FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Sparta 3:0
Menu Mehr x x

8. Spieltag, Montag 29.9.2008
Liberec Liberec
3:0
(2:0)
SpartaSparta
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Košťál, Holeňák, Janů - Dočkal, Dort, Bílek, Papoušek (65. Polák) - Kerič (87. Blažek), Smetana (61. Nezmar).
Sparta: M. Kozáčik - P. Voříšek, T. Řepka, Š. Kučera, J. Kladrubský - O. Kušnír (63. Došek), K. Kisel, L. Hušek, M. Matušovič (46. Wilfried) - M. Kulič (82. Zeman), M. Slepička.
Branky: 2., 81. Kerič, 39. Smetana. ŽK: Kerič. Rozhodčí: Adam - Hojsík, Jiřík.
Publikum: 5805

Report

Do Liberce se vrátil oblíbený kouč Vítězslav Lavička a to nemohl nechat bez povšimnutí náš kotel, který si speciálně pro něj připravil nápaditou choreografii. V rohu kotle se roztáhla černá plachta s profilem indiána a nápisem “Poslední rudý gentleman?“ Pod plachtou byla odpověď: “Víťa Lavička“ s dodatkem “Zničte jeho kmen!“. Právě tento dodatek si naši hráči vzali za svůj a vybičovali se k výbornému výkonu, který nastartovala hned 2. minuta. Ulička na Keriče byla moc prudká a tak jí náš útočník dostihl až v úhlu, zpětnou přihrávkou předal míč na Dočkala, který z první odcentroval zpět do vápna na Smetanu, kterému se nepovedla hlavička, ale míč se od protihráče odrazil ke zcela volnému Keričovi a ten bombou nedal Kozáčikovi šanci – 1:0.

Studená sprcha pro Spartu znamenala, že se hosté do desáté minuty nemohli dostat do tempa. Ovšem poté se začali čím dál více prosazovat. Matušoviče ve dvou případech vychytal Hauzr. Velká příležitost Pražanů přišla v 18. minutě, kdy se Kiselův přímý kop nešťastně odrazil přímo k nabíhajícímu Slepičkovi, který se ocitl úplně sám před naším gólmanem, ovšem trestuhodně minul branku.

Územní převaha Sparty pokračovala, ovšem bez finální přihrávky. Ve 29. minutě dostal více prostoru Kisel, jeho tvrdá přízemní rána mířila k tyči, ale Hauzr robinzonádou vyrazil míč do bezpečí. Ve 33. minutě si Kerič obhodil vzduchem Kladrubského a z voleje těsně minul branku. V té chvíli už se hrálo nahoru dolů ovšem náznaky šancí častokrát nebyly dotaženy do zakončení.

Ve 37. minutě jsme vykombinovali obranu hostí třemi narážečkami na jeden dotek a Dort šel rázem sám na Kozáčika. Náš záložník zkoušel hostujícího brankáře přelobovat, ovšem míč špatně trefil a ten se tak nakonec zakutálel vedle levé tyče. Nemuseli jsme však dlouho litovat. O dvě minuty později uvolnil na levé straně Janů Papouška do jehož centru se hlavou položil na přední tyči Smetana a Kozáčik na míč nedosáhl – 2:0.

Ve 43. minutě jsme předvedli akci jako z partesu. Nacvičený rohový kop mířil za vápno na osamoceného Janů, který z voleje protáhl Kozáčika. Ten míč vyrazil před sebe, kde se k dorážce dostal Kerič, ale ve vyložené pozici trefil z úhlu pouze boční síť. První poločas jsme tak nad Spartou vyhráli 2:0 a fanoušci vyprovázeli hráče do šaten potleskem.

Do druhé půle se od hostů očekával tlak, který na sebe nenechal dlouho čekat. Ve 48. minutě si dal málem vlastní gól Košťál, když hlavou prodloužil Voříškův přímý kop a těsně minul naší šibenici. Z následujícího rohového kopu se ve vápně uvolnil Řepka, kterého však včasným výběhem vychytal Hauzr.

5805 diváků poté vidělo tvrdou střelu Keriče, ale také třeba nadějné pokusy Kuliče či Huška. V 60. minutě vyslal Hušek do uličky Kisela, který z plného běhu napálil míč těsně vedle naší svatyně. O osm minut později vyslal Kisel další ze svých projektylů a opět jen těsně minul! Zřejmě nejaktivnější hráč Sparty Kisel opět vystřelil v 71. minutě, kdy jeho pokus reflexivně vyrážel výtečný Hauzr. Od té doby jsme však vzali osud zápasu do vlastních rukou a Spartu již k ničemu nepustili. V 81. minutě jsme jí naopak dorazili, když se z těžké pozice prosadil podruhé v zápase Kerič.

Naši hráči měli od té doby sebevědomí na rozdávání, a tak se už místy hrála exhibice pro nadšeně fandící publikum. Kličkovaná v podání Dočkala či Nezmara s Blažkem musela fanoušky Slovanu zahřát u srdce. Spartu jsme tak porazili rozdílem třídy v poměru 3:0! Skvělý výkon celého mužstva tak nechal zaopmenout na nečekanou bodou ztrátu z minulého kola se střížkovskou Bohemkou.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
La Piazza Kitl
Medienpartner
Beat radio rtm plus