FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Příbram 1:0
Menu Mehr x x

26. Spieltag, Samstag 22.4.2006
Liberec Liberec
1:0
(1:0)
PříbramPříbram
Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů (46. Pudil) - Papoušek (86. Matula), Abrahám, Bílek, Hodúr (22. Ančic) - Dort, Pospěch
Příbram: R. Sňozík - M. Čupr (77. Vošahlík), M. Mácha, R. Formánek, J. Gruber (83. Hašek) - T. Frejlach (87. Pilík), R. Otepka, J. Riegel, L. Pleško - J. Buryán, M. Klesa.
Branky: 38. Bílek. ŽK: Frejlach, Buryán, Otepka. ČK: 79. Pospěch. Rozhodčí: Adam - Goňa, Ondo.
Publikum: 5770

Report

První akci zápasu předvedli naši hráči, na Papouškův roh si naskočil Košťál a hlavičkoval nad branku. Pak se ještě střelou z dálky prezentoval Papoušek, branku ale netrefil. To bylo na dlouhou dobu ale z naší strany vše.

Důležitost zápasu a "mistrovské" prognózy novinářů svázaly našim hráčům nohy nervozitou. Diváci na stadionu U Nisy sledovali nepřesné přihrávky, ztracené míče či odskakující balony od nohou. Naší nervozitu vycítil soupeř a začal hrát velmi aktivně.

Hosté postupně získali herní převahu a ve 25. minutě jí mohli zúročit i gólově. Gruber utekl po levé straně a přesně našel zcela volného Frejlacha. Toho stoprocentní šance ale překvapila natolik, že netrefil branku. Hosté měli i další příležitosti, ale udeřilo na druhé straně.

Ve 38. minutě zahrával Janů přímý kop z pravé strany, jeho centr proletěl vápnem a do sítě ho pohodlně hlavou uklidil Bílek - 1:0. Za celý zápas to byl jediný případ, kdy jsme trefili prostor mezi tyčemi!

Hosté byli gólem evidentně zaskočeni a poločas se dohrával ve středu hřiště.

Už v průběhu první půle odstoupil kvůli pochroumanému kotníku Hodúr. Do druhé půle navíc trenér Lavička znovu musel sáhnout do sestavy. Nakopnuté lýtko nedovolilo pokračovat Janů.

I v úvodu druhého poločasu tahali naši za kratší konec. Příbram byla nadále aktivní a naši hráči se trápili. O to víc ale do zápasu dali bojovnost a odhodlání. Ani to však nezabránilo další gólové šanci hostí. V 68. minutě zahrával standardku Otepka, Riegel hlavou poslal balon do protipohybu našeho brankáře. Čech se ale vyznamenal a bravurním zákrokem uchránil náš tým před pohromou. V 70. minutě posílal Čech dlouhým výkopem do brejku Pospěcha. Ten podle rozhodčího v souboji fauloval Buryána a dostal velmi přísnou červenou kartu!

V deseti se našemu týmu ale paradoxně podařilo vyrovnat hru. Hráči sice nedotáhli několik nadějných brejků, ale hra se od našeho vápna přesunula do středu hřiště. V závěrečných minutách dostala Příbram náš oslabený tým pod tlak. Vyloženou šanci si už ale hosté nepřipravili. Naši hráči se tak mohli radovat z vybojovoných tří bodů.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
1. jizerskohorská stavební Immergas
Medienpartner
Beat radio Hattrick