FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Sparta 0:1pen
Menu Mehr x x

F, Dienstag 13.5.2008
Liberec Liberec
0:1pen
(0:0)
SpartaSparta
Liberec: Z. Hauzr - M. Matula, M. Holeňák, P. Košťál, T. Janů - B. Dočkal, F. Dort (73. T. Frejlach), J. Bílek, P. Papoušek (89. T. Radzinevičius) - J. Nezmar (78. O. Smetana), A. Kerić.
Sparta: T. Poštulka - P. Voříšek, T. Sivok (35. J. Kladrubský), T. Řepka, M. Kadlec - K. Vacek (77. D. Kolář), P. Horváth, L. Hušek, M. Matušovič - J. Jeslínek, J. Holenda (84. M. Slepička).
Penalty: 3:4. ŽK: Kerić. Rozhodčí: Příhoda - Filgas, Kordula, Mikel.
Publikum: 2865

Report

Do naší sestavy se vrátil uzdravený Petr Papoušek, který se postavil na levou stranu zálohy. Úvod zápasu byl hodně vlažný. První šanci si vypracovali naši hráči, když Bílkův přetažený centr vrátil hlavou před branku Poštulky Papoušek. Osamocený Dort ale hlavičkoval do středu branky.

V 8. minutě se poprvé osmělila Sparta. Voříškův pokus ale Hauzr vyrazil a posléze i chytil. O minutu později přišla první velká šance utkání. Dočkal nacentroval do vápna, na přetažený centr si naběhl Nezmar a rybičkou poslal v gólové šanci balon mimo tyče.

Ve 14. minutě přišla velká šance Sparty. Voříškův centr propadl na naše malé vápno, kde z pár kroků přestřelil odkrytou branku Horváth. To byl na dlouhé minuty poslední zajímavý moment ve vápnech obou týmů. Hra se přesunula do středu hřiště, snahy obou týmů končily před vápnem. Až ve 45. minutě vlétl do našeho vápna Kladrubský, rychlou kličkou se zbavil Holeňáka a v dobré pozici vystřelil nad branku. V prvním poločase se hrstka diváků na stadionu EvženaRošického branky nedočkala.

Druhá půle byla v režii Sparty. Už v 50. minutě mohl skóre otevřít Horváth. Přímo z rohového kopu zatočil míč do naší branky, sluncem oslněný Hauzr ale skvěle zasáhl, byť to ve skrumáži hráčů neměl vůbec lehké. Sparta v těchto minutách hodně tlačila, její tlak vznikl při sérii čtyř rohů, které naši hráči ale ubránili. V 51. minutě sice Jeslínek dotlačil balón do naší branky, pro předchozí útočný faul jej ale rozhodčí neuznal.

V 66. minutě se po brejku dostal do šance Kerič, správnou chvíli pro střelu ale prováhal a o balon přišel. V 69. minutě mohl překonat Hauzra Matušovič, chyběla mu ale přesnost. V 85. minutě byl v dobré šanci opět Horváth, naše obrana jej ale tísnila natolik, že střílel vedle.

V nastaveném čase mohl rozhodnout Bílek, po rohovém kopu ale neměl dost prostoru, aby z bezprostřední blízkosti Poštulku překonal. Na řadu tak přišly penalty.

Ty začal náš tým, a hned na úvod Radzinevičius branku netrefil. Kladrubský a Holeňák přesvědčivě skórovali. Matušoviče ale dobře přečetl Hauzr a po dvou sériích byl stav 1:1. Kerič, Horváth, Bílek i Kolář s přehledem proměnili. Stav byl 3:3. Pak si balon postavil Dočkal a podobně jako Radzi branku minul. Rozhodnutí měl na svých bedrech Kadlec. Tíhu okamžiku unesl a přesnou střelou rozhodl o výsledku 3:4 i o vítězi Poháru ČMFS.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Dům kultury Penzion Eva
Medienpartner
Náš region Český rozhlas Liberec