FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Ostrava 1:0
Menu Mehr x x

20. Spieltag, Samstag 11.3.2006
Liberec Liberec
1:0
(0:0)
OstravaOstrava
Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů - Papoušek (58. Pospěch), Bílek (73. Hodúr), Abrahám, Pudil - Holenda, Dort (85. Hamouz).
Ostrava: M. Raška - M. Lesák, M. Klimpl, P. Besta, M. Čížek (69. Tomašák) - M. Lukeš (79. Mišinský) , D. Bystroň, Z. Staněk, P. Čoupek - F. Metelka, L. Magera.
Branky: 91. Zápotočný. ŽK: Bílek - Staněk, Metelka, Raška, Besta. ČK: 90. Besta. Rozhodčí: .
Publikum: 5072

Report

Od úvodních minut se hrál nadprůměrný ligový fotbal. Naši hráči měli v úvodních minutách převahu. Krom standardních situací okolo vápna a několika zblokovaných střel nás ale ostravská obrana k ničemu nepouštěla. První velkou příležitost měli ovšem hosté. V 17. minutě se po rychlé kombinaci před Čechem objevil Magera. Náš brankář ale jeho technický pokus skvělým zákrokem zlikvidoval.

V 18. minutě unikal do nadějného brejku Holenda. Bránící hráč po něm ale zezadu doslova skočil a stáhl ho za nohy k zemi. Rozhodčí však tento zákrok neocenil žádnou kartou. Ve 23. minutě se souboj Magera Čech opakoval, opět byl úspěšnějším náš brankář a konečky prstů střelu vytáhl na roh. Obraz hry se příliš nezměnil ani v následujících minutách. Našim hráčům chyběl před soupeřovým vápnem nápad, kterým by obranu Baníku překvapili. Soupeř pozorně bránil a vyrážel k nebezpečným protiútokům.

Ve 36. minutě se nám poprvé podařilo pozornou obranku Ostravy překonat. Abrahám šikovně uvolnil Holendu, který šel sám na Rašku. Hokejovým blafákem ho obešel ale z úhlu netrefil prázdnou branku. O dvě minuty později kopal Zápotočný standardku, jeho tvrdou ránu ale Raška zkrotil.

V závěru druhé půle se nám podařilo Baník přišpendlit před jeho vápnem, pozornou obranu jsme ovšem nepřekonali. Poločas skončil bez branek.

I ve druhé půli diváci viděli otevřenou partii. V 54. minutě prošel střílený Holendův centr malým vápnem, Dort na něj ale o kousek nedosáhl. Naši hráči měli více ze hry, gólové šance ale nepřicházely.

V 72. minutě jsme měli velké štěstí. Hosté kopali standardku, Čech balon vyboxoval a z voleje se do něj opřel Lesák. Jeho ránu Čech jen tečoval na břevno, od něj se balon odrazil kousek před brankovou čáru a tam jej náš brankář zkrotil. Branky jsme se dočkali v 80. minutě. Ivan Hodúr ale skóroval z ofsajdového postavení. Náš tlak postupně sílil, ani Pospěchův gól ale nebyl pro ofsajd uznán. V 85. minutě uvolnil Pospěch Holendu, ten šel z úhlu na Rašku ale jeho křížná střela skončila těsně mimo ostravskou branku.

V nastaveném čase šel před brankou hostí do souboje neohroženě Martin Abrahám. Hosté jej faulovali a kopali jsme standardku ze 17 metrů. Nejdříve si balon postavil Zápotočný, do jeho rány ale předčasně vběhl ostravský Besta a dostal žlutou kartu. Přímý kop se opakoval, tentokrát ale střílel Hodúr. A byl to opět Besta, kdo předčasně opustil zeď a ránu zblokoval. Rozhodčí Šedivý jej potrestal druhou žlutou a následně červenou kartou. Přímý kop byl znovu opakován, Zápotočný prostřelil zeď a brankář Raška neměl šanci - 1:0.

Bezprostředně po rozehrání pak rozhodčí zápas ukončil.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Kitl Procentrum
Medienpartner
rtm plus Rádio Impuls