FC Slovan Liberec | Spielbericht: Brno - Liberec 4:1
Menu Mehr x x

2. Spieltag, Sonntag 10.8.2008
Brno Brno
4:1
(2:0)
LiberecLiberec
Brno: T. Bureš - M. Švejnoha, J. Trousil, M. Živný, P. Čoupek - D. Kalivoda (82. Baláž), T. Polách (89. Polák), L. Mareček, M. Střeštík (77. Večeřa) - A. Besta, T. Došek
Liberec: Zlámal - Radzinevičius, Košťál, Holeňák, Janů (80. Vulin) - Dočkal, Frejlach, Bílek, Papoušek (59. Dittrich) - Kerič (64. Smetana), Blažek.
Branky: 26. Kalivoda, 36. Švejnoha, 53. Besta, 54. Došek - 56. Kerič. ŽK: Švejnoha, Polák. Rozhodčí: Franěk - Filípek, Handlíř.
Publikum: 6250

Report

Základní sestava se oproti utkání se Slavií změnila na dvou postech. Dorta a Nezmara nahradili Frejlach s Blažkem. V úvodu zápasu jsme měli lehce více ze hry, ale naše kombinace končily daleko před soupeřovým vápnem. První velkou šanci jsme tak nabídli Brnu, kdy špatná nahrávka Holeňáka skončila patách Janů, čehož nevyužil Střeštík, který střílel mimo branku.

V 15. minutě jsme opět nabídli Brňanům spoustu prostoru. Polách nadvakrát propasíroval nebezpečný centr do vápna a Besta trefil v těžké pozici pravou tyč a v gólové dorážce už mu naši stačili zabránit.

Slovan se z těchto dvou soupeřových šancí nepoučil a tak přišel trest. Ve 24. minutě zatáhl míč do vápna Kalivoda. Zasekávačkou se zbavil Holeňáka a přízemní střelou ke vzdálenější tyči nedal Zlámalovi šanci - 1:0.

Ve 36. minutě jsme opět nechali domácím více prostoru než je zdrávo a po nacvičené standartní situaci Polácha se v akrobatické pozici dostal k míči Švejnoha a rázem to bylo o dvě branky - 2:0.

Naši byli špatným vývojem utkání zaskočeni a čekali na poločasovou přestávku. Ta nám však nepomohla a hned po třech minutách druhé půle mohlo být ještě hůř, když Střeštíkovu střelu vyrazil Zlámal na roh. Co se však nepovedlo Střeštíkovi povedlo se během minuty Bestovi a Doškovi, kteří nás poslali v 53. respektive 54. minutě definitivně do kolen - 4:0.

Jiskřičku naděje vykřesal hned o dvě minuty později Kerič, který využil špatného výkopu Bureše k němuž značnou měrou přispěl atakující Bílek - 4:1. Tato zběsilá čtyřminutovka dodala zápasu exhibiční tempo a oba týmy se předháněly v efektních akcích. Efektivnost však již chyběla. Nejblíže gólu byl Dočkal, který z přímého kopu z dvaceti metrů trefil břevno.

Brno nám tak oplatilo vyřazení ze semifinále Poháru ČMFS v minulé sezóně, kde jsme se s Moravany střetli v přímých soubojích o Pohár UEFA. Díky tehdejšímu postupu do finále hostíme ve čtvrtek od 20:00 slovenskou Žilinu. Je potřeba na nepovedený zápas s Brnem co nejrychleji zapomenout a vrhnout síly na čtvrteční bitvu v Poháru UEFA.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Nisa Liberec Geoprint
Medienpartner
Český rozhlas Liberec Liberecká drbna