FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Jablonec 3:0
Menu Mehr x x

10. Spieltag, Montag 20.10.2008
Liberec Liberec
3:0
(2:0)
JablonecJablonec
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Košťál, Holeňák, Janů - Dočkal, Dort (83. Frejlach), Bílek, Papoušek (73. Polák) - Smetana (78. Nezmar), Kerič.
Jablonec: Špit - Hamouz (46. Krejčí), Homola, Huber, Zábojník - Žofčák (86. Hloušek), Valenta (62. Klapka), Pavlík, Michálek - Lafata, Hesek.
Branky: 4. Dočkal, 35., 54. Kerič. ŽK: Smetana - Valenta. Rozhodčí: Mikel - Večeřa, Dobrovolný.
Publikum: 5255

Report

Slovan začal derby stejně skvělým úvodem jako zápas se Spartou. Hned ve 4. minutě jsme se po naší první akci ujali vedení. Zpětná přihrávka Dorta prošla po velkém vápně až k Dočkalovi, který se přízemní střelou k tyči nemýlil - 1:0.

V osmé minutě dostal míč do uličky Kerič, běžel z pravé strany sám na Špita, zkoušel lehký lob, ale minul branku. Hned o tři minuty později přišla další krásná akce v podání Slovanu. Smetana si zpracoval dlouhou přihrávku, vyslal do sprintu Keriče, který si už ve vápně obhodil hostujícího stopera, ale tváří v tvář Špitovi podruhé za sebou netrefil branku! Výtečný začátek utkání z naší strany tak mohl být ještě více veselejší. Ve 22. minutě přišly dva nebezpečné centry od Papouška. U obou však chyběl našim útočníkům půlkrok k zakončení. Minutu poté dostal žlutou kartu Smetana, což je jeho čtvrtá v dosavadním průběhu ligy. Příští zápas v Olomouci tedy hrát určitě nebude.

Jablonečtí nehráli špatně, ale naše obrana hrála vynikající zápas a soupeře kromě pár střel z velké vzdálenosti do šancí nepouštěla. 30. minuta přinesla další příležitost Slovanu. Dočkal obral o míč Hubera, přistrčil na Keriče, který mu do vyložené šance vracel. Huber však napravil svou chybu a stačil přihrávku na malé vápno zachytit. Ve 35. minutě jsme se konečně prosadili podruhé! Při nákopu Holeňáka zachybovala hostující obrana a Kerič prchal osamocen na Špita, kterého bez potíží obstřelil - 2:0. Když se proti střele Papouška vyznamenal Špit a na druhé straně naopak Hauzr po Valentově přízemní ráně, šlo se do kabin za poločasového stavu 2:0 pro Slovan.

V 54. minutě potrestal Kerič další zaváhání jablonecké obrany. Tentokrát se náš útočník dokázal dostat důrazem před Homolu a podařilo se mu obstřelit Špita podruhé - 3:0. Poté další nádhernou kombinaci našich na jeden dotek ukončil krásnou střelou z voleje Dočkal a Špit se musel hodně natahovat, aby míč vytáhl na roh. Ten poslal do vápna Papoušek a Smetana opět prověřil Špita!

5255 diváků se v posledních minutách bavilo fotbalem. Hrálo se nahoru dolů. Jablonec zahrozil tvrdou střelou Lafaty a Hubera, ale oba branku netrefili. Ke konci už se utkání v poklidu dohrálo a po Spartě jsme tak doma poměrem 3:0 rozstříleli i sousedy z Jablonce!


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Inago Banua
Medienpartner
Liberecká drbna eFotbal