FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Mladá Boleslav 1:2
Menu Mehr x x

24. Spieltag, Samstag 5.4.2008
Liberec Liberec
1:2
(0:1)
Mladá BoleslavMladá Boleslav
Liberec: Z. Zlámal - M. Holeňák (82. V. Brožík), J. Polák, P. Košťál, T. Janů - B. Dočkal, T. Frejlach, J. Bílek, Hudson (61. J. Liška) - A. Kerić, O. Smetana (72. J. Nezmar).
Mladá Boleslav: M. Miller - F. Ševinský, J. Rajnoch, A. Rolko, V. Procházka - J. Kysela, I. Hodúr (83. T. Sedláček), V. Kalina, T. Poláček (69. T. Hrdlička) - A. Mendy, J. Řezníček (74. I. Táborský).
Branky: 81. Kerić - 10. Řezníček, 89. Táborský. ŽK: Polák - Poláček, Kalina, Řezníček. Rozhodčí: Franěk - Slavík, Kubáň, Možíš.
Publikum: 5670

Report

V základní sestavě našeho týmu byl od začátku Holeňák, který se postavil na pravý kraj obrany. Dále pak Hudson, kterému na pravé straně uvolnil místo Dočkal a ten se pro změnu postavil na levý kraj zálohy. Místo Dorta hrál na ofenzivním záložníkovi Frejlach. V útoku pak poprvé dostal šanci od začátku Smetana.

Při nástupu hráčů se klub a fanoušci oficiálně rozloučili s dlouholetou oporou Ivanem Hodúrem, který nastoupil v soupeřově základní sestavě.

Boleslav se od začátku utkání tlačila dopředu. Ve 4. minutě vystihl kličku Janů Kysela, který běžel osamocen po pravé lajně, předal přihrávku do vápna na Řezníčka, jehož střelu zablokoval skluzem Polák.

O tři minuty později dal po neodpískaném faulu na Hudsona Poláček přihrávku do běhu na Kalinu, který odcentroval na malé vápno, kde byli osamocení tři hráči soupeře, ale Rajnoch naštěstí pro nás poslal svou hlavičku pouze do Zlámala, který míč vyrazil na roh!

V 10. minutě soupeř zúročil svůj tlak. Po Kyselově centru se z malého vápna hlavou nemýlil Řezníček - 0:1.

Ve 20. minutě jsme poprvé vážně zahrozili my. Kerič unikl u rohového praporku Procházkovi, přihrál do druhé vlny na Smetanu, který levou nohou nastřelil Millera.

35. minuta přinesla šanci Frejlacha. Hudsonův centr odhlavičkoval Kysela pouze na druhý roh vápna k Frejlachovi, který ještě udělal kličku právě na dotírajícího Kyselu a zpoza dalších hráčů vystřelil na vzdálenější tyč, ale míč bohužel pro nás zhruba o půl metru minul branku.

Hned o dvě minuty později nás to mohlo hodně mrzet. Hodúr odcentroval na zadní tyč na zcela volného Kyselu, který střelou z první pálil těsně mimo.

Následně Boleslav kontrolovala hru až do závěru poločasu, kdy jsme si vytvořili velký tlak. Ve 44.minutě ho začal Dočkalův přímý kop, který zblokovala hostující zeď na roh. Ten jsme rychle rozehráli a k hlavičce se málem dostal Holeňák, ale byl zablokován a ani Bílek na zadní tyči nestačil zakončit.

O minutu později se do odraženého míče z dvaceti metrů z voleje opřel Frejlach a Miller vyrazil míč na roh! Po něm hlavičkoval míč k tyči Bílek, ale Miller balón skvěle vyškrábl do bezpečí!

První poločas jsme tedy prohráli 0:1 a naši si v kabině určitě měli co říct.

V úvodu druhé půle mohli hosté zvýšit své vedení. Rajnoch dával v úniku míč přes celé vápno na nabíhajícího Kyselu, kterému však včasným výběhem zmenšil úhel Zlámal. Kysela se pokoušel o lob, ale ten již zachytil Košťál.

V 55. minutě vybídl Frejlach centrem za obranu do sóla Keriče, ale Miller rychlým výběhem před velké vápno míč odkopl do autu.

Na další šanci se čekalo deset minut. To si míč vzal Kerič, na pravé straně si poradil se dvěma obránci, vnikl do vápna a jeho střílený centr těsně před Liškou vyrazil špičkami prstů Miller!

O dvě minuty později zahrál po rohovém kopu na velkém vápně ve vzduchu rukou Řezníček. Rozhodčí tento prohřešek ještě vytáhl ven z vápna, míče se ujal Dočkal a kroutil ho k levé tyči, ale těsně minul! Hra byla poté rozkouskována častými střídáními a fauly zejména z boleslavské strany.

To bychom však nesměli mít Keriče, který vzal situaci opět do svých nohou! V 81. minutě si Nezmarův těžký centr výtečně v běhu stáhl špičkou kopačky právě náš střelec a v těžké pozici se nemýlil a podél Millera vyrovnal - 1:1.

Hned minutu po vyrovnání jsme mohli jít do vedení. Nezmar poslal vzduchem přihrávku na Dočkala, který si míč zpracoval na prsa, ale v malém vápně již v pádu nedokázal zakončit do branky.

Hosté však v 88. minutě podnikli jeden ze svých smrtících brejků a zvrátili zápas na svou stranu. Sedláček ustál těžký souboj s Dočkalem a Polákem, přihrál na Táborského, který se za vápnem prosadil tvrdou střelou zpoza hráče - 1:2.

Na obrat už jsme bohužel neměli síly a naopak jsme ještě mohli jednou inkasovat. Táborský poslal centr do vápna na zcela volného Rajnocha, který ještě přihrával na lépe postaveného Hrdličku, ale jeho technická střela k pravé tyči skončila těsně vedle naší svatyně.

Ve vyrovnaném zápase jsme tak nezískali ani jeden bod a poprvé jsme tak na jaře v Gambrinus lize prohráli.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Dineva iQLANDIA
Medienpartner
rtm plus Hattrick