FC Slovan Liberec | Spielbericht: Ostrava - Liberec 1:1
Menu Mehr x x

6. Spieltag, Sonntag 18.9.2005
Ostrava Ostrava
1:1
(1:0)
LiberecLiberec
Ostrava: M. Raška - J. Hoffmann, M. Klimpl, P. Besta, M. Čížek (72. Čoupek) - F. Rajtoral, D. Bystroň, L. Magera (65. Žůrek), F. Metelka - R. Zeher (56. Staněk), M. Papadopulos
Liberec: M. Čech - P. Šinglár, T. Zápotočný, P. Košťál, T. Janů - P. Papoušek (80. Hamouz), M. Abraham, J. Tuma (72. Blažek), D. Pudil - F. Hološko, Z. Pospěch
Branky: 29. Rajtoral - 90. Zápotočný ŽK: Bystroň, Čížek - Zápotočný, Abraham. ČK: Košťál. Rozhodčí: .
Publikum: 6203

Report

Vítězslav Lavička musel před zápasem korigovat sestavu. Drobné zdravotní problémy mají Ančic a Holenda. Těsně před zápasem se k nim navíc přidal Hodúr, který má střevní problémy.

Samotný zápas začali aktivněji naši hráči. Aktivně si počínali hlavně Tuma a Pudil. První opravdovou příležitost měl ale Pospěch. V 19. minutě dostal od Hološka přihrávku před vápno, balon si pustil za obránce a tvrdě vystřelil. Raška jeho pokus ale vytáhl na roh. V době, kdy jsme kontrolovali hru ale přišel nečekaný úder. Ve 29. minutě se Janů nedohodl s Čechem a Rajtoral donutil našeho obránce k vlastnímu gólu - 1:0. Poprvé v této sezóně jsme prohrávali.

Inkasovaná branka ale naše hráče vyburcovala, po zbytek poločasu jsme byli před brankou soupeře. A Raška čaroval. Ve 32. minutě vytáhl gólovou hlavičku Pospěcha, vyřešil i závary ve vápně a na brankové čáře lapil i hlavičku Zápotočného. Ostrava neměla jedinou šanci, i přesto poločas vyhrála 1:0.

I po změně stran diktoval tempo hry Slovan. Domácí nás ale už do drtivého tlaku nepustili. Přesto jsme měli převahu a vytvářeli si šance. V 51. minutě měl práci Raška, nejdříve chytil bombu Šinglára a poté jen před sebe vyrazil skákavý pokus Papouška, domácí obránci ale míč ukidili do bezpečí. O 7 minut později vyslal Pudil přesný pas na Pospěcha, ten se k zakončení ale nedostal.

V 66. minutě to poprvé hořelo i před naší brankou. Střídající Žůrek ukázal svou rychlost a nebezpečí odvrátil v poslední chvíli Janů. Za chvíli utekl Žůrek znovu, tentokrát po pravé straně, jeho střílenou přihrávku ale Čech chytil. V 75. minutě náš brankář likvidoval střelu Papadopulose. Naši už v těchto chvílích hráli vabank, domácí tak podnikali nebezpečné výpady do otevřené obrany. Ta ale držela.

V 84. minutě zatáhl za záchranou brzdu Košťál, jeho zákrok na Metelku byl "červený", ale naštěstí ještě před vápnem. V 88. minutě při nás stálo štěstí, Žůrek střílel na přední tyč a trefil tyč. U ní ale stál brankář Čech, který balon kontroloval.

Zápas vrcholil v prodloužení, Janů kopal standardku z 18 metrů. Balon zatočil k tyči, Raška ale předvedl skvělou robinzonádu a balon chytil. Když už to vypadalo, že Bazaly opustíme s prázdnou zahrál ve vápně rukou Klimpl. Rozhodčí Jiřík neváhal a ukázal na značku pokutového kopu. Balon si postavil kapitán Zápotočný. Ochozy sice zpívaly "Baníčku my jsme s tebou ...", náš kapitán se ale rozhodit nenechal a bezpečně vyrovnal - 1:1.

Hned po rozehrání mohli domácí strhnout vítězství na svou stranu, brankář Čech ale ošemetnou situaci vyřešil. Toto skvělé utkání jsme si prohrát nezasloužili .

Ausbilder

Vítězslav Lavička: "Chtěli jsme hrát aktivně a z tohoto pohledu jsem spokojen. Jediným minusem bylo, že jsme nedokázali dotáhnout dost střeleckých příležitostí ke gólovému efektu. Podstatné ale je, že i po nešťastném zaváhání v obraně, jsme byli dostatečně aktivní a uměli vystupňovat tlak. Musím vyzdvihnout morálku a sílu mužstva. Poprvé v sezoně jsme zažili situaci v náš neprospěch a v závěru jsme dokonce přišli o vyloučeného hráče. Přesto jsme šli tvrdě za bodem. Přeskupili jsme řady a nakonec se nám to povedlo."

Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY Avej Vending
Medienpartner
Náš region rtm plus