FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Teplice 1:1
Menu Mehr x x

24. Spieltag, Montag 10.4.2006
Liberec Liberec
1:1
(0:1)
TepliceTeplice
Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Matula, Janů - Papoušek (78. Abrahám), Hodúr, Bílek, Pudil (63. Pudil) - Pospěch (90. Hochmeister), Dort.
Teplice: T. Poštulka - P. Krmaš, T. Hunal, K. Rada - P. Verbíř, J. Sabou, T. Jirsák, P. Benát (85. Fenin), D. Tesařík (68. Kaufman) - E. Rilke, K. Kroupa (70. Džeko).
Branky: 61. Pospěch - 43. Sabou. ŽK: Hodúr - Tesařík, Hunal, Krmaš. ČK: 73. Hodúr. Rozhodčí: Matějek - Filgas, Lhoták.
Publikum: 5160

Report

Ani před dnešním zápasem se marodka našeho týmu zcela nevyprázdnila. Do hry nemohl zasáhnout Holenda s Košťálem. Uzdravil se ale Zápotočný se Šiglárem a k dispozici trenéři měli i Abraháma.

Celý první poločas diktovali hru naši hráči. Od začátku byli velice aktivní, soupeře nenechali v klidu rozehrát a odměnou jim za to byly šance. Hned v 1. minutě dostal Pudil balon do levé strany, doběhl až k brankové čáře a zpětnou přihrávkou hledal nabíhajícího Papouška, těsně před ním ale balon uklidil na Tesařík. V 6. minutě se do šance řítil Pospěch, jeho střelu ale Poštulka kryl.

V 10. minutě zkoušel své štřelecké štěstí Sabou, jeho technický pokus se ale mezi tyče nevešel. V rozmezí následujících deseti minut zahrávali naši hráči velké množství standardek. Tepličtí hráči měli s naší aktivní hrou problémy a počínali si v rozporu s pravidly. Řadu závarů před hostující brankou se nám ale nepodařilo vyřešit ke spokojenosti fanoušků.

Ve 25. minutě se dostal do vápna Pospěch, patičkou chytře poslal balon na Dorta, těsně před ním ale skluzem zasáhl Rada. Ve 28. minutě podruhé zahrozili hosté, Benátovu střelu ale Čech chytil. I nadále jsme byli výrazně aktivnější. Ve 35. minutě střílel těsně vedle Papoušek, Matulovu i Janů střelu zblokovali obránci Teplic.

Ve 43. minutě ale udeřil blesk z čistého nebe. Hosté kopali standardku, balon se snesl za naší obranu kde ho pohodlně uklidil do naší branky Sabou - 0:1. Do kabin se šlo za nepříznivého stavu pro náš tým.

Do druhé půle vstoupili lépe hosté. Hned ve 46. minutě střílel Benát, o dvě minuty později centroval do našeho vápna Verbíř. Před jedním z teplických hráčů musela odvracet balon do bezpečí naše obrana. Postupně se ale naše hra lepšila a v 59. minutě mohlo být vyrovnáno. Po pravé straně se prokličkovala dvojice Papoušek, Šinglár. Prvně jmenovaný krásně pronikl do vápna a zpětnou přihrávkou vyzval k upravení skóre Bílka. Náš středopolař ale ve vyložené šanci promáchl.

V 62. minutě se už diváci na stadionu radovali. Dort vybojoval balon, přihrál vlevo nabíhajícímu Pospěchovi, který udělal pár kroků a levačkou zamířil balon k bližší tyči - 1:1. V 65. minutě mohl Pospěch slavit podruhé. Ančic si povodil teplické zadáky a přihrál do vápna, Pospěch si balon zpracoval, obtočil se kolem obránce a vystřelil. Do jeho gólové rány však stačil vložit nohu jeden z hostujících beků.

V těchto chvílích se hrál úchvatný fotbal, oba týmy chtěly strhnout vítězství na svou stranu. V 67. minutě řešil složitou situaci v našem vápně odkopem Janů. O chvíli později řešil na druhé straně podobně ošemetný závar ve vápně Kaufman.

V 74. minutě vzplály na stadionu emoce. Sudí Matějek po druhé žluté karté vyloučil Hodúra a ochozům se to ani trochu nezamlouvalo. Hodúr ale musel do kabiny a náš tým dohrával v deseti. Přesto si naši hráči připravili největší šanci závěrečných dvaceti minut. V 80. minutě roztočili Dort, Pospěch a Ančic v hostujícím vápně kolotoč. Domácí nevěděli kam dřív. Celou krásnou akci zakončil Pospěch, který po přiťuknutí od Ančice orazítkoval břevno!

Závěr zápasu nabídl fanouškům skvělou podívanou. Oba týmy se nespokojily s remízou a pokoušeli se rozhodnout zápas ve svůj prospěch. Našim borcům ale docházely síly. Útok se valil tu na naší branku, tu na teplickou. Gólovou šanci si však ani jeden tým už nepřipravil. Blíž k ní ale měli hosté, vystřídavší Džeko ale hlavičkoval v záklonu a zápas skončil dělbou bodů.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Břízky - Euroseal Procentrum
Medienpartner
Liberecká drbna Radio Blaník Liberec