FC Slovan Liberec | Spielbericht: Mladá Boleslav - Liberec 0:2
Menu Mehr x x

10. Spieltag, Montag 22.10.2007
Mladá Boleslav Mladá Boleslav
0:2
(0:0)
LiberecLiberec
Mladá Boleslav: M. Miller - P. Voříšek, A. Rolko, M. Kopic - T. Sedláček (82. Vaněček), J. Rajnoch, M. Matějovský, V. Kalina (60. T. Poláček) - J. Kysela, A. Mendy, I. Táborský (65. R. Holub).
Liberec: Z. Zlámal - P. Šinglár, P. Košťál, J. Polák, A. Petrouš - T. Frejlach (78. J. Dohnálek), J. Bílek, I. Hodúr (60. Hudson), P. Papoušek - F. Dort (85. R. Hochmeister), J. Nezmar.
Branky: 50. Bílek, 65. Nezmar. ŽK: Sedláček, Vaněček - Hodúr, Plák, Zlámal, Dort. Rozhodčí: Kocourek - Filípek, Mencl, Makovička.
Publikum: 3816

Report

První poločas rozhodně nenabídl nudný fotbal. Fanoušci viděli šance, penaltu, jen gól ne.

Hned v první minutě se do našeho vápna vřítil Kysela, škobrtl o Košťála a poroučel se k zemi. Jeho prosby o pokutový kop ale rozhodčí nevyslyšel. Ve 3. minutě našel Papoušek dlouhým centrem Nezmara, ten byl ale v krkolomné pozici a branku domácích netrefil.

V 9. minutě mohl otevřít skóre Táborský, ke kterému prošel centr z pravé strany. Táborský ale střelu špatně trefil a Zlámal míč stihl vyrazit na roh. O dvě minuty později utekl naší obraně po levé straně Kalina, gólovou přihrávkou vybídl ke skórování osamoceného Sedláčka, ten ale na malém vápně hlavou balon neuvěřitelně netrefil.

V 15. minutě se před vápnem uvolnil Nezmar, ke střele se ale dostal v záklonu a brankář Miller balon v pohodě zkrotil.

V následujících minutách měli více ze hry domácí. K zajímavému ohrožení naší branky to ale nevedlo. Ve 25. minutě napřáhl ke střele domácí Mendy, Zlámal byl ale u tyče včas. Ve 28. minutě kopal přímý kop Papoušek, jeho centr v tísni hlavičkoval Rajnoch a trefil tyč vlastní branky. O čtyři minuty později střílel z přímého kopu opět Papoušek, jeho ránu chtěl tečovat Petrouš, chyběly mu ale centimetry a balon tak skončil těsně vedle.

Ve 35. minutě musel z branky Zlámal, a u balonu byl dřív než soupeřův hráč. Dvě minuty na to střílel z ostrého úhlu Táborský, Zlámal byl opět na místě.

Ve 39. minutě uvolnil Frejlacha parádní přihrávkou Hodúr. Frejlach ale na chvíli zaváhal a do jeho střely se pak položil domácí obránce. Ve 41. minutě střílel těsně vedle naší branky Kysela.

Ve 45. minutě vyrobil rozhodčí penaltu. Zlámal se hodně divil ale rozhodnutí Kocourka nezvrátil. Dokázal ale chytit Matějovského pokus, který vystřelil po Zlámalově pravé ruce. Poločas tak skončil 0:0.

Druhý poločas začal náporem domácích. Ve 48. minutě mohl skórovat Táborský, stoprocentní šanci ale nevyužil a branku minul. V 50. minutě zblokoval Mendyho pokus Košťál. Zahájil tím gólovou akci našeho týmu, na jejímž konci uvolnil Dort patou Bílka a ten střelou k tyči překonal Millera - 0:1.

Domácí hráče ale náš gól nabudil ještě k větší aktivitě. Mendyho překrásnou střelu zlikvidoval v 54. minutě ještě hezčím zákrokem Zlámal. O dvě minuty později střílel rovněž velmi jedovatě Matějovský, mířil ale těsně vedle.

V 65. minutě ale zmrazil domcí tlak Nezmar. Papoušek zahrál parádně rohový kop na přední tyč a Nezmar jej hlavou jen sklepl do sítě - 0:2.

Domácí se snažili o tlak, chyběl jim k němu ale větší klid. Řadu domácích akcí zastavila nepřesnost nebo naše dobře postavená obrana. S postupem času začali naši hráči častěji kontrolovat balon a snažili se hrát před domácím vápnem. V nastaveném čase mohl výsledek pečetit Šinglár, jeho technickou střelu ale brankář Miller stačil vyrazit na roh. Ten se ani nekopal, rozhodčí ukončil utkání, ve kterém jsme získali nesmírně důležité tři body.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Libea Aura Medical
Medienpartner
Hattrick Liberecká drbna