FC Slovan Liberec | Spielbericht: Liberec - Příbram 1:0
Menu Mehr x x

19. Spieltag, Samstag 7.3.2009
Liberec Liberec
1:0
(1:0)
PříbramPříbram
Liberec: Zlámal - Gebre Selassie, Košťál, Holeňák, Janů - Papoušek (90. Dort), Dočkal, Gecov, Blažek (85. Radzinevičius) - Kerič, Nezmar (75. Smetana).
Příbram: Hruška - Plašil, Müller, Štochl Jakub, Pleško - Klesa (72. Fantiš), Borek, Tarczal, Šmejkal (81. Brožík) - Huňa, De Oliveira (57. Štochl Matěj).
Branky: 35. Kerič. ŽK: Nezmar, Gecov, Radziněvičus - Šmejkal, Klesa, Štochl. Rozhodčí: Kocián - Pelikán, Marek.
Publikum: 3805

Report

Trenéři do utkání mohli nasadit i našeho nejlepšího střelce Keriče, který si odpykal dvouzápasový trest za vyloučení v posledním podzimním duelu s Brnem. Kerič se tak společně s Nezmarem postavil na post útočníka. Na pravý kraj zálohy se stáhl Blažek a tvůrčí role ve středu zálohy se tentokrát zhostil Dočkal.

Začátek utkání byl ve znamení nepřesností z obou stran. Jediný Papoušek se odhodlal ke střele na hranici velkého vápna, ale jeho pokus mezi tři tyče nezamířil. Ve 27. minutě zahodili obrovskou příležitost hosté. Šmejkal poslal krásný centr do vápna, na který si naběhl osamocený De Oliveira, ale jeho hlavičku skvěle vyboxoval na roh Zlámal. 35. minuta přinesla první a jak se později ukázalo tak i poslední branku utkání. Dočkalův roh prodloužil Košťál na zadní tyč, kde byl osamocený Kerič, který neměl problém skórovat - 1:0. Po našem vedoucím gólu několikrát zahrozili hosté. Nejprve protáhl prudkou střelou Zlámala De Oliveira a poté si Příbram před naší brankou vytvořila dva nepříjemné závary, pokaždé po centru z levé strany od Šmejkala. Vedení jsme však do konce prvního poločasu udrželi.

Trenéři do druhé půle pozměnili rozestavení našich hráčů. Z pravého kraje zálohy se do útoku vysunul Blažek a na jeho místo se stáhl Kerič. Papoušek nahradil na pozici tvořivého záložníka Dočkala, jenž se posunul na levý kraj zálohy. Druhý poločas se však i přes tyto změny odehrával bez větších šancí. Náznaky slibných akcí sice z naší strany byly, ale chybělo finální provedení. Přesto můžeme tvrdit, že měl Slovan lehkou převahu a ty největší šance si schoval na úplný závěr zápasu.

V 85. minutě si před vápnem vyměnil míč Blažek s Dočkalem a prvně jmenovaný se vřítil do vápna, ale na zakončení měl málo času a špičkou kopačky tak míč do branky nakonec nenasměroval. O dvě minuty později předložil míč Smetana z pravé strany sprintujícímu Radzinevičiusovi, který si však míč příliš předkopl a hostující gólman Hruška této situace využil a našeho útočníka stačil vykrýt.

Vedení jsme tak po těchto šancích nenavýšili, ale obavy o tři body jsme nakonec neměli, protože Středočeši si závěrečný tlak nedokázali vytvořit. První jarní domácí zápas jsme tak zvládli a po nejtěsnější výhře jsme se minimálně do neděle dostali na druhé místo tabulky.


Hauptsponsor
Preciosa
Hauptpartner
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Andere Partner
Naše pekárna Pavlů innovation
Medienpartner
eFotbal Náš region