FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Ostrava 1:1
Menu Mehr x x

17. Spieltag, Montag 18.2.2008
Liberec Liberec
1:1
(0:0)
OstravaOstrava
Liberec: Z. Zlámal - P. Šinglár, M. Holeňák, J. Polák, T. Janů - B. Dočkal (65. A. Kerić), F. Dort, J. Bílek, P. Papoušek - J. Nezmar, T. Radzinevičius (58. O. Smetana).
Ostrava: P. Vašek - R. Řezník, D. Bystroň, A. Neuwirth, P. Čoupek - F. Rajtoral, R. Otepka, T. Marek, T. Mičola (54. O. Ficek) - L. Magera, R. Zeher (54. V. Svěrkoš).
Branky: 80. Papoušek - 81. Svěrkoš. ŽK: Dočkal - Čoupek, Svěrkoš. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Lhoták, Moláček.
Publikum: 4119

Report

Do sestavy našeho týmu se po zranění vrátil kapitán Tomáš Janů. Sestava byla jinak, až na místo levého obránce, totožná jako při zpackané ligové generálce s Bohemians 1905. Na lavičce byla připravena i chorvatská posila Andrej Kerić.

Z Ostravy přijelo do Liberce několik stovek fanoušků a hned od úvodu zápasu tak byla na stadionu vynikající atmosféra.

V začátku utkání oba týmy vyčkávaly, co ten druhý předvede. Až v 7. minutě Otepka krásným centrem z vlastní poloviny vyslal po levém křídle Mičolu. Hostující záložník se dostal až do vápna, kde se zasekávačkou zbavil obránce, ale místo střely ze slibné pozice volil přihrávku, kterou však naši hráči vystihli!

O dvě minuty později přišla naše první velká šance. Do odraženého balónu se na velkém vápně opřel Dort a těsně minul hostující svatyni! Vašek se v brance Baníku ani nepohnul a pouze tlačil míč očima ven z branky.

Baník jsme pak sevřeli na jeho půlce, ale náš tlak skončil po pěti minutách, kdy z dvaceti metrů střílel technicky Papoušek. Míč se krásně stáčel do branky, ale nakonec ji těsně minul.

Následných deset minut se hrálo převážně uprostřed hřiště. Ve 27. minutě poslal do našeho vápna velmi nebezpečný centr do z pravé strany Rajtoral. Zlámal těsně před Magerou vyboxoval míč hluboko do pole!

O dvě minuty později poslal Radzinevičiuse po levé straně Bílek. Náš útočník s míčem sprintoval až do vápna a v pádu trefil bližší tyč hostující branky!

Ve 33. minutě nejprve po přímém kopu Dočkala ve vápně se střelou neuspěl Holeňák, k odraženému míči se ale dostal Bílek, který střílel z voleje a podobně jako Dort v 9. minutě těsně minul!

Zbytek prvního poločasu se pak odehrával v naší režii, ale bez vyloženější šance.

Do druhé půle vstoupili lépe hosté, kteří dokonce ve 47. minutě dali branku, ale pro předchozí ofsajd Mičoly nebyla branka správně uznána.

O minutu později zahrozil i náš tým, když Nezmar vystrašil hlavičkou Vaška, který raději vyrazil míč na roh. Z něj se o střelu pokusil Dort, ale míč poslal mimo branku.

V 50. minutě udělal kiks v našem vápně Polák, kdy při odkopu špatně trefil míč, naštěstí pro nás Zeher nabídnutou šancí pohrdl. Kolem 60. minuty jsme si vypracovali dva závary v pokutovém území soupeře. Střely Dočkala a Šinglára si však cestu do branky nenašly.

Od 65. minuty se na hřiště dostala nová chorvatská posila Andrej Kerić, který vystřídal aktivního Dočkala. Právě Kerić vysunul v 79. minutě ve vápně Nezmara, který v ideální střelecké pozici volil přihrávku před branku, kde se jeho spoluhráči již k dorážce nedostali.

O minutu později jsme se konečně dočkali! Papouškova tvrdá střela z přímého kopu zhruba ze třiceti metrů ve vzduchu zaplavala a Vašek již nestačil dostatečně reagovat - 1:0.

Fanoušci se ještě stále radovali z gólu, když o minutu později dostal míč na malé vápno Svěrkoš, obtočil se kolem svého strážce a pod padajícím Zlámalem rychle vyrovnal - 1:1.

V 85. minutě jsme měli štěstí! Magera trefil z přímého volného kopu vnější tyč naší branky.

Oba týmy chtěly vyhrát a v 90. minutě k tomu měly oba příležitost. Nejprve byl Smetana tváří v tvář Vaškovi neúspěšný.

Hned z protiútoku pak centroval z levé strany hřiště Svěrkoš, Zlámal si šel pro míč, ale těsně před ním ho tečoval směrem k brance Rajtoral, naštěstí míč těsně minul branku! Nakonec jsme tedy mohli být za bod rádi. Avšak většinu utkání jsme diktovali tempo hry a úvodní jarní duel se dal i vyhrát. Bohužel nám v určitých chvílích scházelo štěstí, které si doufejme vybereme v dalších zápasech.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Hennlich Auto Koutek
Medienpartner
Liberecká drbna Český rozhlas Liberec