FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Žižkov 2:2
Menu Mehr x x

20. Spieltag, Samstag 8.3.2008
Liberec Liberec
2:2
(0:1)
ŽižkovŽižkov
Liberec: Z. Zlámal - P. Šinglár (89. P. Košťál), M. Holeňák, J. Polák, T. Janů - B. Dočkal, F. Dort (62. O. Smetana), J. Bílek, P. Papoušek - J. Nezmar, A. Kerić (80. J. Vlasko).
Žižkov: P. Bartalský - M. Šťastný, Labant, P. Besta, Z. Xavier - L. Stracený (69. Y. Moughfire), T. Procházka (82. R. Demjan), A. Mores, O. Kušnír - R. Kalod, P. Švancara.
Branky: 53. Dort (p), 73. Kerić - 8. Kušnír, 83. Demjan. ŽK: Dort - Besta, Mores, Blaha. Rozhodčí: Mikel - Pelikán, Dobrovolný, Bílek.
Publikum: 5360

Report

Při nástupu hráčů na trávík byl odměněn bývalý liberecký kouč Stanislav Griga, který nyní stál na opačné barikádě, ale pro Slovan určitě udělal spoustu kvalitní práce.

Po úvodním oťukávání obou soupeřů padl hned z první kloudné akce utkání gól, když v 8. minutě poslal Švancara za obranu krásnou přihrávku na Kušníra, který si v rychlosti obešel Zlámala a skóroval do prázdné branky - 0:1.

Poté jsme dlouhé minuty hledali svoji tvář. Hodně aktivní Dočkal posílal do vápna soupeře jeden centr za druhým, ale nikdy nenašel správného adresáta.

Až ve 21. minutě si Dort skvěle pozičně podržel míč, posunul ho až na druhý konec vápna na Dočkala, který z první tvrdou skávakovou střelou vystrašil Bartalského. Hned o minutu později další z Dočkalových centrů z pravé strany Bartalskému vypíchl Nezmar, ale zpětnou přihrávku na Bílka nezvládl a hosté odkopávali do bezpečí.

Ve 27. minutě si oba akci zopakovali znovu, ale Nezmar poslal svojí hlavičku ke vzdálenější tyči těsně nad hostující branku!

O dvě minuty později se osmělila i Viktorka. Centr z levého křídla šel přesně na osamoceného Švancaru, který však tuto situaci nezvládl a ve vyložené šanci poslal míč hlavou těsně vedle naší svatyně.

Zbytek prvního poločasu jsme odehráli s míčem na našich kopačkách, ale bez vyloženějších šancí.

Do druhého poločasu jsme vstoupili velice dobře. Již ve 47. minutě si svou akci opět zopakovalo duo Dočkal - Nezmar, ale druhý jmenovaný svojí hlavičku do branky neusměrnil. Hostující brankář stejně jako diváci však míč už málem viděli v síti.

To se povedlo o šest minut později, kdy Dort proměnil pokutový kop nařízený za faul Straceného na Papouška. Nutno však podotknout, že penalta byla odpískána velmi přísně, když Papoušek šel do hlavičky v úrovni pasu a Stracený mu od ní míč odkopl - 1:1.

V 58. minutě mohli jít hosté opět do vedení, ale to by musel Švancara trefit jednoduchou přihrávku od Kaloda.

O dvě minuty později rozhodčí kompenzoval kontroverzní penaltu a chybně odpískaným ofsajdem přerušil naší gólovou situaci. Pomezní sudí nepostřehl nepřesnou přihrávku hostujícího obránce a považoval jí za příhru dotírajícího Nezmara.

Poté byla hra plná nepřesností a odehrávala se většinou na polovině Žižkova, kde hosté bránili v jedenácti hráčích. Prostoru k větším šancím tak moc nebylo.

V 70. minutě se Dočkal ve vápně opřel z voleje do míče a Bartalský s problémy vyrazil před sebe, kde však bohužel nikdo z našich hráčů akci nedohrával.

V 73. minutě jsme předvedli nejkrásnější moment v zápase! Nádherná akce našeho celku, kdy po levém křídle uvolnil Dočkal Papouška a ten nádhernou přízemní příhrou přes celou šířku hřiště nachází naběhnuvšího Keriče, který nás těsně před Bartalským poslal pěkným lobem do vedení - 2:1.

Zápas jsme poté kontrolovali. Přišla řada na několik žlutých karet a několik střídání a právě to se ukázalo být pro hosty jako klíčové.

V 83. minutě se po pouhé minutě pobytu na hřišti trefil ze závaru před naší brankou Demjan. Jistý podíl na vyrovnávací brance má i náš gólman Zlámal, který neodhadl situaci a nevyběhl proti hostujícímu centru - 2:2.

V 86. minutě jsme opět mohli jít do vedení, ale hlavičku osamoceného Smetany z malého vápna skvěle vykryl Bartalský.

V poslední minutě základní hrací doby jsme nakonec mohli i prohrát, ale to by náš bývalý hráč Lubomír Blaha nesměl tváří v tvář Zlámalovi poslat svou střelu pouze do reklamní cedule za brankou.

Utkání tedy skončilo remízou, tudíž naší ztrátou dvou bodů. Pokud to ale budeme brát z druhé strany, tak Žižkov si za svůj výkon dnes bod zasloužil.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Fehrer Databox
Medienpartner
Rádio Impuls Náš region