen vyrazil, dobíhající Kerić ale trefil také jen tělo brankáře.

V závěrečné půlhodině se hrál útočný fotbal. Oba týmy chtěly zvítězit a větší šance ke vstřelení gólu si vytvářeli naši hráči. Kerić ale vypadal, že mu někdo začaroval kopačky. Do šancí se dostával, k nebezpečnému zakončení ale nikoli. Až přišla 81. minuta, kdy dostal balon ideálně do běhu a prostřelil brankáře Pavlíka - 1:2.

V 86. minutě napřáhl ke své pověstná ráně Papoušek, Pavlík jeho ránu vyboxoval. Poslední utkání této sezóny náš tým vyhrál. Udělal tak radost skvělým fanouškům, kteří do Kladna přijeli v hojném počtu.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
FITING SERVIS Naše pekárna
Medienpartner
Beat radio Hattrick