FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Olomouc 2:1
Menu Mehr x x

22. Spieltag, Samstag 22.3.2008
Liberec Liberec
2:1
(1:1)
OlomoucOlomouc
Liberec: Z. Zlámal - M. Matula, J. Polák, P. Košťál, T. Janů - B. Dočkal, F. Dort, J. Bílek, P. Papoušek (44. T. Frejlach, 88. M. Gecov) - T. Radzinevičius (48. J. Nezmar), A. Kerić.
Olomouc: P. Drobisz - J. Jindříšek, M. Hudec, A. Škerle, J. Heidenreich - L. Bajer (73. V. Štěpán), D. Rossi da Silva, T. Hořava (78. T. Janotka), L. Onofrej, M. Kaščák - M. Hubník.
Branky: 34. Kerić, 85. Nezmar - 4. Bajer. ŽK: Bílek, Hudec. Rozhodčí: Matějek - Gallo, Wilczek, Moudrý.
Publikum: 4900

Report

Do utkání nemohl nastoupit nemocný Holeňák a z minulého zápasu lehce zraněný Šinglár. Na místě pravého obránce se tak objevil Matula a stoperská dvojice nastoupila ve složení Polák - Košťál.

Hráče na trávníku přivítalo povedené choreo našeho kotle reagující na skvělé výkony chorvatské posily Andreje Keriče. To však bylo v úvodu utkání na našem celku to nejhezčí.

Hned od prvních minut se do nás Olomouc zakousla a naše nově složená obrana nevěděla, kde jí hlava stojí. Ve 2. minutě dostal míč na pravé křídlo Bajer a posílal přízemní střílený centr do našeho vápna a Hubníkovi chybělo ke gólu jen pár centrimetrů! To byla předzvěst horších chvil.

Ve 4. minutě se k přímému kopu zpoza vápna postavil Bajer a skvělou technickou střelou k levé tyči nedal našemu gólmanovi šanci - 0:1.

O šest minut později jsme se ještě ani nestačili vzpamatovat z rychle obdržené branky a byla zde další hostující šance. Hubník vybojoval míč po dlouhém olomouckém nákopu, předal ho zpět na Onofreje, který zkusil tvrdou střelu, která ještě ve vápně našla Hořavu, ten si míč zpracoval do vzduchu a z první ho naštěstí pro nás poslal nad naší svatyni.

V následujících minutách jsme se nemohli dostat do naší obvyklé nátlakové hry a Olomouc kontrolovala situaci.

Ve 34. minutě však přišel blesk z čistého nebe a hlavní úlohu hrál náš nejlepší jarní střelec. Kerič ve vápně vyhrál tvrdý souboj s Hudcem, obešel si Drobisze a z velkého úhlu trefil branku. Hostující obránce ještě míč ve snaze odkopnout do bezpečí dorazil do branky - 1:1.

Po vstřelené brance byl náš tým politý živou vodou a hnaný diváky chtěl jít do vedení. Velké šance si však vypracovávala pouze Sigma. Ve 39. minutě dostal Kaščák na levé straně krásnou přihrávku a unikal do naší nezformované obrany, po zemi centroval na naběhnuvšího Bajera, ale Janů skvělým pozičním zákrokem zachránil náš tým od pohromy.

Minutu před poločasem se pak po centru Jindřiška do míče skvěle hlavou opřel Hubník, ale naštěstí pro nás poslal svou hlavičku na připraveného Zlámala.

To už však na hřišti kulhal Papoušek, který si zřejmě udělal výron v kotníku. Hned po hostující akci tak byl vystřídán Frejlachem, který se vracel po zranění.

Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Hned v úvodu druhého poločasu trenér Škorpil překpavivě vystřídal Radzinevičiuse za Nezmara a tento krok se později ukázal být klíčovým. Ve 49. minutě poslal do vápna pěkný centr právě Nezmar, ale olomoucký Škerle těsně před Dortem odhlavičkoval na roh. Ten zahrával Dočkal a na zadní tyči číhající zapomenutý Kerič málem přidal další branku. Svojí hlavičku však poslal vedle branky.

Následovali dlouhé minuty plné nepřesností na obou stranách. Až v 71. minutě uspěl Kerič v osobním souboji, přihrál míč na vápno na Dorta, který v ideální pozici pro střelu ještě dělal kličku na obránce, se kterou uspěl, ale ztratil tím drahocennou sekundu a další obránci soupeře mu již míč vzali.

Utkání směřovalo ke svému remízovému konci, ale ten utnul náš vedoucí gól. V 85. minutě se Dočkal odhodlal zpoza vápna ke střele, kterou Drobisz vyrazil pouze k Nezmarovi, který se zakončením do prázdné branky již neměl problém a strhl tak zápas na naší stranu!

Olomouc však ještě vrhla všechny své síly do útoku a hodně zazlobila. Těsně před Janotkou zasahoval v 87. minutě na velkém vápně Zlámal. Hned poté se do našeho pokutového území vřítil Hubník, ale jeho střelu zblokoval Polák.

Diváci se v těchto chvílích hodně zlobili na rozhodčího, který v hektických minutách největšího olomouckého tlaku neodpískal ostrý faul na Frejlacha, který se následně ve středu hřiště svíjel v bolestech. Tentokrát to vypadá pro změnu na zranění levého kolena. Náš záložník tak byl ještě v 88. minutě střídán Gecovem.

Od 90. minuty jsme se snažili držet míč na svých kopačkách a zejména pak na hostující polovině, což se našemu týmu dařilo a tak jsme si připsali další tři vydřené body do tabulky!


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Pneu Hnídek Star taxi
Medienpartner
Beat radio Rengl