FC Slovan Liberec | Spielbericht: Zlín - Liberec 3:3
Menu Mehr x x

20. Spieltag, Samstag 14.3.2009
Zlín Zlín
3:3
(0:2)
LiberecLiberec
Zlín: Zlámal - Gebre Selassie, Dejmek, Košťál, Janů - Dočkal, Holeňák (72. Radziněvičius), Gecov, Liška - Nezmar (76. Smetana), Kerić.
Liberec: V. Baránek - M. Zúbek (77. Lukaštík), Z. Kroča, O. Čelůstka, V. Trubila - D. Šmahaj, F. Rýdel, R. Dostálek, (37. Musil), M. Vyskočil - K. Kroupa (37. Žůrek), M. Bača.
Branky: 51. Vyskočil, 79.(p) a 85. Rýdel - 7., 26. a 55. Kerić. ŽK: Zúbek, Trubila - Gecov, Radziněvičius. Rozhodčí: Makovička - Pospíšil, Santarius.
Publikum: 2014

Report

Sestava našeho týmu doznala pro utkání ve Zlíně několik změn. Trenérům ze zdravotních důvodů chyběl útočník Blažek a poprvé se do základní sestavy postavil stoper Radek Dejmek.

Úvod zápasu našem týmu vyšel přesně podle představ. V 7. minutě posunul středem hřiště Liška do úvodní šance zápasu Keriće. Náš kanonýr nezaváhal a brankáře Baránka chladnokrevně obstřelil - 0:1.

V 15. minutě se zrodila první šance pro domácí. Do našeho vápna pronikl Vyskočil, ve vápně se ale místo zakončení po souboji s Košťálem teatrálně zřítil. Chvíli na to kopal přímý kop Dočkal, Košťálovu hlavičku ale Baránek v pohodě lapil. V 18. minutě musel poprvé v utkání zasahovat brankář Zlámal. Do našeho vápna centroval Čelůstka, k hlavičce se dostal Kroupa náš brankář byl ale připraven.

Ve 24. minutě měli velkou šanci domácí. Už to vypadalo, že bude brankář Zlámal překonán. Zakončení Vyskočila mířilo ale těsně vedle, navíc rozhodčí odpískal útočný faul. Ve 26. minutě dostal Kerić opět od Lišky balon do běhu, jako rychlík se prohnal kolem Zúbka a postupoval sám na Baránka. Jeho zakončení brankář jen instinktivně vykopl, Kerić tak mohl míč do branky uklidit hlavou - 0:2.

Našemu týmu se v následujících minutách dařilo kontrolovat hru. Ve 37. minutě chyboval při rozehrávce Holeňák, o míč jej připravil Vyskočil a upaloval na brankáře Zlámala. Sám Holeňák ale zabral a svou chybu napravil, šance z toho nebyla. Domácí působili bezradně. Jediným vážným nebezpečím v prvním poločase byla hlavička Vyskočila, která ve 43. minutě skončila těsně nad brankou našeho týmu. Poločas skončil 0:2.

Na začátku druhé půle nebezpečně hlavičkoval Košťál, Baránek byl ale připraven. V 51. minutě kopali domácí nebezpečnou standardku. Rýdelův centr tečoval před Zlámalem Vyskočil, balon se od tyče odrazil do Zlámala a od jeho zad do naší branky - 1:2.

Minutu nato byl před naší brankou další závar, domácí mocně útočili a vypadalo to, že vyrovnání visí ve vzduchu. Jenže na hřišti byl Andrej Kerić. Ten se po hezké individuální akci Holeňáka dostal k Baránkem vyraženému balonu a věděl co sním. Chladnokrevně jej uklidil do sítě 1:3.

V 57. minutě mohl přidat Kerić další gól. Brankář Baránek ale tentokrát skvěle zasáhl. V 61. minutě chytil Zlámal střelu jednoho ze zlínských hráčů. Vyskočil mu míč vykopl z ruky, rozhodčí hru nepřerušil, zlínský hráč ale nedokázal balon dostat do naší sítě.

V 70. minutě potáhl balon po levé straně Liška, poslal míč před branku kam si naběhl Nezmar. Jeho střela ale mířila nad branku. V 75. minutě parádně vypáli Rýdel, Zlámal byl ale připraven. V 79. minutě kopali po zákroku Dejmka penaltu. Rýdel ji chladnokrevně proměnil - 2:3.

Domácí mocně finišovali. Šancí v našem vápně přibývalo, v 85. minutě bylo vyrovnáno. Z dobrých 35 metrů vystřelil z přímého kopu Rýdel, jeho nechytatelnou ránu zastavila až sť naší branky.

V 90. minutě mohlo být ještě hůř, po dalším přímém kopu Rýdla se k hlavičce dostal Žurek, Zlámal ale vytáhl parádní zákrok. Dramatické utkání skončilo remízou, kterou naši trenéři musí hodnotit jako ztrátu.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Vinotéka U Kryšota Avled
Medienpartner
Radio Blaník Liberec Beat radio