FC Slovan Liberec | Spielbericht: Jablonec - Liberec 0:1
Menu Mehr x x

24. Spieltag, Samstag 18.4.2009
Jablonec Jablonec
0:1
(0:1)
LiberecLiberec
Jablonec: L. Zich - P. Zábojník, P. Pavlík (75. Homola), Š. Kučera, J. Hamouz - A. Haurdič (88. Krejčí), L. Loučka (64. Valenta), P. Eliáš, A. Hloušek - P. Černý, D. Lafata.
Liberec: Zlámal - Janů, Holeňák, Dejmek, Vulin - Dočkal, Gecov, Papoušek, Frejlach (59.Liška) - Nezmar (71.Smetana), Blažek (89.Hochmeister).
Branky: 10. Dejmek. ŽK: Loučka - Papoušek, Dočkal. Rozhodčí: Zelinka - Kordula, Dobrovolný.
Publikum: 5100

Report

Naše sestava vypadala hodně netradičně. Tomáš Janů hrál pravého obránce, ve středu zálohy operoval Papoušek a na jejím levém kraji Frejlach.

Hned ve 3. minutě mohl otevřít skóre Papoušek. Na Vulinův centr ale na malém vápně ve skluzu těsně nedosáhl. O minutu později se do brejku hrnul Frejlach, nevšiml si ale, že spolu s ním běží Blažek. Zvolil tak střelu místo přihrávky na lépe postaveného Blažka.

V 5. minutě se o ohrožení naší branky pokusil Lafata, jeho rána šla ale mimo tyče. V 7. minutě kopal přímý kop Papoušek, jeho bomba trefila do hlavy Pavlíka. Rohový kop si postavil Janů, jeho centr usměrnil hlavou Nezmar a jeden z našich hráčů ve skluzu zakončoval. Zich už byl překonán, míč z branky ale vyhlavičkoval Loučka. Protiútok domácí zakončil nepřesnou střelou Černý.

Nápor našeho týmu okračoval a přinesl sladkou odměnu. Po rohu Janů se svým premiérovým ligovým gólem prosadil Dejmek - 0:1.

Ve 20. minutě poprvé zahrozili domácí. Brejk zakončoval Černý, od obránce se ale míč odrazil na roh. Po něm měl vyrovnání na hlavě Pavlík, z malého vápna ale branku netrefil. Po půlhodině hry vedl brejk domácích Hloušek, jeho velmi nebezpěčný centr ale naše obrana dokáazal zblokovat. Ve 34. minutě centroval do našeho vápna Hamouz, Zlámal byl ale pozorný a pro míč na přední tyč si došel.

Ve 36. minutě předvedl náš tým hezkou kombinaci, do které se zapojila snad polovina týmu. Střelou těsně nad jí zakončoval Gecov. Ve 39. minutě byl opět pozorný Zlámal, když stáhl centr Haurdiće. Ve 40. minutě přišla doposud největší šance Jablonce. Černý šel z úhlu sám na Zlámala Černý, ten jeho střelu vyrazil. Pro Jablonec na správném místě ale stál Loučka, který měl na noze vyrovnání. Z našeho pohledu byl ale ještě na lepším místě Vulin, který jeho gólovou dorážku zblokoval na roh. Ten zakončoval nepřesnou hlavičkou Zábojník.

V závěru poločasu měl Jablonec platonickou převahu, naše vedení ale neohrozil.

Hned v první minutě druhé půle strčil Hloušek Dočkala i s míčem za čáru a domácí Haurdić kopal roh. K centru se dostal Zábojník a hlavou vyzkoušel bdělost Zlámala, ten byl připravený. Ve 47. minutě vedl náš brejk Blažek, ve vápně si počkal na dobíhající spoluhráče a uvolnil Dočkala, ten ještě přihrál Nezmarovi, jehož pokus domácí zblokovali na roh.

V 55. minutě se do dobré střelecké pozice dostal domácí Lafata, Zlámal ale své spoluhráče podržel. O tři minuty později se ke střílenému centru dostal Hamouz, Zlámal míč nadvakrát zkrotil před dobíhajícím domácím hráčem. V 58. minutě se po centru Haurdić dostal k zakončení opět Lafata, z deseti metrů ale volejem branku přestřelil.

V 61. minutě šel do brejku náš tým. Po Nezmarově přihrávce střílel Dočkal, střela mu ale příliš nesedla a Zich s ní neměl problémy. V 67. minutě měl plné ruce práce Zlámal při likvidaci přímého kopu Hlouška. Míc vytlačil na roh. V 68. minutě utekl domácím Blažek. Až zápasnickým chvatem jej k zemi poslal jeden z bránících hráčů, penalty se ale náš útočník dovolával marně.

V 69. minutě vedl Blažek velmi nadějný brejk, přečíslení nám ale kombinačně vůbec nevyšlo. O dvě minuty později bylo horko v našem vápně, domácí ale závar nedokázali zakončit. V 73. minutě se proti dvěma obráncům hnal Blažek, individuální akci zakončil střelou těsně vedle. V 79. minutě kopal rohový kop Dočkal, Smetana ani Blažek ale zakončit nedokázali.

V 81. minutě se po přetaženém centru dostal k balónu Hamouz, ve skluzu dokázal odcentrovat. Balon prošel malým vápnem kde na něj ve skluzu nedosáhli dva domácí hráči! V 86. minutě mohl zápas rozhodnout skvěle hrající Blažek. Podél brankové čáry se přes několik protihráčů prodral do vápna a i k zakončení. Střílel ale vedle. V 87. minutě mohl jít Blažek sám na branku, domácí obránce jej ale pod dohledem asistenta rozhodčího stáhl k zemi, hrálo se dál. V 89. minutě střílel z 18 metrů nebezpečně Krejčí, Zlámal míč vyrazil na roh. To byla poslední šance domácích, pak už naši háči utkání zkušeně dohráli s míčem na svých kopačkách.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Pytloun Procentrum
Medienpartner
Beat radio Náš region